reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Hej matki wariatki!!

Trochę mnie nie było, ale czasu u mnie bardzo małooo. Od kilku dni nocuje u nas szwagier i od południa przyprowadza córeczkę (ma 2 latka) i bawią się z Kacprem. W domu mam sajgon że hej :szok: Ale cieszy mnie to, że tak fajnie bawią się razem. Zreszta Kacper bardzo lubi dzieci, tak samo zwierzaki :tak:
Tak w skrócie napisze jak po roczku. Impreza się chyba udała :-D To co że większość czasu w kuchni spędziłam :baffled: Ale jedzonko wszystkim smakowało, popisałam się jako gospodyni więc luz :-p Mały dostał parę stówek kasy, organki(ma ich już 4 :dry::dry::dry:), ubranka, koparkę coś w tym stylu => WADER 66300 ZABAWKI GIGANT TRAKTOR LYZKA PRZYCZEPA (1130896128) - Aukcje internetowe Allegro no i jeździk podobny do tego => JEŹDZIK-CIUCHCIA + MELODYJKI I ŚWIATEŁKA! K-ÓW (1128611339) - Aukcje internetowe Allegro

Ale mały zrobił sobie też fajny prezent :-D:-D:-D Mamy 2 zęba!! Górna prawa jedynka. Tak więc zębole wychodzą mu od święta. Pierwszy w Boże Ciało a drugi w urodziny :-D:-D:-D:-D Oho mały się obudził więc co tam u nas napisze wam później. Buziaki!

Oj Aduś, to faktycznie nieciekawie z tą teściową:-(
Wiesz jej się pewnie wydaje,ze wy jesteście młodzi, tos obie nie dacie rady, albo nie będziecie potrafili czegoś tam zrobić, a to głupota, bo ja znam parę bardzo młodych małżeństw , którzy świetnie sobie radzą, tylko przegadac takim upartym osobom jest strasznie ciężko, zwłaszcza jak mają pieniądze:zawstydzona/y::wściekła/y::-(

A co do remontów, to ja coś wiem na ten temat, rom temu zanim Filip sie urodzil robilismy remonty, kaloryfery zminiane, podłoga zwalana, masakra, to nie miejsce ani dla kobiet w ciąży,ani tym bardziej dla małych dzieci:no:

Ale mam nadzieje,ze szybko sie uda Wam wyprowadzić, i będziecie ich widywać rzadko

Beatko, fajny prezent wybraliście:-)
Julka napewno sie ucieszy:tak:
Mi tez coś na czole wychodzi, czuje pod skórą,:-( Ja zawsze miałam cerę trądzikowatą a po ciąży gdzie niegdzie mi tylko cos wyskoczyło, wiec jestem zadowolona, mam nadzieje,ze tamto juz nie wróci

a chcialam Was zapytac czy wasze maluchy to tez tacy mali terrorysci?
mój to ostatnio przegina na sekunde go zostawic nie mogę, od razu wielki ryk, cokolwiek innego robie typu sprzatanie od razu ryk, nagle dziecko nie ma nic do zabawy, daje mu cos to ok bawi sie ale tylko gdy ja bawie się z nim, ide do kuchni ryk, nawet do wc musze z nim latac, albo tak samo jak cos chce n.p tata ma telefon czy cos takiego maly zaczyna tak ryczec ze trzeba mu to oddac, albo jak ma cos w buzi a ja mu to wyciagne i zabiore wielki ryk, wiem ze muszę teraz się za to wziasc bo potem bedzie gorzej , staram się nie reagowac na ten placz ale on placze bez konca,

juz jestem...:tak::tak:

dzionek zaczelam o 7:30 bo maluszek zaczal wolac o mleko ;-);-) ale za to cala noc prztespana:tak::tak:
o 9 juz bylam na fitness a jonim zajmowala sie tam mila babeczka ktora opiekuje sie dziecmi rodzicow ktorzy wlasnie cwicza :-):-) joni byl ze mna 1wszy raz i troszke poplakiwal ale jak kobitka wyciagnela zabawki to o mnie chyba zapomnial :-D:-D:szok:;-)
potem pojechalismy na zakupki i do domciu...jonus chyba nie chce spac bo cos tam do siebie gada...

teraz popijam sobie kawke :tak::tak: dolaczy sie ktoras??:-)

ADA u mnie tak nie jest...maly jest bardzo grzeczny...jedyne co to tak jak ty piszesz-chce to co my wlasnie mamy...;)

Ostatnia edycja:
Ada , Filip robi identycznie, gdziekolwiek ja idę, on za mną. Jak mu mówię "nie wolno" to mina wm podkuwkę i normalnie udaje płacz, próbuje wyskrobywać sie na kolana, wymuszac, ja tez staram sie nie ulegać, za to moja mam odrazu bierze go na ręce i daje coś do zjedzenia:baffled:

Aguś, ale masz super, z tym fitnesem, podobno rano najlepiej dla ciała ćwiczyć, szkoda,ze unas jeszcze nie ma czegos takiego jak opieka nad dzieckiem podczas cwiczen, :-(
Ja chętnie dolączam sie do kawki, piję juz drugą z mleczkiem:tak:
dorzucam maślane ciasteczka:tak::rofl2::tak:

hej dziewczyny,
Przepraszam, że tu tak mało zaglądam ale jakoś brak czasu,musze Was nadrobić.
A mi się dziś przypomniało, że dokładnie rok temu na 15 zgłaszałam się na wywołanie Małgorzatki, ale mała poczekała i urodziła się dopiero w nocy z 21/22 dokładnie o 24.23. Tylko dlatego że to dawne komunistyczne święto i tata chciał by się urodziła właśnie 22. Eh Ci CZERWONI ;-)

Aguś, ale masz super, z tym fitnesem, podobno rano najlepiej dla ciała ćwiczyć, szkoda,ze unas jeszcze nie ma czegos takiego jak opieka nad dzieckiem podczas cwiczen, :-([/COLOR][/FONT]

no rzeczywiscie super :) ta babka jest 3 dni w tygodniu to moge regularnie cwiczyc...potem mamy tam tez saune,solarium i picia ile sobie tylko zyczysz i to juz jest w cenie:)
porobie fotki jak tam sie wysilam i wkleje...nastepne cwiczenia mam w piatek(chodze co 2 dni) a .. i mam swojego trenera ktory mnie ze wszystkim pilnuje...ale jest stary...hehehe

no w koncu sie cos rozkreca :) dziewczynki coraz bardziej aktywne...i to mnie cieszy:)

Ostatnia edycja:
Willsonko, mnie tez wspomnienia nachodzą jak to było rok temu
Filip miał dokładnie tydzien i pierwszy raz zostałam z nim sama w domu:tak:

Aga, ale CI zazdroszczę tego fitnessu, nie ma się co dziwić że masz taką piękna figurę i tyle kg już zrzuciłas:tak: a trener nieważne ze stary byle skurczny:tak:

Pati, fajnie,że roczek się udał , no i że prezenty się małemu podobają, a z tymi zębami to faktycznie, ciekawe kiedy następny może 15 sierpnia:sorry2:

Ale mi sie nic nie chce, u nas znowu upał, Filip pewnie zaraz sie obudzi, a ja tylko rosół nastawiłam, i pranie wywiesiłam, ehhhhhhh

reklama
U nas tez upał.
Maylah- ja już slyszalam o takich ciwczeniach dla mam a dzieci w tym czasie sie bawią ale to wiadomo warszawa, kraków itd a w takich nieco mniejszych i malych miejscowosciach to figa. No ale moze kiedys, no albo najlepiej sammemu takie coś otworzyć :)

Willsonka- mój brat urodzil sie też 22 lipca i wtedy to nawet coś się za to dostawalo,
Kurcze ide robic obiad, maly dzis taki marudny,ze go chyba cyganom sprzdam.

Do góry