reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

hej dziewczynki

Adula moja córka tez namietnir drapie sie po glowie i po uszach a ostatnio jak ja karmilam wziela sobie poduszke i sie nia bawila z butelka w buzcie,ze nie zauwazylam jak drapnela sie w ucho i krew leciala balam sie ze to kolczyk albo ze srodka sie saczylo ale jednak dzieki bogu to tylko zadrapanie było.....
a najbardziej sie wkurzam jak drapie sie po szyjce i po piersi sama nie wiem dlaczego bo nie ma czerwonego ani rzadnych krostek w tym miejscu

do prtacy uciekam na 13 ale czesto was poczytuje tylko weny brak do odpisania pozdrawiam pa

reklama
Ewa85 Wakacje w domu bez T! są lepsze od jakichkolwiek wakacji na Karaibach czy innych wyspach ;-);-);-):-D

beata26 ja też taka zazdrosna, że szok :baffled: No ale co, wkońcu to nasze dzieci, a te......!!!!!!! czasami za dużo sobie pozwalają!

adddaaa nie przejmuj się, ważne że Mały się nie męczył. Powodzonka w sprzątaniu i gratki dla Małego :tak: :tak: Oliwia nie drapie się nad uszami

Tak właściwie to kiedy dzieci uczą się najpózniej chodzić, bo moja Mała tylko właściwie stoi, a tak porządnie dłuższy czas to właściwie od niedawna

nie o kacper tylko po tej głowce sie drapie, no i zaczal to robic przy tych upalach wiec moze to wlasnie przez ten pot,

aa jeszcze jedno pytanko czy zakladacie maluchom po domu jakies buty ?
bo sobie czytalam teraz porady fizjoterapeuty i niby dziecko w domu powinno miec buty, mój lata na boso,a w sandalkach za bardzo nie potafi chodzic bo wtedy stawia noge na noge i się wywala, nawet jak za raczki chodzi.
Kamlotka- mój brat zaczal chodzic jak mial 16 mcy i lekarz nic na to nie mówil, caly czas powtarzał ze on ma czas, i jednego dnia ja ruszył to :)

Ada daj znać jak wrócisz od tego fryzjera :-) jak to wyglądało i wogóle jak młody wysiedział. Ja jeszcze nigdy nie byłam, ani z Tomim ani z Adamem u fryzjera. Sama sadzam ich na jakimś stołku, włączam bajkę w lapku i ścinam. Często sama miewam krótkie fryzurki i widzę jak fryzjerzy ścinają moje włosy. Jak do tej pory zabawa we fryzjera mi się podoba - a ile złotówek zaoszczędzonych :tak: Czasem Tomek ma coś wygryzione, ale wychodzę z założenia, że ODROŚNIE.

hmmm, my nie zakładamy nic na stopki w taki upał , a wcześniej same skarpetki lub rajstopki. Jula nie cierpi miec bucików wszystko co się da zdjąć ze stópek zdejmuje, wiec zakładanie na 3 min nie ma sensu. Ponoć dzieci które nie chodzą w kapciach potem mają platfusa, ale nie wiem ile w tym prawdy...

a co do chodzenia, mała ani jednego kroczku sama nie zrobiła, wciąż chodzi na palcach i się wcale nie zapowiada żeby prędko sama zaczeła chodzić. Na razie ledwo się puszcza , owszem co raz dłużej stoi sama i dość czesto to robi, ale do chodzenia się nie kwapi, co troszkę mnie martwi:-(

Beata czytałam gdzieś, że dzieci nawet do 18-20 miesiąca trzymają się spódnicy mamy, zanim ostatecznie się "puszczą". 20 miesięczniak to prawie 2 letnie dziecko! Nasze roczniaki mają jeszcze czas!

Moj Adamo zaczął stać 4 lipca (10 dni przed roczkiem) - wcześniej, gdy tylko niczego się nie trzymał od razu asekuracyjnie na kolanka. O chodzeniu za jedną rączkę też nei było mowy. Na kolanka i dalej na raczkach. Ale mi się wydaje, że u mojego Adama to nie jest kwestia fizycznych możliwości - tylko jakiejś bariery psychicznej. Wydaje mi się, że jak załapie to pójdzie w długą a ja z Tomkiem będziemy go tylko łapać :-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki kochane :-):-)

ja wlasnie skonczylam sprzatanie calego domku i robie pranie :tak: jeszcze gotowanie przede mna ale na to mam jeszcze chwile bo mezul wraca dopiero za 2 godziny...
Joni wlansie sobie slodko spi...mam pytanie...

CZY WASZE DZIECIACZKI TEZ W NOCY SIE TAK WIERCA???

Bo Joni normalnie wierci sie strasznie! co wejde to inna pozycja ...a nawet w nogach i wszedzie gdzie tylko w lozeczku mozna. co chwile nawet siada i znow sie kladnie...nie wiem czy to jest moze przyczyna czegos czy moze wszystkie dzieciaczki tak niespokojnie spia..:crazy::crazy:

Moje malenstwo pije juz pieknie z rurki... kupilam taki kubeczek jaki mi EWA proponowala :tak::tak: dwa dni i maly juz slicznie z niego ciagnal :happy:

BEATA,EWA... moj maluch tez tylko raczkuje i podobnie jak EWA,mysle ze to bariera psychiczna...jeszcze na wszystko maja czas - nie martwie sie tym...

bede do was zagladac :tak::tak:

dzięki za uspokojenie kobitki, ja w sumie jakoś aż tak bardzo się nie martwię, wiem że Julka dobrze się rozwija i pewnie macie rację że to jakaś bariera psychiczna, bo widze jak ona reaguje jak stoi.

Aguś, Julka śpi jak szalona, co chwila inna pozycja, obija się o szczebelki, w łóżeczku ma 4 smoczki bo zawsze jakiś gdzieś wyrzuci, a potem szuka przez sen :-D

a ja nadal nie wiem co kupić córci na roczek :-(

reklama
Dziewczyny w temacie chodzenia to Wy tu nie macie się czym przejmować... To jest tak samo jak z pierwszym siadaniem, raczkowaniem itp... Na każdego przyjdzie ten właściwy czas:)
U nas za chwile minie miesiąc jak się Dominik "puścił" i poszedł sam bez trzymanki a do teraz, mimo dość częstych i intensywnych spacerów, chodzi za rączkę. Co prawda tylko na spacerach ale jednak....
Co do butów, to ja zawsze słyszałam, że czym dziecko chodzi dłużej bez butów to lepiej. No ale teorie się zmieniają co kilka lat. W domu mały ma gołe nóżki a na polu wiadomo , zakładamy adidaski/trampeczki.

Alusia obawiam się że do 30 zł możesz nie znaleźć przy samym morzu, no chyba że z łazianką na 2-3 pokoje.

Ostatnia edycja:
Do góry