reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

No tak Ewa Ty masz te szwy. A kiedy się wybierasz do lekarza? :)
Kurcze ale duchotaaaa ... Ja musze jeszcze obiad zrobić ale nie brdzo mi sie chce no ale mąż wróci z pracy pewnie głodny.

reklama
ala przepis wyslany,
aa mam pytanko powiedzmy ze nie uda mi się zdobyc barwnika do tortu, są jakies domowe sposoby na zrobienie n.p zielonego koloru albo czerwonego, wiem ze to sie robi z kislu czy z galaretki ale nie bardzo wiem jak

Dobre pytanie Ada ;) ja jeszcze nie wiem gdzie te pisaki kupić kurcze. Adaaaaa napisz co trzeba kupić bo ja jestem nie kumata chyba ;P

Dzięki za przepis ;)) Adaa już przeczytałam i dzięki za zdjęcia ;)) Ty będziesz piekła w piątek tak ? To potem w sobote powiesz mi jak Ci wyszło i udzielisz mi wskazówek okej ? ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Alusia, Ada gdzieś wyczytałam, że jedna galaretka na jeden litr śmietany. I że można tak na sucho sypać powoli do bitej śmietany. I wtedy już nie dawać cukru, bo może być za słodka. Chyba, że ma być zestawiona z kwaśnymi owocami, to można zmienić proporcję i dać więcej galaretki. Nigdy nie próbowałam, więc nie gwarantuję efektu.

http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przy...sto--kolorowe-ciasto--ciasto-z-galaretka.html <- tu jest śmietana z galaretką, ale galaretka najpierw jest rozpuszczana w 1/4 litra wody (tzn. tam sa 2 galaretki w 1/2 litra wody+1/2 litra śmietany)

Ostatnia edycja:
:-D Dasz radę! Zrób fotoreportaż ze swoich działań. Po kolei co i jak robiłaś, a potem wklej na kulinarnym. Ja będę robić tort auto na 31 lipca ;-)

Chyba już zrobię dzieciakom kolację a dłużej potrzymam w kąpieli... niech się wypluskają i ochłodzą w tej wodzie, bo dziś w basenie nie pływali...
Ehh... znowu sama, bo mąż na jakieś spotkanie wybył... zostałam z dziećmi - tylko ja i mój szew :-p jak ja ich umyję jedną ręką :confused::errr:

---------------

No i dzieciaki w łóżkach, męża jeszcze nie ma - więc mam kilka chwil dla siebie...

Alusia pytałaś kiedy wybieram się z tym szwem - dzwoniłam dzisiaj do przychodni i pielęgniarka powiedziała mi, żebym podjechała np. jutro do przychodni coby mogła zobaczyć jak się goi i wtedy mi powie kiedy przyjść. Jutro mam szkolenie więc po szkoleniu tam podjadę... Może jutro mi go ściągnie, bo rana wygląda całkiem całkiem - wtedy nie musiałabym specjalnie jechać na ściągnięcie.

Pociełam dzis kartki na zaproszenia. Będą całkiem inne niż te, które dziewczyny do tej pory pokazywały. Moje będą dla 3 latka i roczniaka (do tego dla chłopaków) więc będą kolorowe i z 'ciufcią' albo traktorem jeszcze nie wiem co mi wyjdzie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
I to znow ja wieczorkiem :tak:

bylam dzisiaj na zakupach i kupilam malemu dokladnie taki kubeczek jak mi EWA pokazala (to z allegro) jest swietny...ale dalam joniemu pic z niego i jeszcze nie zalapal co trzeba robic:-D:-D

nie wiecie ile mniej wiecej dzieci ucza sie tak pic??

jutro znow na basen sie wybieramy :tak::tak: caly dzionek na sloneczku(joni w cienieu) i woooooda dla ochlody ;-);-)

buziaki

Do góry