reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

co do piciA,Filip pije przewaznie wode mineralną, czasem jakis soczek ze słomką z kartonika, niezle mu idzie picie ze słomki:-)[/COLOR][/FONT]

MADZIU a Filipek dlugo sie uczyl pic przez slomke?? Bo ja kupilam Joniemu kubeczek niekapek i on nie umie zajarzyc jak z tego pic...:crazy:
A ze slomki jeszcze nie probowal...Przydaloby sie zeby juz powoli uczyl sie pic nie tylko z butelki.. Ale ze szklanki idzie mu za to swietnie :-D:-D ale ja musze mu trzymac;-);-)

reklama
Aga mi Kacper od razu załapał jak pić ze słomki. Teraz ma kubek niekapek ze słomką i jestem z niego zadowolona. Szkoda tylko, że jak dmuchnie to przeraźliwy pisk z tej słomki wychodzi. Jest jak gwizdek :-D

No to bede musiala mu taki kubeczek kupic :)
jak to sie nazywa dokladnie?? bo szukalam w sklepach i tego nie znalazlam a n a allegro bym poszukala ale nie wiem jak sie to nazywa

Juz ZNALAZLAM :)

Ostatnia edycja:
Mój Adam też pije przez słomkę. I jest to dla mnie super sprawa. Mam zawsze przy sobie małą butelkę wody i słomkę w torebce. Albo nawet jak nie mam wody to słomkę gdzieś zawsze wcisnę. Soczki z rurką też w prawie każdym sklepie są. Super sprawa i nie muszę się martwić o butelki, smoczki i inne dziwne ustrojstwa.

Adamo nauczył się bez problemu. Najlepiej chyba jak kupisz mu jakiś kubek z grubą silikonową rurką (NUBY KUBEK PSTRYCZEK Z UCHWYTAMI SŁOMKA NIEKAPKA (1129260047) - Aukcje internetowe Allegro) wtedy będzie ona zbliżona do smoczka i np dasz mu łyka z butelki ze smoczkiem a potem szybko podmienisz :-)

-------------------
Miałyście mnie pogonić do sprzątania a nie zagadywać ;-):-D

Ostatnia edycja:
Mała też pije wodę, sok Leon ze słomką, czasem Hipp granulowany. A popija z kubeczka, z butelki a nawet napije sie prosto z butli wody. Często podaję też wodę w takiej butelce z dzsiobem niekapkiem, chyba kubuś lub Jupik ma coś takiego, z tym że woda smakowa, mam go przy sobie, wystarczy że kupię małą wodę niegazowaną, i zamieniam nakrętki, Mała wtedy tego nie rozlewa. No może czasem wypluwa, ale to tylko dla ochłody :-D

Agus, na początku Filip dmuchał w słomkę i czasem cos tam się napił, potem zauważył ze jak się ściśnie kartonik to poleci,a po jakiś dwóch-trzech razach zakumał o co chodzi:-D
Mam podobnie jak Ewa, gdzies zawsze słomkę, i on nawet z butli 1,5:-Dl. wodę pije ze słomki, jak gdzies w trasie jestesmy

Fifik sie obudził niecałe dwie godzinki spał, co i tak jest duzo na jego mozliwości, ale ja zażyłam tylko pozmywac i obrac ziemniaki:baffled:

Kurcze dziewczyny a mój Jasio nawet z kubka niekapka nie chce pić.Znaczy on pije ale tylko jak ja mu przechyle albo jak lezy... A Ewa ten kubek co Ty używasz to jest dobry ? Myślisz że moge dać takiego mojemu ? A powiedzcie mleko piją dzieciaki z butelek czy też już z tych kubków??
mY W SUMIE TEZ TYLKO WODE MINERALNA PIJEMY ;)

Ewa sprzatać miałaś ;P ja juuż wytarłam kurze i podłogi w 3 pokojch. Teraz jeszcze kuchnia i pokój Jasia ...

No ja mam problem z płukaniem szmaty z moim szwem :dry: więc jedynie mogę posprzątać to co nie leży na swoim miejscu. i zetrzeć kurze, podłogi nie umyję :no: a już dawno by się jej przydało.

Alusia Ja dla Adama nie kupiłam jeszcze tego z Nuby (mamy zwykły kubek z rurką, chyba z Canpola)- Tomi z takiego pił i byłam bardzo zadowolona. Nic nie kapało, nie rozlewało się. Teraz nie mogę znaleźć takiego w żadnym sklepie. Kubek jest fajny, tylko trudno doczyścić tą silikonową rurkę.

reklama
Ewa ten dziobek ma taki gumowy zaworek i trzeba pociągnąć jak z niekapka, super sprawa, bo pasuje potem na każdą inną butelkę, np z wodą

Do góry