reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

co do piciA,Filip pije przewaznie wode mineralną, czasem jakis soczek ze słomką z kartonika, niezle mu idzie picie ze słomki:-)[/COLOR][/FONT]

MADZIU a Filipek dlugo sie uczyl pic przez slomke?? Bo ja kupilam Joniemu kubeczek niekapek i on nie umie zajarzyc jak z tego pic...:crazy:
A ze slomki jeszcze nie probowal...Przydaloby sie zeby juz powoli uczyl sie pic nie tylko z butelki.. Ale ze szklanki idzie mu za to swietnie :-D:-D ale ja musze mu trzymac;-);-)

reklama
Aga mi Kacper od razu załapał jak pić ze słomki. Teraz ma kubek niekapek ze słomką i jestem z niego zadowolona. Szkoda tylko, że jak dmuchnie to przeraźliwy pisk z tej słomki wychodzi. Jest jak gwizdek :-D

No to bede musiala mu taki kubeczek kupic :)
jak to sie nazywa dokladnie?? bo szukalam w sklepach i tego nie znalazlam a n a allegro bym poszukala ale nie wiem jak sie to nazywa

Juz ZNALAZLAM :)

Ostatnia edycja:
Mój Adam też pije przez słomkę. I jest to dla mnie super sprawa. Mam zawsze przy sobie małą butelkę wody i słomkę w torebce. Albo nawet jak nie mam wody to słomkę gdzieś zawsze wcisnę. Soczki z rurką też w prawie każdym sklepie są. Super sprawa i nie muszę się martwić o butelki, smoczki i inne dziwne ustrojstwa.

Adamo nauczył się bez problemu. Najlepiej chyba jak kupisz mu jakiś kubek z grubą silikonową rurką (NUBY KUBEK PSTRYCZEK Z UCHWYTAMI SŁOMKA NIEKAPKA (1129260047) - Aukcje internetowe Allegro) wtedy będzie ona zbliżona do smoczka i np dasz mu łyka z butelki ze smoczkiem a potem szybko podmienisz :-)

-------------------
Miałyście mnie pogonić do sprzątania a nie zagadywać ;-):-D

Ostatnia edycja:
Mała też pije wodę, sok Leon ze słomką, czasem Hipp granulowany. A popija z kubeczka, z butelki a nawet napije sie prosto z butli wody. Często podaję też wodę w takiej butelce z dzsiobem niekapkiem, chyba kubuś lub Jupik ma coś takiego, z tym że woda smakowa, mam go przy sobie, wystarczy że kupię małą wodę niegazowaną, i zamieniam nakrętki, Mała wtedy tego nie rozlewa. No może czasem wypluwa, ale to tylko dla ochłody :-D

Agus, na początku Filip dmuchał w słomkę i czasem cos tam się napił, potem zauważył ze jak się ściśnie kartonik to poleci,a po jakiś dwóch-trzech razach zakumał o co chodzi:-D
Mam podobnie jak Ewa, gdzies zawsze słomkę, i on nawet z butli 1,5:-Dl. wodę pije ze słomki, jak gdzies w trasie jestesmy

Fifik sie obudził niecałe dwie godzinki spał, co i tak jest duzo na jego mozliwości, ale ja zażyłam tylko pozmywac i obrac ziemniaki:baffled:

Kurcze dziewczyny a mój Jasio nawet z kubka niekapka nie chce pić.Znaczy on pije ale tylko jak ja mu przechyle albo jak lezy... A Ewa ten kubek co Ty używasz to jest dobry ? Myślisz że moge dać takiego mojemu ? A powiedzcie mleko piją dzieciaki z butelek czy też już z tych kubków??
mY W SUMIE TEZ TYLKO WODE MINERALNA PIJEMY ;)

Ewa sprzatać miałaś ;P ja juuż wytarłam kurze i podłogi w 3 pokojch. Teraz jeszcze kuchnia i pokój Jasia ...

No ja mam problem z płukaniem szmaty z moim szwem :dry: więc jedynie mogę posprzątać to co nie leży na swoim miejscu. i zetrzeć kurze, podłogi nie umyję :no: a już dawno by się jej przydało.

Alusia Ja dla Adama nie kupiłam jeszcze tego z Nuby (mamy zwykły kubek z rurką, chyba z Canpola)- Tomi z takiego pił i byłam bardzo zadowolona. Nic nie kapało, nie rozlewało się. Teraz nie mogę znaleźć takiego w żadnym sklepie. Kubek jest fajny, tylko trudno doczyścić tą silikonową rurkę.

reklama
Ewa ten dziobek ma taki gumowy zaworek i trzeba pociągnąć jak z niekapka, super sprawa, bo pasuje potem na każdą inną butelkę, np z wodą

Do góry