reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ania, ja przez pierwsze 3 tyg ciąży z Julcią bymłam tak nerwowa że szok (o ciąży dowiedziałam się w 5 tyg) wciąż się na M wydzierałam, wszystko mnie wkurzało. Poźniej już wiedziałam skąd te nerwy :-D:-D:-D

Kamila, fakt mogłabyś napisać scenariusz na telenowele ja chyba też i obie bysmy dostały oscara :-D:-D a jestem ciekawa co zrobiła z tymi rajstopami, bo chyba ich nie zacerowała i nie założy?:baffled::confused::-D

pogodę mamy fajową, ale jest zbyt duszno i mała do południa była spocona w wozku więc powiedzialam tesciowej że po obiedzie ma z małą nie iść DADA :-D a ta foch, bo co ona będzie robić w domu, mowie dupskiem do góry leżeć i odpoczywać, a Jula niech pośpi w chłodnym pokoiku a nie na takim żarze.

Wogóle wczoraj moja siostra kupiła Julce spacerówke taką pseudo parasolke (mini baby design) likwidowali sklep z rzeczami dla niemowląt i była przecena wózka o 100zł. A t dziś mówi, a po co Wam 3 wózki, aż tak bogaci jesteście? ciemna krowa, przecież pierwszy ukradli, znalazł sie ok ale do tego czasu musieliśmy kupić nowy. Teraz go chcemy sprzedać ale jakoś chętnych brak. A ta spacerówka, przecież nie my ją kupowaliśmy tylko Jula dostała na roczek, wiec nie wiem o co tej babie chodzi. Dziś nowy wózek wypróbowałam jak poszłam na spacer do przychodni bo (podobnie jak Zosi) musiałam zanieść mocz i zrobić morfologie na poziom żelaza. Co do moczu, Jula olała woreczek i sie zsiusiała dopiero jak woreczek PUSTY zdjęłam, a krew pobrali bardzo sprawnie, tyle że mała strasznie ruchliwa więc trochę trwało upuszczanie jej. Nie wiem jak u Dmuchawca, ale u nas kłują w palec i do takiego maleńkiego pojemniczka (fiolki) spuszczają troche. Mała nawet nie jęknęła, zatrzęsła się jak się wkłuli a potem luzik, chichrała się do pielęgniary bo ta ją rozsmieszała .

Ja padam an ryjek, miałam dziś mase roboty i to jeszcze nie koniec. Po pracy biegnę do domku, dam dzieciątku memu kochanemu am am i idziemy dada :-D

reklama
Beata26 z tymi rajstopami to wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak zrobiła :-D:-D Ona poprostu jest chora 3 dni jak ktoś cos wyrzuca a ta rzecz jest jeszcze przydatna :baffled::baffled::baffled:

Ale ciiiiiiiiiisza... dwa razy patrzyłam czy to aby na pewno nasze lipcowe forum, bo dawno w tygodniu tak cicho nie było...

kamlotka jak tam zdrówko Oliwki? dalej kaszle? czy już lepiej? byłaś z nią u lekarza?

A ja idę spać. Jutro szkolenie do 16, więc już dziś życzę Wam miłego dnia :*

Witam nocnie

Moja Mała w ciągu dnia właściwie miała spokój z kaszlem i katarem, a jak poszła na noc spać, to tak zaczęła kaszleć, że znowu zwymiotowała i wszystko do prania, teraz śpi, jak narazie ok, zobacze jak to będzie jutro i jakby co to prejdę się do lekarza

Kurczę Dziewczyny, ale ten czas leci....... Jutro mamy pierwszy ROCZEK! Nie wiem dlaczego ale wzrusza mnie to strasznie :dry:
Ale nie wiem jak będzie z tym grillem w sobotę, skoro Mała niezbyt dobrze się czuje :-:)confused: Mam nadzieję że do soboty się podkuruje, jak nie będzie gorzej, to nie będzie aż tak zle

Faktycznie u nas pusteczki dzisiaj. Jutro jak mój M wyrobi się do 17 (oby) to jedziemy z Małą na małą sesyjkę z okazji jej Roczku do pięknego ogrodu pełnego altanek, strumyczków i wiklinowych zwierzaków, tam jeżdzą pary młode na sesje, jest naprawdę pięknie. Kiedyś, jak mój M do mnie jezdził to mijał to miejsce i szczeże powiem że razem tam jeszcze nie byliśmy, ja byłam raz, a on w ogóle :eek:

O daisy sie znalazła :-)

Kamlotko i Oliwko razem z moimi chłopakami życzymy Wam przede wszystkim zdrowia i samych radosnych dni :-):-):-):-):-):-)
Kamlotko taki nocny kaszel Tomi miał od kataru. taki którego nei umiał wyksztusić, a jak już zaczął kaszleć to się coraz bardziej nakręcał. Nam pani dr. wtedy przepisała dużą ilość wody morskiej do noska, coby rozrzedzić to co spływa po gardle. Przepisała nam też Clemastinum (syrop antyalergiczny, na katar). Do tego Nurofen przeciwzapalnie 3x dziennie, no i jeszcze cos do nosa (Nasivin i Mukofluid - ale to na recepte pewnie)...

A teraz lecę szykować śniadanie dla Adama, a Tomi jeszcze śpi... Wczoraj wyszalał się na ogrodzie i co chwila lądował w baseniku... 2 razy był w dużym basenie a tam temp. 25*C... Adamo też pływał w tym dużym w takim kółku z majtkami. Zanim przyzwyczaił się do tej temp. troszkę marudził - ale ja wyrodna matka go przetrzymałam, a potem to juz była tylko radość i śmiech :tak:

Do zobaczenia chyba dopiero wieczorkiem. Buziaki!

Ostatnia edycja:
Witamy się z Moniczką w środowe gorące przedopłudnie

przede wszystkim

Oliwko wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia uśmiechu na twarzy, samych radosnych chwil w życiu, życia pełnego miłości i jak najmniej problemów i kłopotków

Kamilko mam pytanko czy tą sesję jedziecie zrobić do Stężycy do p.Honoraty?? no i pochwal się koniecznie zdjęciami

Agnieszko a co u was?? jak Adulka??

mam pytanko do mam które chodzą z dzieciaczkami na basen - jakich pieluch używacie?? któe polecacie?? czy w ogóle zwracacie na to uwagę??

miłego dzionka życze wszystkim :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękujemy za życzonka :tak::-) Dzisiaj to już nie miniurodzinki, to już takie prawdziwe :-D

Ewa kaszel powtórzył się dzisiaj rano, ale już nie tak mocno jak wczoraj i jak narazie spokój, z poprzedniego kataru został nam Nasivin, a na kaszel wtedy przepisała na Mucosolvan, podaje też Ibum.

Adudz Ten ogród to w Kościerzynie na wybudowaniu :tak: O tym w Stężycy coś słyszałam ale nie byłam. A tak apropo tych stron, to byłaś w domku do góry nogami?

Mała zasypia, ja mam dwie pralki do powieszenia i żadnego pomysłu na obiad, poza tym pogoda super :tak:

Do góry