reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

no Alusia czekamy na relacje! i oczywiscie zdajecie poeciechy :)

aa mam pytanie do mam które poza małą lipcóweczką mają jeszcze dziecko, chodzi mi o karmienie piersią, bo pamietam,ze jak karmilam Kacpra to on wisiał na mnie nawet po 2h a nie wyobrazam sobie tego ze karmię malucha a Kacper mi plądruje dom, bo tak pewnie bedzie. Z drugiej strony chcialabym karmic piersią, ale niewiem jak sobie poradzę, wiec liczę na jakies sugestie. Dodam ze na pewno bede sama nikt mi pomagac nie bedzie a M do 17 zawsze jest w pracy.

reklama
no Alusia czekamy na relacje! i oczywiscie zdajecie poeciechy :)

aa mam pytanie do mam które poza małą lipcóweczką mają jeszcze dziecko, chodzi mi o karmienie piersią, bo pamietam,ze jak karmilam Kacpra to on wisiał na mnie nawet po 2h a nie wyobrazam sobie tego ze karmię malucha a Kacper mi plądruje dom, bo tak pewnie bedzie. Z drugiej strony chcialabym karmic piersią, ale niewiem jak sobie poradzę, wiec liczę na jakies sugestie. Dodam ze na pewno bede sama nikt mi pomagac nie bedzie a M do 17 zawsze jest w pracy.
Ada ja na początku karmiłam małego tam gdzie był Staś , bo on chociaż miał 3,5 roku to miał głupie pomysły i bałam się go spóścić z oka, a później samo się wszystko jakoś poukładało, Staś wiedział,że jak karmie to ma grzecznie się bawić! Zdarzały się czasem różne przygody , ale nic poważnego!

Ada ty się na zapas nie martw o takie rzeczy... od razu Ci powiem, że drugiego dziecka po prostu nie przyzyczaisz do niektórych "luksusów" do których Kacper się przyzwyczaił (wydaje mi się, że im mniejsza różnica wieku, tym bardziej bezstresowo podchodzimy do drugiego dziecka). Przy Kacprze miałaś na to czas, żeby wisiał przy cycu. teraz tego czasu będzie mniej więc automatem młody sie do tego nie przyzwyczai - bo uwierz mi, przez te 2 godziny kacper nie zjadł wiele więcej niż przez pierwsze 20 minut. A jak już będziesz karmić to napewno wymyślisz na to jakiś sposób. Jeżeli Kacper nie będzie umiał się czyms zająć sam (klocki, autka itp...) to pewnie przy ulubionej bajce będzie siedział jak zamurowany... a może karmiąc dzidzię będziesz miała wolną drugą rękę i siedząc w trójkę na kanapie będziesz Kacperkowi opowiadała o zwierzątkach z książeczki. Wtedy i dzidzia będzie słuchała Twego głosu.

Lecę nadrabiać resztę!
Buziaki!

dzięki dziewczyny za odpowiedz.
Ewa- wiem,że nie powinnam się martwić na zapas ale ja mam tylko to w glowie ostatnio, tzn jak to w ogóle będzie. Wyobrażam sobie rózne sytuacje. Ogolnie mam dużo pytań.

aa Asiu - pytałaś czy już komuś powiedzieliśmy no jeszcze nie jak pisałam czekamy do końca pierwszego trymestru, no i do czasu gdy już będziemy na swoim czyli za ok. miesiąc

w ogóle co się dzieje z Daisy, BeatkaZ, itd? duzo mam zamilkło.

Ada wzywalas wiec jestem:-D
ja musze sie przyznac ze czasu brak, ciagle na spacerkach albo ogladam mecze:tak:
jenyyyy normalnie wreszcie to co lubie, pilka pilka pilka dzieki Boze za mistrzostwa:-D:-)
a poza tym u nas ok, mala tylko w moim towarzystwie jest marudna a jak zostanie z tatusiem lub innymi osobami to normalnie aniol, ciekawe czemu.
kupilam sukienke na Mariski urodzinki i do tego dodatki, normalnie mala ksiezniczka, szkoda ze ja nie mialam takich sukieneczek jak bylam malutka:sorry:
hmm co jeszcze aha dzis spalilam sobie dekolt i nogi, masakra, cala plone!
Madziu udanej imprezki! Twoj Filipek smigajacy zachwyca:tak:
Beacia to fajnie ze Alanek sie juz tak nie meczy:tak: i korzystajcie z pogody ile wlezie, ja tez uciekam z domu bo inaczej swira mozna dostac!
Ada duzoooo zdrowka dla Ciebie i maluszka, a jak sie czuje Kacperek? co z ta grzybica?
Olcia nie dziwie sie ze sie wkurzylas, u nas podobnie ze zlobkami choc ja mam znajomosci i moze uda mi sie wcisnac mala jak wroce do Polski, teraz bez znajomosci to g*** sie zalatwi, powodzenia w szukaniu niani, ja tez wolalabym zeby Mari byla wsrod dzieci a po drugie taniej wychodzi bo dzis nianie sobie licza z 1000 miesiecznie, wiec co zostaje z wyplaty?:eek: masakara
Justys zdrowka dla Ciebie i chlopakow!
Asiu udanego wyjazdu!
Adudz oby szybko przeszlo! ja tez tak mam a nie pracuje, podziwiam Cie i reszte mamusiek pracujacych, moze urlop by ci sie przydal, takie leniuszkowanie....choc jeden dzien dla siebie.
Kamilko normalnie szok! koszmar nie tesciowa!

no i zmęczona po całym dniu, ale ostatnimi siłami zaglądam do was,

BeatkoZ urlop to ja będę miała dopiero w drugiej połowie sierpnia, i to taki termin przymusowy bo jak wcześniej już pisałam babcia Moni jedzie do sanatorium na miesiąc i nie będe miała z kim małej zostawić, już nie mogę sie doczekać :-):-):-)ale to jeszcze dwa miesiące :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ada ja co prawda mam jedno dziecko, ale wydaje mi się, że właśnie takie rzeczy jak karmienie maleństwa same się jakoś ułożą, nie martw się kobietko na zapas, teraz tobie potrzebny jest tylko spokój i wypoczynek

Alusia czekamy na jakąś fotkę Aleksandra:tak::tak:

Beacia82 za pozytywną energię dziękuję, jeszcze jak trochę siły wyślesz to już w ogóle będę dozgonnie wdzięczna :tak::tak::tak:

Olcia szkoda, że załapaliście się tylko na listę rezerwową, no ale zawsze jeszcze jest jakaś nadzieja, że ktoś może się wykruszy

Beatka26 i Kamlotka wam teściowej nie zazdroszczę, to moja jest jednak lepsza:-p:-p:-p zebym tylko jej nie przechwaliła:-p:-p:-p

maylaszku spać do 10 ??:szok::szok::szok: ja już nie pamiętam kiedy tak spałam:no::no::no::no:
mam nadzieję, ze zakończenie roku i imprezka się udała
miłego wieczorku życzę i do jutra

ADA-Tak jak kobietki pisza nie martw sie na zapas.
Młody 2,3 raz i załapie o co chodzi.sam bedzie zachwycony dzidzią tak jak TOMI i KALO.
Młody mu dokucza ,ale go KOCHA.Mówi mu to kilka razy dziennie i ''to mój synek ,mój i całuje w czółko'' a ten go leje!:-D:-D:-D

MELASZEK raczej na pewno nie bedziesz taka tesciowa.
Ale Twój syn bedzie miał taka babcie!!:-D:-D:-D:-D:-D

KAMILO masakra nomanie!!
brak słów ....piiiiiiiiii.....!:eek:

OLCIU napij sie piwka ,troszke przejdzie.
Ja tez mam doła ostatnio,wszyscy mnie olali ,myslałam ,że siora przyjedzie do mnie w sobote ,a ona na panienski idzie.
Wszyscy sie bawia ,a ja ostatnio gdzie kol wiek byłam przed ślubem.:-(

ALUSIA czekamy na relacje z porodówki

BEATKOz -dzieki wzięłam antybiotyk i juz lepiej.

BEACIU to pewnie od alergii z zyrteciem sie nie rozstajemy od urodzenia.Jeszcze troche ciepła ,wiatru przyszło i infekcja gotowa.
Morze by mu sie przydało.:tak:

MELASZEK i jak nie wyrazna dziś!!????:-p;-)

dziewczynki pisac cos nie chcą
KAROLA ,ANTKOWA,NATALIA,CATEHRINCA I INNE .
LOGUJA SIE A NIE PISZA!!!:-:)-:)-:)-:)wściekła/y:
DOBRZE,ŻE WY PISZECIE BO BYM ZGUPIAŁA !!!
dzięki :*:*:*:rolleyes:

hej hej juz pisze :)

poczytuje caly czas ale czasu na odpiski brak,dzis na rano do robotki wiec popoludnie cale spedze z córunia i weekendo sie zaczyna :) aby sloneczny bo mamusia by sie troche poopalała ganiając za Adulka ktora oczywiscie chodzi ale zawsze za reke z mamusia nic a nic nie chce sie puscic :)
fajnie dziewczyny ze watek lipcowek 2009 nadal istnieje i kto kolwiek do niego zaglada :)
życze miłego weekendzika dla pracujacych a dla nie pracujacych oj tez pożyczę :)

pozdrawiam

Witam

Daisy właśnie mi się przypomniało że mam do ciebie pytanie, bo Twoja Niunia też ma kolczyki. prawda? Czy Ty tez słyszałaś że te zdrowotne trzeba po jakimś czasie wymienic? Bo zostanie duża dziurka w uchu? Ja to słyszałam pierwszy raz i szczeże to chyba to nieprawda? Jak Ty myślisz?

BeatkoZ pochwal sie sukienusią

Sorrki ale narazie nie mogę nic więcej pisac, bo ja jeszcze w piżamce i Dziecię wzywa

reklama
Hej dziwuszki!

U nas dziś niebo za chmurkami. Wieczorkiem planuję zrobić ten peniskowy torcik :-p Muszę jeszcze kupić kremówkę, truskawki... i powiedzcie mi jeszcze czym zabarwić taką masę śmietankową?? Nie wiem czy uda mi się zdobyć barwniki spożywcze - myślicie, ze jak dodam odrobinę koncentratu buraczanego coby kolor był "naturalnie różowy" będzie dobrze?

Lecę chyba z dzieciakami na spacer... Troszkę już w domu ogarnęłam, jeszcze tylko jakieś mięso na obiad wyciągnę z zamrażarki.

Miłego dnia!

Do góry