reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Laluśka mnie równierz miło:tak:.
Masz bard
zo ciepły głosik !!
a nie przestraszyłaś sie jak mnie usłyszałaś??:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

Jula jak na razie uwielbia gryzć walec,do tego służa u niego kloki!!:-D:-D:-D

Dżastina a dlaczego miałabym się Ciebie przestraszyć???
Powiem Ci, że klocki będą tak samo pewnie służyły Kubie jak Twojemu Julkowi :)

Ania dobranoc:)

reklama
czyzby strazy nocnej nie było:-:)-:)-(
ja juz uciekam do łóżeczka bo brzusio strasznie boli:-:)-(, no bo przecież nie mogło być inaczej jak jeszcze dostać @ w swoje urodziny:-:)wściekła/y::wściekła/y::-( do jutra kobietki :-)

No to na koniec prezencik od natury .
Ja też zaraz mykam .Mój rodzaj meski już śpi z tym najstarszym nie ma problemu z zasypianiem!:confused2:

LALA nie wiem może mojego sfałszowanego głosu :-p:-p:-p:-D:tak:;-)!

Ostatnia edycja:
no to witam się dziś jako pierwsza, u nas pogoda chyba dziś nie dopisze
szaro, buro i niebo całe pokryte gęstą mgłą i zimno na dodatek, mam nadzieję, że później to się zmieni
miłego dnia życzę

Cześć Kochane!
Dzis jestem juz w zupełnie innym nastroju:tak:
Za oknem sloneczko pieknie swieci. Mężuś w pracy, Zosia sie bawi. Zaraz podsprzatne z grubsza, wypije kawke i bede szykowac sie a spacerek z córcią.

Tralala aniołki na 35 rocznice mozna zrobic jakie sobie wymarzysz:tak:- np przytulona parke aniołków-jeden podobny do mamy, a drugi do taty:-D, trzymajace bukiecik róż z podpisem" 35 lat mineło", albo " 35 szczęśliwych lat", albo inny dowolny.
Bede robic aniołki slubne na sobote (jak zdążę:sorry:), to wkleje zdjęcie, jesli chcesz:tak:

Adudzku ja tez tak mam, ze jak cos sie dzieje waznego, to ja mam @. Dla przykładu- w dzien mojego slubu dostałam, miałam tampon "w razie czego" założony, ale to nic nie dało. Po pierwszym tancu pobieglam do łazienki, zakasałam suknie, a tam: cała halka czerwona!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Mama mi ja uprała mydłem w płynie, które było w łazience:-D i pojechała do domu po czyste majtki:-D
A tak a propos- ja po porodzie mam mniej bolesne @, za to czuje sie okropnie- słabo mi i mam napady duszności, boli mnie głowa.

O! U Zosi koniec samodzielnej zabawy:sorry: Musze do niej leciec bo sie drze w niebogłosy.
Pewnie jeszcze sie odezwę:tak:

A wiecie co? Lubie Was ogromniascie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::happy::happy::happy:

Dmuchawcu-fajnie że w końcu jesteś. Bardzo Cie nam brakowało.

Ja z każdym dniem dowiaduje się że w mojej klatce mieszka więcej dzieci z 2009. Mieszkam w bloku 10 piętrowym dość dużym, jest 12 mieszkań na piętrze. I jest już 9 dzieci z 2009! Czujecie co to będzie? Na wywiadówkę zebranie rodziców będzie pod blokiem. No i Gosia nie będzie miała problemu z pożyczeniem zeszytu. Nawet nie będzie musiała piętra zmieniać bo na moim są dwie dziewczyny z jej rocznika.

Co do imprez, to ja mam w tym roku 4 wesela, 80 lat babci zbycha a prababci Małgorzaty, no i roczek Gosi. Właśnie- macie zamiar wyprawiać roczek? Bo ja nie zamierzałam ale rodzina mnie zjechała...

Witamy, u mnie też powoli humor wraca.....
Słoneczko świeci, więc dzisiaj jakiś spacerek zaliczymy
Adudz, przesyłam spóznione życzonka urodzinowe, mam nadz. że dzisiaj już odpoczniesz z córcią bez gości ;-)
Maylah zięciunio bęzębny mi wcale nie przeszkadza ;-) Jak narazie to przynajmniej narzeczonej nie pogryzie :-D U nas też sporo woskowiny w uszkach, a ja czyszczę tymi specjalnymi patyczkami dla dzieci i nawet fajnie się sprawdzają.
Alusia8989 witam, cieszę się że u Was wszystko ok :tak:

A mnie dzisiaj nogi bolą, znaczy łydki i mięśnie d..... Wczoraj kamienie zbieraliśmy na działce, a było ich pełno, ale teraz przynajmniej tam jakoś wygląda

A my urodzinki pierwsze obowiązkowo obchodzimy, będzie tort (chyba taki ze zdjęciem) i jedna świeczka oczywiście. To wkońcu jej pierwzse urodzinki więc małą imprezkę zrobimy

Wybieramy się w góry na weekend majowy, tylko muszę znalezc jakiś nocleg w okolicach Zakopanego, jakby któraś coś wiedziała to proszę o informację, może gdzieś tam byłyście....?????

Aha, ostatnio tak teściową chwaliłam że się uspokoiła, ale chyba się pośpieszyłam, jak męża nie było 4 dni w domu to ona udawała niewiadomo jaką, a jak M przyjechał to ta znowu wielkie żale miała o mnie. Ale Ok!!!! :wściekła/y::crazy: Chciała sobie polepszyc to sobie polepszyła!!!! Jak coś jej nie pasowało to mogła mi to odrazu powiedziec! A nie jak M wrócił! Aż on już na nią krzykną bo to już przesada! Dobra, koniec smucenia, zbyt piękny dzię dzisiaj

Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę u psychologa, idziemy na 14

Mała drzemkuje, to biorę przykład z Dmuchawca i trochę ogarnę żeby teśiówka krzywo nie patrzała

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)

dzień u nas słoneczny, chociaż coś tam w prognozie z trana widziałam deszcz przelotny:baffled:

Jula spała ładnie, od 20-8:40 z przerwą ok 4 na picie.

Za to M mnie wkurzył. Rano jak szłam do pracy to Julka akurat zrobiła kupkę , więc miał ja przebrać zaraz po moim wyjsciu. Dzwonię do niego teraz a on mowi mi że zapomniał ją przebrać i zaraz to zrobi:eek::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego dał jej deser o 10 zamiast o 11. A mała zjadła mleko przed 9 . Ja nie wiem jak do niego mówić żeby dotarło.

Julcia ma wysypke na bużce i pleckach, a na brzuszku powoli znika. Także nasza 3 dniowka powoli odpuszcza.

Wczoraj mała zjadła lepiej, w prawdzie na podwieczorek zjadła tylko 2 biszkopty i kawałek chleba bo nic innego nie chciała, ale na kolacje wypiła 100ml bardzo gestej kaszy manny, a o 22 podałam mleko z kaszką ryżową i wypiła całe 180 :szok:

W pracy mam zimno, ręce skostniałe więc się dogrzewam.

Alusia, daj link na odpowiedni wątek to My Ci pomożemy coś wybrać dla małego:-)

willsonka, fajnie że masz w bloku tyle rówieśników Małgosi. Ja mam dobre koleżanki na wsiach, więc spaceruję ostatnio sama:-(

Ania, ja chcę koniecznie zobaczyć Twoje aniołki, na pewno będą piękne !!!:tak:

Aga, sorki że tu, ale tnie mi się net w pracy więc nie wchodzę pisać na każdym wątku z osobna. Joni jest super przystojniacha!!

adudz, masz rację, wyłącz tel, dzwonek i olej wszystkich. Odpocznij z małą :-)

a wogole, wczoraj byłam u lekarza, dał mi skierowanie na USG jamy brzusznej. Zobaczymy czy to kamienie, czy jednak zostanie mi gastroskopia i leczenie wrzodów:-( no a na moje silne bóle pleców dostałam ZAKAZ DŹWIGANIA pow 3 kg:laugh2::laugh2::laugh2:leki które nie pomagają, więc pewnie zostanie mi rehabilitacja jakaś albo masaże za które będę musiała sama zapłacić:baffled:

a wogóle w pracy oglądam filmy na stronie www.zalukaj.pl na abonamencie kolegi. Standardowo oglądam horrory. No i wczoraj obejrzałam jakiś nie pamiętam tytułu, w każdym bądź razie coś o duchach. Po obiedzie wracam z małą ze spacerku a w piwnicy światła nie było. Weszłam po ciemku, bo nie chciałam wózka na II p wnosić. Julkę mialam na rękach jak otwierałam piiwnice, nagle słysze jakieś szuranie jakby ktoś szedł a ja już cały scenariusz w głowie ułożyłam. Morderca z nożem/piłą/siekierą/pistoletem idzie w naszym kierunku a ja zero ucieczki i o mało w majtki nie zrobiłam :baffled::baffled:. Jak ja stamtąd spierdzielałam to o mało butów nie zgubiłam. A okazało się że ten odgłos to Julcia nogami zrobiła trąc nimi o budkę wózka jak ją nad nim trzymałam:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: obiecałam sobie że więcej żadnego horroru nie obejrzę, ale jakoś nudno mi w pracy i pewnie zaraz coś załączę:laugh2:

DZIEŃ DOBRY!

Kamilko trzymamy ,trzymamy kciukasy!!!

WILSONKO ,lepiej pózno niż wcale sie dowiedzieć o nowych lokatorach:-D.
Roczek robie ,ale nie tam wielkich gosci.
Wieczorem na msze pobłogosławienie,a później ,że to lato i mam nadziee,że 24bedzie ciepło to grilla sie zrobi i gitara.:-)
No i torcik bo bez tego sie nie obędzie!:tak::-):-):-):-)

Julek mi zasnął ,a ja siedzę i sie zastanawiam czy jechac do mamy bo z NIEMCZECH wróciła dziś rano.
Sama nie wiem nie lubię jeździć bez TOMKA nigdzie,a jak przyjedzie z pracy w aucie bedzie grzebał.

kazda z was pisze ze słoneczko wam świeci, a u mnie dalej szaro i buro prześlijcie tego słońca trochę do mnie:-p:-p:-p też chciałabym się z małą wybrać na wiosenny spacerek, a za oknem taka jesień, że szok

reklama
Czesc

Co do urodzinek to ja chce maje wyprawic w domu w Warszawie, a losiek na to - urodziny beda na mazurach, nie jakas impreza tylko bedziemy na wakacjach u drugiej babci... ehhh u nas normalnie wojna warszawsko-mazurska :-) :-)

Dziewczyny trzymajcie kciuki -popoludniu ide z mala na kontrole do endokrynolog. Jejku tak bym chcaial,zeby juz jej nie podwyzszala dawek hormonow!! Wogole,zeby ta niedoczynnosc tarczycy tak sama zniknela - marzenie.....
Co powrot do Polski to maraton kontroli lekarskich sie zaczyna....

Do góry