reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Melduję sie i ja!!!!! Jestem dzisiaj padnięta, bo prasowałam chyba ze 3 godziny, plecy mi wysiadają.:( Jeszcze Młody mnie dzisiaj doprowadzał do szału, bo tak jęczał że nawet M. miał dość, a z niego niesamowicie cierpliwy człowiek. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Nasz wyjazd w góry stoi pod znakiem zapytania, bo nie wiem czy Kuba wykuruje się do końca tygodnia. A poza tym chcieliśmy zabrać ze sobą rowery, ale nie przysyła nam gość z allegro bagażnika dachowego, nie ma z nim kontaktu, bo tel. wyłączony. Jak ja nie lubię takich sytuacji:(

Madzia tego pseudolekarza za ten tekst o uśpieniu-sama bym uśpiła! Kawał chama. Zdziwiony, że dziecko płacze i ciężko uspokoić, jak Filip nie rozumie co się z nim dzieje. Echh szkoda słów. Ale nie martw się na zapas, będzie ok, innej opcji nie ma.

Kamila jak terapia dzisiaj?

Ania ja też poproszę na priv cenę aniołków:)

Justyś klocki będę miała dopiero jutro, bo mój M. nie miał za bardzo czasu na odbiór dzisiaj, ale jak tylko otrzymam dam znać:)

Wilsonka ja też mam w swojej klatce prawie rówieśnika Kuby-Krzyś, jest 2 tygodnie młodszy. Mam nadzieję, że będą kumplami :)

Co do urodzinek-u mnie w rodzinie lipiec jest zasypany uroczystościami-Kuba kończy rok, są urodziny mojej siostry, jej rocznica ślubu, urodziny i imieniny mojej Mamy, rocznica ślubu moich rodziców. I to wszystko w pierwszej połowie miesiąca. Myślę, że zrobimy jedną gigantyczną imprezę połączoną z grillem i w ten sposób będziemy świętować:)

Ostatnia edycja:
tralalala1 Wizyta dzisiaj ok, wszystko i tak kręci się wokół teściowej, brak słów poprostu, jedyne dobre wyjście to zamieszkac na swoim. Mamy już umówionw dwie następne wizyty, 10 maj i wtedy jakoś po 2 tyg
Jedziecie w góry? Na weekend majowy? My też się wybieramy, piątek na noc wyjazd, 3 maja na noc powrót

Kamila bardzo mi przykro, że musicie przez to wszystko przechodzić. A co do wyjazdu, to my wybieraliśmy się już teraz, alechoroba Młodego pokrzyżowała nam plany. Mam nadzieję, że Kubuś szybko wyzdrowieje, strasznie mi go szkoda:( , męczy się bidulek. W czwartek idziemy do lekarza na kontrolę, po wizycie się okaże czy wyjazd aktualny.

Witajcie. Wczoraj cały dzień bez kompa :/

Ale jak ten remont się skończy to na pewno będę się częściej udzielać.
Do tego Adamo wstaje przy wszystkim czego da się chwycić :)

Co do roczku to my zrobimy wspólną imprezę dla Tomka i dla Adama. Co prawda jest między ich urodzinami miesiąc różnicy, ale tak chyba będzie lepiej dla nich samych - nie będzie im smutno w czasie gdy drugi będzie obsypywany prezentami. Oczywiście obowiązkowo 2 torty. Myślę, że dla rodzinki zrobimy imprezę w domu, ewentualnie u teściów na dole przy grillu.

No i oczywiście musi też być Kinderbal ;P W zeszłym roku zaprosiliśmy dzieci z rodziny i znajomych (w sumie sezon urloppowy, więc było ich chyba 6-7). Na ogrodzie u moich rodziców rozłożyliśmy basen z wodą, do tego taka mała zjeżdżalnia plastikowa i dzieci miały atrakcje. Do tego jeszcze malowanie po twarzach dzieciaków, plac zabaw (moi rodzice mają taki drewniany mini plac zabaw (dwie huśtawi, piaskownica, zjezdzalnia, opona i drabinka sznurowa), puszczanie baniek, dekorowanie własnych ciasteczek i różne zabawy "w kółeczku" (baloniku nasz malutki, stary niedźwiedź mocno śpi...) - No ale to już dla starszych dzieci (2 latka) a nie dla naszych roczniaków :)

hejka , pogoda do kitu, noc taka sobie. Julka się obudziła o 2 i jęczała z bólu do 4. Nie wiem już czy to ząbki czy nie. Zgłupieć można.

Marek ma nocki 18-6 rano, więc niewiele z niego pozytku w dzień.

Ja niezbyt wyspana , ale jak się pogoda poprawi to spacerek po obiedzie zaliczmy z 3h.

Miłego dzionka i pieknej pogody na dziś, a także duużo uśmiechów dla naszych skarbów !

Witajcie mamuśki , wpadam tylko na chwilkę , bo obiadek gotuje , a Maks śpi mi tylko dwa razy dziennie po 40 minut i w sumie , muszę wszystko zrobić w tym czasie!
Kończymy dzisiaj 10 miesięcy!!!
Ps. powiedzcie mi kobietki , które brały tabletki dla karmiących po ilu dostałyście okres po ich odstawieniu, ja przy Stasiu dostałam w ciągu tygodnia , a tu cisza i już zaczynam się bać!

reklama
Niutka Sto lat dla Maksa:-)
A my konczymy dziś 9 miesięcy, heheheh:-):-):-)

Kamilko, ta Twoja teściówka, to musi być zołza normalnie, Trzeba duzo sił , najwazniejsi jestescie Wy!!!!

Asiu, bidny Kubulek, tak długo się męczy, niech juz te choróbsko go opuści, a sioooo mówię to ja Czarownica Madzia:-):-)

A u nas dzis buuuu pogoda do Du**** jakoś deszczowo:-(

Ja jeszcze nie myślałam o roczku, ale chyba zrobimy jakąś imprezkę na ogrodzie;-) dla najblizszych i to wszystko

Lecę cos zjesc, twaróg?
Nie wiem co sie dzieje,ze Filip od jakiegos tyg. Filip sie kolo 3 budzi, i placze, tule go odkladam do lóżeczka i sie powtarza, tak kilka razy, potem juz nie daje rady , biore go do siebie, i ladnie spi do rana, nie wiem ...

Do góry