reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

BO WIECIE CO ???!!!
JA SIĘ OD WAS JUŻ UZALEŻNIŁAM !!!!

a fajnie mieć zwierzątka na podwórku!
Mi sie tez o tym marzy kiedyś ,jak domek zbudujemy!

Beatko ja też tak zganiam.heeheee!:-p:cool::rofl2:
Trzeba jakoś sobie radzić;-);-);-);-)!!!

Musze iść łeb umyć !!!
Te kudły mnie wykończą !!!:wściekła/y:
Jak sie przetłuszczają to już wypadanie mogłyby sobie odpuścić!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam się,
Strasznie mi się nic nie chce... Ale zmobilizowałam się, żeby przynajmniej obiad ugotować ;-)

Nie wiem, która z Was pisała o kupieniu swojemu mężowi maszynki do golenia, takiej z wibracjami. Ja kiedyś swojemu kupiłam i jest bardzo fajna. Fakt, że te ostrza są dość drogie, ale za to na długo starczają. Także nie jest tak źle. Fajny prezent. Ale nie polecam kupowania tych wkładów na allegro. Są trochę tańsze, ale duuuużo gorszej jakości. Kupiliśmy kiedyś i reklamowaliśmy, bo były jakieś krzywe- po prostu podróbki.

Justysia- ja mam to samo z zabawkami:tak: Jak widzę coś w sklepie, to nie mogę się powstrzymać...

BeataZ- super wymówka, muszę też zacząć stosować ten chwyt:tak:

Pozdrawiam Was i życzę miłego wieczoru.

Witam nowa mamusie i pozostałe lipcóweczki:-)
Dzis nawet szybko sie uporałam z waszymi postami:-)
willsonka reperuj sie dziewczyno,duzo zdrówka.A mezulek faktycznie pomysłowy,mój nigdzie bezemnie sie nie włuczy ale dlatego ze on straszny domator a na tym zadupiu to nie wiem gdzie by wyskoczył.
Makro ja tu bywam w nocy bo jakos wtedy mam wene cos napisac a wdzien to kupe roboty,teraz wpadłam ale za to ze zlewu sie wysypuje i zelazko na mnie warczy ze nie prasuje:-)Jak mały był mniejszy i budził sie co godzine to tez zasypiałam w sekunde o 22,no i jakos sie odzwyczaiłam od spania zasną wczesniej niz po 24 nie umiem,choc mały tez potrafi dosc czesto sie budzic,a koło 6 juz do mnie do łóżka idzie,budze sie strasznie połamana ale nieraz nawet do 9 podrzymiemy wiec sie wysypiam.
Co do smoka w nocy to tez jakos go bardziej teraz potrzebuje.
A co do wskazówek lekarza to najlepiej brac dziecko na rece tak ze jedna reke kładziemy na klatke przechylamy i druga reke na plecki i wten sposób opieramy plecki dziecia o nasza klatke.a nosimy trzymajac jedna reka za klatke a druga nie pod pupe tyko pod kolanka i tak jest podobno najlepiej dla kregosłupka,tylko ze mój malec akurat lubi przodem do mnie :-).A cwiczenia na brzuszek to najlepiej jak sie zobaczy w praktyce,wyglada to tak ze dziecko kładziemy,jego raczkami łapimy paluszki od stupek i przytrzymujemy swoimi dłonmi,nastepnie pociagamy dziecka konczymy ku pupie ale nie prosto tylko tak boczkiem jakby dziecko sie na boczek przekrecało i tak 4 razy prawa 4 lewa strona na przemian.Ale zamotałam:-)

No to ponadrabiałam..... :szok::szok::szok::szok:

Witamy popołudniowo Ja nie mogę!!! Zaczęłąm pisac po południu a dopiero teraz skończyłam :eek::eek::eek::eek:
Witamy również nową mamusię :tak::tak::tak::tak: Fredka miło Cię poznac :tak::tak:

My dzisiaj po ponad 3 godzinnym spacerku, pogoda wyjątkowo ładna, normalnie wiosna :tak:

A jeśli chodzi o to jak funkcjonuje po póznym chodzeniu spac to całkiem dobrze i właściwie sama się sobie dziwie :eek: A w dodatku Mała nie da pospac dłużej niż do 8 :eek::sorry:

I też uważam że moje dzieciątko gorzej spi w nocy, a było tak dobrze i myślałam że tak zostanie, a najgorsze to chyba jest to usypianie. Dzisiaj kąpiel była juz o 19, narazie śpi na moim łóżku, ciekawe jak długo :eek::eek::eek::eek:

BeataZ Czasami trzeba troszkę oczkami poświecic przed mężulkami :happy::-D:-D No bo co? Nam też czasami może się nie chciec :cool2:

justysia85 Jak znowu nocna straż obejmie dowodzenie nad BB to jutro będzie znowu dużo do nadrabiania :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Jakby nie patrzec myśmy były jednymi z nich :-D:-D:-D:-D

no i znow wpadam na chwilke
Mari usnela o 19:-D zaraz po kapieli, potem butla i lulu:-D a ja znow nie wiem co ze soba zrobic:eek: tyle czasu, powinnam posprzatac, poprasowac itp a mi sie nieeeeeeee chceeeeeeeeeee:no::no::no::no::no::no::no:
ale jakos obiad dzis przygotowalam:laugh2: sukces!
zaraz pewnie wlacze sobie jakis filmik ,zrobie popcorn i wspolnie z mezem sie polenimy. O to co leniuszki lubia najbardziej:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak:

Witaj Fredka :-)

BeataZ widze, ze rowniez masz malego spiocha, ja tez mam malego suselka, jak poszedl o 21.30 spac tak do 8.30 spal i pewnie dalej by spal jakbym nie wstala
rany kobitko nie dobijaj mnie błagam:shocked2: moja Juluś jak dotąd zasypiała ok 22-23 i spała do 2-3 potem 6 lub 9 pobudka. Oczywiście w między czasie wstawanie podać smoka lub nad ranem zabierana do wyrka bo bączki ją meczą. Ale wczoraj położyłam ją o 20 po 3 h "męczarni" dla niej , bo Julka jest przyzwyczajona godzina zabawy godzina snu godzina zabawy itd. A wczoraj padła jak kawka , ale co z tego jak o 21 juz nie spała, myslałam ze się rozbudzi to dałam jej karuzele a ta chwila moment i już pod nią zasnęła:-) Poźniej pobudka o 23:30 na mleczko i nie spała do 2, a potem do 8 spała. Także nie jest chyba tak tragicznie, ale zobaczymy jak będzie dziś. Na razie śpi, zasnęła przy jedzonku:szok: a ona przy butli jeszcze nigdy nie zasnęła. Ale mama ją wybawiła to miała prawo usnąć bidulka :-D
My dziś po szczepieniu, Julia była tak grzeczna i taka kochana , zapłakała na kilka sekund ale tatuś ją rozbawił swoimi minkami i ta zapomniała o bólu:-)
A powiedzcie mi , gluten podajecie w 5, 6 mcu czy czekacie do 10?? są 2 szkoły i każdy inaczej mówi, a trochę poczytałam w necie i zgłupiałam już:eek:

KAMLOTKA WŁAŚNIE A TO WSZYTKO PRZEZ TE NOCNE MARKI!!!;-);-);-):-)

Ja też nie mam problemu z męzem,my bez siebie nie wychodzimy nigdzie!!
Właśnie to zapomniałam napisać!!!;-)

A my zaraz bedziemy sie kąpać!!:-p

olcia85 To ja pisałam o takiej maszynce, a jaką ma Twój mąż? Bo chyba sa różne rodzaje i firmy :eek:

No to u nas już po spaniu, siedze przy kompuyerze, patrze na Małą a ona wielkie oczy ma, dzisiaj też pewnie do 22 będziemy walczyc, uciekam usypac

Ostatnia edycja:
Witam panie wieczorową porą :-D

Ja właśnie siedzę i wycinam :tak: a to wszystko przez DMUCHAWCA!! (Tak tak Aniu o Tobie tu mowa :-D)... Szykuję na jutro materiały na kartki świąteczne, coby mój Tomuś mógł poprzyklejać :-) Ja dzisiaj do północy będę siedziała, on jutro w pół godzinki wszystko ponakleja i będzie się nazywało, że to on zrobił :cool: No ale czego się nie robi dla swoich maluchów.

Wczoraj zrobiliśmy obrazek, też mama wycinała z papieru a synek naklejał... no i oczywiście się dzisiaj nim chwalił. Ale, że chłopak szczery, to wszystkim mówił, że robił z mamą i że mu pomagałam :-)

No nic... lecę podrukować cosik na karteczkach :cool2:

reklama
Wiecie co, wróciłam niedawno z pracy, i się dowiedziałam ze moja szwagierka urodziła dziś córeczkę w 11 minut od momentu wejścia do szpitala, :szok::szok::szok::szok:tak ją w domu chwyciło,że nie mogła wytrzymać , w samochodzie myślała,że urodzi, gdyby były korki, to by tak było, córeczka mała 2800, ona miała podejrzenie o hipotrofię, ale mała jest zdrowa:-):-). Nawet jej nie nacięli, nic nie popękała, normalnie poród ekspres:-):-):-):-)

Mały zasnął, ale pewnie jeszcze się obudzi na mleczko,
A ja dostałam dziś od mężulka prezent bez okazji perfumik, a jak ładnie pachnie:rofl2:
Coś dziś cisza o tej porze? Wszyscy spią?? akuku??

Do góry