reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No to jestem ponownie po nadrobiniu was.:-):-):-)
Malutka wstała o 8.30 - ojj spanie to ona ma po tatusiu - mógłby przespać całe dnie:tak::tak::tak:
Dziewczyny za życzonka dla mojej Niuni dzięuję jeszcze raz, :-):-):-)
Penegiryka stronka naprawdę fajna, mała właśnie słucha bajeczki o kopciuszku:-D:-D:-D
beata firaneczka dla małej też jest śliczna:-):-):-)
ja też dostałąm paczkę z bebilonu z łańczuszkiem i kaszką :rofl2::rofl2::rofl2:
U mnie chodzika też nie będzie :no::no::no:- więcej o tym złego jak dobrego słyszałam, i dlatego postaramy się nauczyć chodzić bez tego "cuda":-p:-p
co do prezentów na święta dla swoich lubych to ja myślałam o radio CB :sorry::sorry:bo on z nawigacji korzystać nie za bardzo lubi, a w pracy ma CB i jest z tego bardzo zadowolony więc moze to
iwon pisała że nie mogła was poznać bo pozmieniałyście avatory i ja też miałam z tym problem ale na nowo zaczynam się przyzwyczająć:tak::tak::tak:
Beacia ja też u nas w hipermakecie mogłam kupić wcześniej bombki na choinkę jak znicze na cmentarz.

Idziemy sobie zrobić kolejną kawkę i czas na zabawę z Monią - dziś pewnie nie bedzie chciała spać po takiej nocy i mama pewnie nie wiele będzie w stanie zrobić.
miłego dzionka

reklama
Niuta ja tez sie nad takim krzesełkiem zastanawiam, na allegro pełno takich i całkiem sensowne ok 200 zł ceny, bo u nas w sklepach są po 350:szok:
a to bangi, to co to jest?
Niuta my rok temu naszej chrześniaczce 4 letniej kupiliśmy laptopa edukacyjnego, jest tam program do nauki literek, cyferek , i jakieś gry , ona bardzo go lubi i teraz wszędzie z nim jeździ:-)
A co do Maluszka, to nie mam pojęcia:sorry:
Justysia, a bo widzę że żółty konik,a na nim jakaś piękna dziewczyna siedzi,:-):-)

To jest właśnie te bungee, czy jak to tam nazywają skoczek, a laptop już niestety jest:-(
http://www.allegro.pl/item819550675_hustawka_skoczek_bezpieczna_od_9_miesiaca.html

Ostatnia edycja:
Witam z rana.
Maluszek dal popalic w nocy. Jak zawsze zasypial o 20 tak zasnal dopiero o 22. Pozniej od 0.00 budzil sie co godzine. W koncu o 2 go nakarmilam i tak spalismy do 5.30 i znowu zaczal sie budzic. Wsalismy o 8.30 a teraz ten moj maly rozrabiak bawi sie w najlepsze na kocyku i gada do misia.

Fredka Wiatamy:-D

Dziewczyny, wlasnie wlaczylam polsat news, a tam napisane, ze Szczecinska Policja poszukuje matki z rocznym dzieckiem. Chce popelnic samobojstwo:szok::szok:. Wyszla wczoraj wieczorem.

Rozumiem, ze moze jej sie nie podobac na tym swiecie, ale po co zabierac takie malenstwo ze soba? Ono ma jeszcze tyle przed soba:-(

Witam jestem tu nowa, jestem mamą 3 dzieci w wieku 9,10 lat i najmłodszy maluszek ma 4 miesiace.
myślę że mnie przyjmiecie do Siebie-będziemy mogły razem porozmawiać,podzielić się radami , pozdrawiam.]-myślę że któraś mama coś odpisze.
:-)

witamy kolejną cioteczkę na forum :-)

U nas noc tragiczna!!! :wściekła/y: Wszystko zaczęło się od "cudownych" sąsiadów na których juz sie skarżyłam.
O godz. 19 jak zawsze wykąpałam i nakarmiłam małego. Odkładam go do łóżeczka, po minucie mały usypia. I co? I znowu ta okropna wiertarka!!!!! Mały się obudził i rozpłakał. Huk niesamowity! Normalnie masakra :wściekła/y: Mąż też wściekły, zaczął wyklinać na sasiadów :-D chyba to usłyszeli, bo wiertarka ucichła. Uff.. Odetchneliśmy z ulgą. Małego uspałam na nowo. Niestety o 21:30 powtórka z rozrywki :wściekła/y: Znowu wiertarka!! Znowu płacz. Mają szczęście, że nie chciało mi się ubierać i że wszystko ucichło przed 22 :crazy: Niestety mały 2 razy został porządnie wyrwany ze snu i chyba to wpłynęło na to, że o 2:30 zrobił mi pobudkę :szok: I nie chciał spać :szok: Jakby tego było mało znowu przeraźliwie bolał mnie brzuch ale chyba dlatego że dzisiaj rano dostałam okresu :-D Tak więc, w nocy nie zostało mi nic innego jak wziąć małego do wyra i spać razem z nim. Niestety drzemkę zrobił sobie dopiero o 4. I spał do 6. I jestem dzisiaj półpitomna :wściekła/y:o bólu brzucha nie wspominając :confused2:
Jesli dzisiaj beda mi wiercić to pójdę do tych złośliwców i ich ochrzanie :wściekła/y: A małż powiedział, że w sobote umawiam się z sąsiadką z dołu i idziemy z maluszkami na spacer, a on zrobi im imprezkę :-D Tzn planuje głosnik wsadzić w meble (są na wspólnej ścianie) i muzę na full puścić :sorry: Oby mu się odwidziało, bo ja złośliwa raczej nie jestem...

a tak poza tym to świeci słońce i zaniedługo idziemy z małym na drugi już dzisiaj spacerek :-D

Witaj Fredka na forum :-) Pochwal się maluszkiem, chętnie zobaczymy jak wygląda:tak::tak:
Niuta, dzięki za link do tego skoczka, faktycznie fajne to jest, kurczę tyle jest tych zabawek,że niewiadomo co wybrać:eek: A jeszcze dla starszych maluszkó, to podobno teraz furrore robi piaskolina, sa trzy kolory piaski jakieś foremki, coś się z tego modeluje, a potem jak się znudzi, to się wkłada to takiej maszynki, któa mieli te figurki znowu na pisaek i znowu coś można wymodelować,
Cobi Piaskolina Moon Sand WETERYNARZ 70895 (820165680) - Aukcje internetowe Allegro
ale nie wiem czy to chłopcom sie moze podaobać, wiem,że chrzeniaczka to ma i to lubi, ale każde dziecko inne jest:tak:
Patra, to pewnie ten brzuszek tak Cię bolał, bo okres się zbliżał, ale nas okresowych teraz dużo, ja tez jestem w trakcie, a tak było fajnie, prawie rok bez:rofl2:
Moja myszka śpi, coś nie chce jeść dzisiaj, zawsze 150 wypija, a tak ostatnio pił o 22, potem o 8 rano 90 i o 11- tylko 50 ml, nie wiem co mu? Może ząbki:-(
lecę posprzątać troszke, papapa
Miłego dzionka!!!!!!!!!!!

Witam nową mamusie!!!

U nas też nocka nie najlepsza , mało ,że Maksiu się co chwila budził to jeszcze zrobił sobie o3 .00 godzinną przerwę w spaniu! Kiedyś to jak tak robił to leżał sobie miedzy nami, a myśmy sobie tak drzemali , ale teraz to tak śpiewa ,że nie da się oka zmrużyć , a na dodatek te jego łapki tak jeżdżą po człowieku ,że sobie woli siąść!

Dziewczyny czy wy też macie dzisiaj takiego lenia czy ja tylko tak mam! nawet mi się nie chce ziemniaków obrać!

Idę obierać te ziemniaki, chyba ,że któraś więcej obrała i mi podrzuci he he he!

Dziewczyny, ja mam takie głupiutkie pytanie.

Dostajecie na pewno produkty reklamowe z hippa, itp. a tam sa sloiczki i soczki, czy wy dajecie to swoim dzieciatkom, czy nie ryzykujecie?

P.

witam nowa mamusie, Fredka napisz cos wiecej:-)
My wstalysmy po 10:-D z mala przerwa od 7-8 mala spala od 19.30 az do 10rano, a mama oczywiscie z nia, przez to teraz boli mnie glowa i nie chce mi sie nic robic.
Od rana krzyki nad gryzaczkiem, oj zabki ida ida:szok: przed chwilka posmarowalam zelem dziaselka i na chwilke spokoj a potem dalej bedzie krzyczec i trzec dziasla.U nas tez mala cos malo je, pewnie przez te zabki, w dzien marudna, dobrze ze w nocy jest ok.
Penegiryka ja z hippa dostalam tylko probki mleczka po 6 mc i ryz od 4mc, lyzeczke i sliniak, wczoraj probowalam ryzu ale mala plula:eek: a mi smakowal:-D

no nic ide zjesc sniadanie bo jeszcze nie jadlam i malej dac marcheweczke:-)

reklama
witam Panie
witama również nowa mamusie
ale naskrobalyscie od wtorku,
mayla- ja ówniez myslalam zeby kupic na prezent dla mojej 3-ltniej chrzesnicy tą piaskoline, ostatnio ogladalam je w smyku i az sama bym sie nia pobawila. juz nie moge sie doczekac, az Oaskar podrosnie i razem bede sie w podobne rzeczy bawila:-)
Panegiryka- wczoraj dostałam taka pake z nestle,gerbera i bobo fruta, mam zamiar juz dzisiaj dac soczek a jutro sloiczek, a z kaszka i melkiem poczekam jeszcze troche. natomiast u nas na warmie to hipp biedny jest, przyslali mi tylko mleko po 6 miesiacu i zawieszke drzwi. mi sie wydaje ze to sa te same produkty co w sklepach tylko jako probki promocyjne, bo jaka matka nie kupi czegos jak dziecku zasmakowalo.

BeataZ widze, ze rowniez masz malego spiocha, ja tez mam malego suselka, jak poszedl o 21.30 spac tak do 8.30 spal i pewnie dalej by spal jakbym nie wstala

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry