reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej Kochane:-):-) ja dopiero zasiadłam , ale pewnie na chwilę, zaraz was będę nadrabiać, ale naprodukowałyście:szok::szok::szok: powiem Wam tylko,że byłam dziś się zarejestrować w banku dawców szpiku, mam nadzieje, że będę mogła komuś pomóc :-)
Adudz82 super że serduszko Monisi w porządku, ja też się strasznie bałam, jak mieliśmy wizytę u kardiologa w sprawie szmerów, ale jest dobrze:-)
No i WSZYTSKIEGO NAJ Z OKAZJI 4 MIESIĘCY!!!!!!!
Justysia zdrówka, niech choróbsko pójdzie w ch.........e!!!!!
Vioreczka, a Ty wróciłas juz do pracy? Zdrówka dla Tosieńki, moja koleżanka była w tym centrum z synkiem i bardzo chwaliła sobie opieke i w ogóle, będzie DOBRZE!!!
Kamlotka w naszym szpitalu nie dość, ze nie było ankiet ani tymbardziej wyprawki :crazy:

Vercik ale u Was fajnie z tym ojcowskim urloperm, a macierzyński ile trwa?
Ja też chodzika nie będę kupować, slyszałam, że to obciąża kręgoslup, czy coś
A macie jakieś pomysły na prezenty na gwiazdkę dla Naszych maluszków?
Buziak;-);-)

reklama
Ja też :no:mam zamiaru wkładać w chodzik małego.
Karolek był pare razy w nim, jak coś musiałam zrobić ,przez chwilke i ta chwilka wystarczyła,aby sie wywalił przez próg.
I go odłożyłam ,a kasy nie straciłam na to g...o bo go dostałam od szwagierki po jej maluchach.A jabym miała kupic to bym pewnie tego nie zrobiła.

Od zawsze sie mówi ,że chodziki zle wpływają na stawy biodrowe.
A ja myśle o siedzeniu do karmienia.Tylko nie wiem czy jeszcze w grudniu sie uda.
Zależy od kasy !!:eek::crazy:

kamlotka -nie wiem może sie pomylili!:eek::crazy:

mayha-dzieki !!!Oby puściło!!!
Pije herbatke z soczkiem z czarnego bzu,własnej roboty.

A prezent jeszcze nie wiem ,zalezy od kasy.Ale napewno coś świecacego ,grającego i kolorowego.
Tym sie bede kierować!!!

Ostatnia edycja:
maylah- Fajnie, że się zdecydowałaś.My razem z moim M. też się zgłosiliśmy do tego rejestru i byliśmy na badaniach krwi chyba 1,5 roku temu. Na razie cisza, ale czekam, może się przydamy na coś;-)

Zapomniałam NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA MALUTKICH SOLENIZANTÓW!!!!! :tak:

A na prezent, to myślałam o klockach sensorycznych z Fisher Price. Strasznie mi się już dawno spodobały, ale Mati jeszcze był za mały. A za jakiś czas, to będzie zabawka w sam raz.
A macie jakieś pomysły na prezent dla swoich mężów i niemężów???:confused2: Dla mnie to jest zawsze największy problem:eek:

Olcia
Ja myślałam o GPs-ie dla męża, bo on często jeździ samochodem w nowe miejsca, ale nie wiem, mąż mi kiedyś powiedział, że najlepszym prezentem było by jak bym się nago zapakowała w kokardkę:laugh2::laugh2:

Hej,
Polecam fajna stronke, jakby ktos nie znal :)

BaJkI MaLoWaNe DźWiĘkIeM - WwW.WaSzEbAjKi.Pl

P.
dzięki kochana, Julka jak nakręcona gada , leży w bujaczku a ja włączyłam tą stronkę, słucha i rozmawia ze ścianą:laugh2::laugh2::laugh2:
Hej Kochane:-):-) ja dopiero zasiadłam , ale pewnie na chwilę, zaraz was będę nadrabiać, ale naprodukowałyście:szok::szok::szok: powiem Wam tylko,że byłam dziś się zarejestrować w banku dawców szpiku, mam nadzieje, że będę mogła komuś pomóc :-)
ja też jestem zarejestrowana, od 2002r, u nas w szkole 3 os zmarły przez białaczkę i w koncu rodzic jednego z uczniow założył stowarzyszenie, teraz ma im Agaty Mróz.
adudź wszystkiego naj z okazji 4 miesięcy :-)
też dziś dostałam paczkę z bebilonu z łancuszkiem, ale kaszkę zjadł mąż:-D małej nie mogę podać bo jest alergiczką .
co do częstszego wstawania dzieci w nocy czytałam że to oznacza ze potrzebują więcej pokarmu, więc powinno się zrobić więcej do butli, lub dłużej karmić. Ale nie wiem jak to działa w praktyce.
Pogoda u nas taka sobie, do południa spacerek zaliczony, a jutro szczepienie. mam nadzieję że Julka nie będzie się meczyć. Mojej koleżanki córeczka dostała biegunki i byla tak płaczliwa przez 2 dni że ta się wystraszyła i pobiegła prywatnie do lekarza żeby sprawdzić czy wszytko ok.
Od dziś próba zmiany godzin karmienia i spania. Wczesniej posiłek na noc był o 21:30, Julia zasypiala o 22:30 i spała do 2-5 w zależności od tego czy jej podałam na czas smoka lub troszkę wody. A teraz chcę żeby się przemęczyła od 17-20 mleczko i spać. Później ok 23-24 przez sen i liczę na spanie do 6 :-D Ciekawe jak nam pójdzie. Na razie mała już się znudziła bajkami i zaczyna marudzić że jest senna.
A ostatnio mam coraz mniej czasu na bb, ale i tak zaglądam bo bardzo to lubię.
Chodzika nie kupuję , za dużo negatywnych opinii na ten temat usłyszałam
aaa i chciałabym się pochwalić nową firanką, jaką kupiłam córci na allegro za jedyne 26zł

Załączniki

• DSC03095.jpg
    DSC03095.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 36
A co do chodzika, ja kupowac nie bede. Slyszalam ze dzieciaczki moga miec od tego krzywe bioderka, a teo bym nie chciala u swojego skarba. Jak nadejdzie jego czas to sie nauczy.

JJa chodzika na pewno nie będę kupować. Słyszałam dużo negatywnych opinii. Przede wszystkim jest to nienaturalna pozycja, zbyt obciążająca kręgosłup. Bo jeśli dziecko już jest gotowe do chodzenia, to zaczyna samo to robić i chodzik nie jest potrzebny

Dziewczyny prawdę piszecie. :tak: Mnie w szpitalu rehabilitantka mówiła żeby nie dawać się ponieść niepotrzebnym kosztom. Opisała swojej córeczki przykład i zwątpiłam.:shocked2: Babcia wsadzała małą w chodzik. Mała i owszem chodziła ale na paluszkach. Do tego wykręcała strasznie nóżki. Dobrze, że kobieta się zorientowała bo dziecko było o krok od rehabilitacji stópek. Nomen omen.... wiedziało na kogo trafić. :rofl2::rofl2:

A macie jakieś pomysły na prezent dla swoich mężów i niemężów???:confused2: Dla mnie to jest zawsze największy problem:eek:
Ha ha ha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój Małż w tym roku dostał chyba już wszystko o czym marzył.:-)
Auto, telefon, monitor, dziecko. No może nie w takiej kolejności;-):-D
Ale tak czy inaczej też nie mam jeszcze pomysłu:-(
Pewnie się skończy na jakiejś grze, ew. jakiejś wypasionej encyklopedii sportu:oo2::hmm:
mąż mi kiedyś powiedział, że najlepszym prezentem było by jak bym się nago zapakowała w kokardkę:laugh2:

Cudnie!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:

Olcia
Ja myślałam o GPs-ie dla męża, bo on często jeździ samochodem w nowe miejsca, ale nie wiem, mąż mi kiedyś powiedział, że najlepszym prezentem było by jak bym się nago zapakowała w kokardkę:laugh2::laugh2:
no podejrzewam ze u mnie tez bylby to najlepszy prezent dla meza:-D:-D:-D

tak na serio to ja w buta kupilam mu karnet na treningi na kolejny miesiac i perfum, a na swieta to moj sobie zazyczyl kolejnego tatuazu:-)
malej w buta kupilam taka maskotke pszczolke ktora spiewa na dziendobry, i na dobranoc i rozne inne melodyjki i swieci sie i ma mnowstwo guziczkow i jest od 3 miesiaca wiec ok. a na swieta zawsze sie cos wymysli bo ja najchetniej kupilabym wszystkie zabawki co graja:-D
Ja tez nie bede kupywac chodzika bo tak jak piszecie nie dobrze dla kregoslupa ale i dlatego ze dziecko jak zaczyna chodzic samo orientuje sie lepiej w otaczajacym go swiecie,co znajduje sie dookola, lepiej rozwija swoje zmysly.
justysia ty chora, mnie tez ciagle trzyma przeziebienie i coraz gorzej:wściekła/y: duzo zdrowka nam zycze i innym chorowitkom

Dla męża na prezent nie wiem co ,najpierw musze pomyśleć o jego urodzinach i imieninach, bo to pierwsze.
Myśle ,że jakiś perfumik, kamizelke taką fajna widziałam no i nie wiem co,jeszcze?!hmmm....??

GPs bym mu kupiła,ale mnie na niego nie stać!!!
Nie mam swojej kasiury,musze sie wziąśc za uczciwą robote!!;-)
W końcu sie zebrać i te perfumy sprzedawać :-p!!!

JAKBYM MOGŁA TO BYM DAŁA GWIAZDKE Z NIEBA!!!!
TAK GO KOCHAM !!!

A pod choinke to żeśmy coś gadali,że kamerke sobie kupimy taki wspólny prezent!!:tak::tak:;-)
Się zobaczy;-)!

No i KArolek ma urodziny ,ale na prezent już jest .
Troche ze skarbonki i reszte ma dołożone tylko pozostaje zamówić!!:cool:
MACK MARIAN MANIEK 52 CM + 15 AUTA CARS KURIER DPD (755716876) - Aukcje internetowe Allegro

z jego ulubionej bajki.
BEDZIE PISK ZE SZCZĘŚCIA !!!:-D:-D:-D:-D
Już niemoge sie doczekać!!!
A pod choinke jakiś garaż,parking.No chyba,że ciotka bedzie pierwsza to bedziemy myśleć!!

A jak bedziecie miały coś na oku z podarkami to kliknijcie linka!!:tak::tak:;-)

reklama
hmmm :eek:
Takze wypelnialam wszystkie mozliwe ankiety, ale od momentu przyjscia do domu nic nie dostalam, zadnej przesylki :eek:

Zapomnieli o nas :-D

Do góry