reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
aadudz82 wszystkiego najlepszego i cieszymy sie ze wszystko ok.:-) Ale ile wczesniejszych siwych wlosow nam przez tych lekarzy przybedzie to nasze:sorry:.

Te wasze opowiesci to tez mi strasznie na psychike wplywaja... Ja po porodzie to dopiero wrazliwiec jestem:-) Tutaj jest taki program 'moj dzidzius' (w prawie kazdym programie jest o porodzie, przygotowaniach, zakupach, masazykach itd) to w ciazy ogladalam to niemal codziennie. Teraz nie moge bo jak widze porod to za kazdym razem placze (w koncu to takie wzruszajace) :-D O horrorach ktore kiedys lubilam to juz moge zapomniec, a prawdziwym koszmarem sa opowiesci o krzywdzie dzieci....

vioreczka trzymam kciuki za was. Moja mama lezala tam jak byla z bratem w ciazy (mial wode w plucach, cesarka i dalsze leczenie) i wszystko sie b dobrze i szybko skonczylo.

witamy sie i my:-)
cos ostatnio mala czesto sie budzi w nocy na jedzenie, kiedys potrafila przespac z 8 godz bez butli a teraz juz nie, no ale nie jest zle bo zje i idzie spac.
wlasnie co przebralysmy smierdzaca kupke i byly tam resztki wczorajszej marchewki:eek:
u nas pogoda okropna, wieje i pada, slonce wychodzi i znow pada wiec ze spaceru nici. czy wasze dzieciaczki tez tak mala spia w dzien? Mariska przesypia cala noc ale wdzien tylko ma dwie czasem jedna drzemke srednio 30-40 min. nie narzekam bo przynajmiej w nocy spi ale to pewnie normalne co?
wczoraj na obiad mielismy meksykanskie zarcie i troche za duzo przyprawy mi sie sypnelo wiec do obiadu wypilismy 2 litry wody:-D:-p
buziaki od Mari dla cioteczek:-)

Ostatnia edycja:
Justynko chodzilo mi o to, ze nie mozna zakazywac miec komus dzieci, bo takie przyzwolenia dano nam z Gory.
Mysle, ze matka ktora krzywdzi, zanidbuje, zostawia wlasne dziecko jest niespelna rozumu. Nie moge sobie wyobrazic, ze krzywdzac taka mala istotke mozna miec tego pelna swiadomosc.
A jesli chodzi o opieke nad dziecmi... powinno byc to kontrolowane co jakis czas. Powinno 'dogladac' sie tych dzieci czy sa zadbane, czy maja zapewnione podstawowe warunki bytu. Jesli nie ma... to powinnyc byc powolane jakies sluzby, ktore pomoga rodzicom, a jesli rodzice pomoc ta odrzucaja to wiadomo..

zeby byla jasnosc... Dla mnie nie jest normalne, ze rodzice krzywdza, porzucaja swoje dzieci. Reaguje tak samo jak Wy. Z reszta....to temat nie majacy konca... juz nic nie pisze :sorry:

Ja już też nic nie pisze,bo to temat nie mający końca jak pisze DZIULA.

Mały też w domu mało bardzo śpi,takie dżemki po pół godz.,no chyba ,że jest na dworze:-p:-p:-p!
To wtedy śpi i śpi !!!:-p:-p:-p:laugh2:

U nas na dworze ładnie ,słonko świeci ,aż chce sie wyjsć!!!
Tylko ja sie zle czuje, a niestety nie mam tak dobrze,żeby mi teściowa na dwór wyszła ,na spacer zabrała wnuczki,zreszta tesciu tez nie.A mieszkamy razem i ani razu Karolek nie był z babcia na spacerze,a ma prawie trzy latka.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niestety ja tego pojac nie moge,bo hasło babcia mi sie inaczej kojazy niz Karolkowi.

A pozniej sie dziwia ,ze DZIECKO nie chce z nimi zostac!!!!!:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y:
''A bo nasze zostawały z kazdym'' !!!!ehhh...:crazy:
No i pewnie bedą dzisaj w domku,bo tatus w pracy.Chyba ,że ja sie jakoś zbiore!!!

A wogóle to mi sie chce ryczeć,jak nie posprzatam to nie posprzatane.Wczoraj wymyłam podłoge,dis cos juz rozlane i pewnie nie umyje tesciowka i ja to bede musiała zrobić.
Czekam cierpliwie......:crazy:
I tak ze wszystkim ,podłoge to wymyje tylko w sobote,podkurza i wytrze kurze:szok::szok::szok:.
Normalnie jakkiś kosmos!!!
Ale ja im do pokoju nie wchodze ,przynjamniej sie staram bo jak widze rozpizdziel to mnie trzesie:wściekła/y:,niech sobie tam mają nawet i g...o ,ale gdzie indziej można by posprzatac czasem.Widzi tylko garki w zlewie i wszystko,nawet z lad nie posciera!!

Ja już nie wiem czy to starość ,czy brudactwo,czy lenistwo !!!
Tylko polenic sie można dzień,dwa no tydzien ,a nie cały czas:no::wściekła/y::wściekła/y::szok:!!!

Dużo by opowiadać,ehhh!!!:-(

Ale sie rozpisałam!!!

A swoja droga ciekawe co u KAROLI???
nie odzywa sie ostatnio !!!??

Ostatnia edycja:
No to i my witamy :tak::tak::tak::tak:

Mała wkoncu spi, to dzisiaj pierwsza drzemka, pewnie noc będę miala z głowy :eek::eek:
Na spacerku nie byłyśmy, oże jutro będzie ładniej.
Częściej zaglądałabym na BB, ale my oglądamy telewizje na monitorze komputera, żeby mniej tych sprzętów było, bo mały pokoik mamy. A mąż teraz jest częściej w domu i tylko ta tv non stop włączona :wściekła/y:

Ewa85 Ja też to bym chciała miec czasem pełne cycki, bo u mnie to tylko tak na styk mleka jest, ale dobrze że Mała się najada ;-)

Patra A my też dostałyśmy już 4 paczki, ale łańcuszka w żadnej nie było. Mamy dwie z Hippa (z tego jedną odebrałam w rossmanie) jedną z bobovity, a jedna z gerbera czeka u mojej mamy bo podałam stary adres przez przypadek :tak::tak:

adudz82 Wszystkiego dobrego na te kolejne mini urodzinki :tak::tak::-D:-D

vioreczka Oby te dni w szpitalu szybciutko minęły..... Wszystko będzie dobrze :tak:

fela76 Te grypska są wszędzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: U mnie niedaleko też dwie osoby chorowały, ale nie wiem jak to się skończyło :no::no:

annie22 Muszę przyznac że po ciaży też zrobiłam się bardzo wrażliwa, gdzie wcześniej różne informacje przyjmowałam ze spokojem, a teraz????? Każda krzywda mnie boli :-(

BeataZ moja Mała też tak mało śpi w dzień :no:

reklama
Do góry