reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja też tak mam,że jak słyszę o jakichś dzieciaczkach, które zmarły to nie wiem co mam ze sobą zrobić i zaraz płakać mi się chce. Jak byliśmy na OIOMie widziałam dużo takiego nieszczęścia:-(
A wracając do przyjemnych rzeczy- gratuluję ząbków. :-)
U nas jeszcze nic nie widać, chociaż mała ostatnio marudna, ale to chyba przez brzuszek. Nie wiem co się dzieje, bo najpierw nie było kupki przez 2 dni, potem zrobiła jedną rzadką, następnego dnia znowu standardowo 2 dziennie, a potem znowu 2 dni przerwy, dzisiaj dałam jej w końcu czopek, bo popłakiwała przy bączkach a w nocy nie mogła spać, wierciła się, chyba będę musiała pójść z tym do pediatry. :-(

reklama
Witam po dłuzej przerwie - duzo pracy, maly, dom, nie wiem czasami w co rece wsadzic :confused: U nas w miare ok ale wieczorami po kolei maly wyje jakby go ze skory obdzierali - mozliwe ze to kolki? Teraz jak konczy 4 miesiace?:eek: Wczesniej nic takiego nie bylo. Pomijam ze jedzenie to kolejny koszmar - zaczal mi sie wic przy butli i chyba zaraz stojac na glowie bede go karmila :eek: Moj malz twierdzi ze znudzil mu sie smak mleka :-D Stale pokarmy to jeszcze wiekszy koszmar - zeby zjadl trzy lyzeczki musze wepchnac w niego z trzydziesci trzy :dry: I nie wierze ze to niedobre bo sama pozarlam dzis jabko ze slodka marchewka i bylo super. Soczki pije bez problemu... :eek: Jak u was jest? Bo moze ja go nie umiem karmic lyzeczka? Albo za maly jeszcze jest... :eek:

Co do tragedii to sama mialam tak ze jak mnie przewiezli po cesarce to zaraz wjechala dziewczyna ktorej w trakcie porodu SN zaczelo sie odklejac lozysko i robili cesarke na cito ale maluszek nie przezyl :-( Mialam niezlego dola i faktycznie poczucie niesprawiedliwosci. Nawet nie probuje tego ogarnac - nosisz w sobie nowe zycie, urzadzasz pokiik itp. jedziesz rodzic i wracasz sama do domu. Trzeba byc super silnym by to ogarnac sobie w glowie...

Milego dnia wszystkim zycze i korzystajac ze moj maly spi nastawie pranie, zmywarke i inne rzeczy ktore nauczylam sie robic w turbo przyspieszeniu. Jak zasypia wieczorem to cwicze troche... Przez te 4 miesiace schudlam 20 kg i mam cel jeszcze 5 zgubic :tak:

dziewczyny mam do Was pytanie czy zakupilyscie juz kombinezony na zime dla dziciaczkow? bo mam problem czy kupic od3do 6 mies czy od 6 do 9.
jakie kombinezony polecacie?

dziewczyny mam do Was pytanie czy zakupilyscie juz kombinezony na zime dla dziciaczkow? bo mam problem czy kupic od3do 6 mies czy od 6 do 9.

hej ja mam i narazie uzywam od 3-6m(68) ale siostra zakupila mi (74) 6-9m i on narazie jest strasznie duzy i mozliwe ze dopiero bede go uzywala od stycznia zobaczymy..... cieszka sprawa:-)

Ja jeszcze nie używałam... ale mam po Tomku. Tomek z 12 sierpnia, więc kombinezon powinien pasować (jest na 68 i starczył mi na całą zimę).
Osobiście polecam jednoczęściowy kombinezon. Ale warto zwrócić uwagę na to czy jest mięciutki czy nie za sztywny. Moja kuzynka kupiła swojej córce kombinezonik i był tak sztywny, że jak małą w niego wbiła to już do fotelika nie umiała wcisnąć.
Mój Tomek dostał od swojego chrzestnego 2-częściowy kombinezon (rozm. 3-6 mies.) z ReKids... ale też taki sztywny, że takiego malucha nie potrafiłam w niego wbić... te nogaweczki takie wąziutkie i w ogóle do fotelika samochodowego w tym na 100% bym go nie wcisnęła.
Natomiast dostałam od moich rodziców jednoczęściowy kombinezonik z Wójcika. Troszkę kosztował, ale moim zdaniem warto było, bo jest mięciutki i dopasowuje się do ciałka i nie gniecie malucha. O dziwo jest w stanie się w nim poruszyć :-). Podszyty fajną bawełenką... do tego buciki przypinane do nogawek na napki i rękawiczki na sznureczkach (też na napki więc dopóki ma za krótkie rączki i rękawiczki są zbędne to można odpiąć). Poprostu super! Sprawdził się idealnie.

Ostatnia edycja:

Ja się bardziej sugeruje rozmiarem 68, 74. I dokładnymi wymiarami. Bo teraz już w dużej mierze w 74 się ubieramy.
A kombinezon już mamy ale taki z misia. Fajniutki jest:-) I przypuszczam, że taki normalny to dopiero kupię Małemu jak zacznie raczkować, tak więc liczę, że to będzie w przyszłym roku. Nooo chyba, że zimy nie będzie;-)

Witam my mamy na 74( 6-9) jest troszkę za duży , ale do 68 już nie wchodzimy , ja mam taki w całości rozpinany do samych nogawek, nawet bucików nie potrzebujemy bo jest od stóp do głów! I taki polecam , bo bez problemu włożysz małego , Nie polecam odpinanego do połowy , źle się go zakłada i dziecku można nóżki połamać!

Tak mój Tomasz wyglądał w rozmiarze 68 jak miał 3 miesiące i ważył około 5700g

dsc03392.jpg

Oczywiście rączek nie było w rękawiczkach, tylko gdzieś tam w środku... i nóżki też gdzieś tam głębiej są, a bucikami tylko zatkane są otwory ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przypadkiem mam w domu 5 kombinezonow ... Tak wyszlo... :-) Na razie Lene ubieram w taki cienki polarowy kombinezonik na 68 i widze, ze jest on taki na teraz, ale juz za 2tyg bedzie jej w nim za ciasno. Mam 1 cieplejszy na 68cm , 2 na 74i jeden na 80cm (chyba na przyszly rok hehe) :-) I jak je przykladam do siebie to ten cieplejszy na 74cm jest rowny z tymi na 68cm... dobre co??? Wniosek jest jeden co firma to inna rozmiarowka .

NIKOLECZKA - ja bym bez wahania brala kombinezon 6-9msc. Lepiej wiekszy niz pozniej na koniec zimy kupowac jeszcze jeden.

Do góry