reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

My mamy taki:

2isun0z.jpg

oooo takie z miska tez mamy, zapomnialam doliczyc ... Trojaczki bym chyba ubrala .... no coz nie ma to jak matka ciuchowa - wariatka :-)

reklama
JA się już wyleczyłam z zakupów "ilościowych". Dominik miał za dużo ciuszków których nie zdążył wykorzystać. Teraz dokupuje większe rozmiary a te małe od razy wrzucam do sprzedaży na allegro.

JA się już wyleczyłam z zakupów "ilościowych". Dominik miał za dużo ciuszków których nie zdążył wykorzystać. Teraz dokupuje większe rozmiary a te małe od razy wrzucam do sprzedaży na allegro.

To wszystko byly moje zakupy w ciazy (chyba hormony mi szalaly :-) ) .... a pozniej i tak dostalam jeszcze pake ubran od rodziny Losia. Mysle,ze Lena spokojnie tak do 1,5roku jest ubrana. Jak cos teraz kupuje , bo nie moge sie powstrzymac to juz na 2 lata hehehe

Witam
Ja dla Karolinki mam 2 ciepłe kombinezony jeden 62 i teraz w nim śmiga w wózku koło domu bo pod spodem nie ubieram jej zbyt wiele(rajstopki, body i bluzeczka) a drugi 74. Więc na zimę jest zabezpieczona;-) Natomiast na wyjazdy wszelkie wolę ubierać ją na cebulkę i zakładamy polarkowy kombinezonik taki jesienny:-)
No i raczej nie planuję już kupować tego rodzaju ciuszków, bo chyba nie ma sensu.
Ja kupuję zazwyczaj wg długości a nie na miesiące.

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki w tak piękny wtorkowy pranek :-D Trzymajcie kciuki - o 13 mam obrone :oo2:
A z tymi kombinezonami to chyba nam się wątek pomylił ;-)

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki w tak piękny wtorkowy pranek :-D Trzymajcie kciuki - o 13 mam obrone :oo2:
A z tymi kombinezonami to chyba nam się wątek pomylił ;-)

Ewa85 kciukasy bardzo mocno zaciśniete :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

nikoleczka a co do kombinezonów to chyba dziewczyny mają rację lepiej patrzeć na długość niż na miesiące, chociaż z tymi rozmiarami też jest różnie :tak::tak::tak:
jak masz problem który rozmiar kupić to zawsze możesz kupić mniejszy aby dzieciaczek teraz nie marzł, a większy można zamówić u mikołaja - będzie od razu prezent na święta - nie wiem jak u ciebie, ale u mnie już babcie i ciocie pytają się co małej na święta kupić, więc skoro nie chcesz za dużo kasy wydawać ( a wcale się nie dziwie) to może faktycznie warto złożyć takie zamówienie ;-);-);-) babcia albo ciocia będzie miała problem z prezentem z głowy a ty za dużo kasy też nie wydasz :tak::tak::tak:

Ja kupiłam na allegro za 40 zł kombinezony 2 i jestem zadwolona. Nie są sztywne. A moja mała teraz obecnie jeździ w kombinezonie na rozmiar 55 a ma 62 cm wzrostu i jest na nią dobry. I faktycznie, co firma to rozmiarówka.
Proponuje też poszperać w lumpeksach. Ja znalazłam ładny, niezniszczony za 16 zł!!!!!
No i mała ma jeszcze ten biały płaszczyk który dostała na chrzciny od chrzestnej-rozmiar 74 od wójcika. Wygląda w nim jak damulka:p

Witam się w cieplejszy wtorek.Wczoraj tak u nas wiało mrozem,że o spacerze nie było mowy,bo by mi dzieci wiatr porwał,a dzis mam nadzieje,że zaliczywy wyjście.
Czytałam WAS wczoraj kobitki,ale z pisaniem było gorzej.Przyznam sie ,że mi sie nie chciało!!:-p

Któraś z WAS pisała jak na nas wpływa śmierć dzieciaczków innych osób.Mój tato jets pochowany wśród maleńkich dzieci i o dawien dawna,jak przychodziłam na cmentarz to robiło mi się mie smacznie widząc te maleńkie groby.Jako dziecko :no:umiałam zrozumieć dlaczego tych maluszków niema bo to są przeciesz małe dzieci i powinny żyć.Zawsze nachodziły mnie jakieś filozoficzne pytania.
Też tak mam jak WY,u nas na wiosce dziewczyna urodziła dziecko martwe i jak ją widziałam to było mi głupio i miałam wrażenie,że jakbym jej zabrała dziecko,było to rok temu.Albo co gorsza,że ona chce zabrać mi KAROLA.Ja wogóle mam jakąś obsesje,że mi ktoś zabierze maluszka i nigdy już go nie zobacze:no::no::no:.Wogóle temat dzieci ,a krzywda to mi sie nie mieści w głowie ,wogóle :no: umiem zrozumieć zła i dlaczego ,ludzie ludzią wyrządzają zło i krzywde,no,ale juz to nie ten wątek chyba.

Wiecie co spotkałam na cmentarzu koleżanke i mówi mi ,że wczoraj spalili siostrze wózek spacerowy.Gówniarz 16letni wrzócił peta do wózka i spłonął doszczętnie.i to sąsiad z góry .Wózek stał na klatce,to sie w głowie nie:wściekła/y::no::no::no:mieści ,jak nie kradną to palą !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok:

EWA kciukasy trzymamy,będzie ok.;-)

A co do kombinezonów to ja uwarzam lepiej troszke większy niżby miał być za mały!My mamy z 5 ,więc jest w trzym wybierać i na szczęście żaden sztywny nie jest:happy2:!

Tez jestem za tym, ze lepszy wiekszy niz mniejszy.
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :-) Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
Baby-Moda* Kombinezon zimowy z rękawiczkami r. 74 (789128910) - Aukcje internetowe Allegro

Obecnie chodzimy w kombinezonie co na zdjeciu... kupiony z lumpeksu, chyba za jakies 15zl [juz nie pamietam]. niestety na 0-3 miesiace i Igorowi jest juz na wyrost.

Załączniki

• DSCN2732.jpg
    DSCN2732.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Obecnie chodzimy w kombinezonie co na zdjeciu... kupiony z lumpeksu, chyba za jakies 15zl [juz nie pamietam]. niestety na 0-3 miesiace i Igorowi jest juz na wyrost.[/QUOTE]

ALE CZADOWY I Z LUMPÓW:szok::szok::szok:.NIECHCE SIE WIERZYĆ !!!

icon1.gif
Odp: Lipiec 2009
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :biggrin2: Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
Baby-Moda* Kombinezon zimowy z rękawiczkami r. 74 (789128910) - Aukcje internetowe Allegro

icon1.gif
Odp: Lipiec 2009
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :biggrin2: Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
TEN Z ALLEGRO TEŻ FAJNIUTKI :tak::tak::tak:!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry