Makro gratulacje na ten drugi ząbek :-)
No i wszystkiego naj dla naszych świętujących maluszków !!!!
U nas dziś dzien minął w ekspresowym tempie, najpierw na cmentarzu, ale bez Filipka, któy został z tatusiem w domu, i zabawna syt, bo jak byłam w ciąży, i mnie mój mąz wkurzał, to gadałam do brzusia, że jak synuś zostanie sam z tatą w domu, to będzie kupki robił, no i dziś tatusiowi zrobił 3!!!!! hahahaha Potem jechaliśmy do rodzinki, a potem jeszcze do nas goście się zwalili, więc Filipek moze z godzine tylko w ciągu dnia spał
Dziewczynki, mam do Was pytanko, trochę nie na czasie, ale może któraś z Was się z tym spotkała, bo moja szwagierka jest w ciąży, teraz 36 tydz. i miesiąc temu miała usg i teraz po m-cu znowu i się okazało że przez m-c dzieciątko nie urosło ani grama, wychodzi ze waży 1900, wiadomo,że może być błąd pomiarów, ale reszta też nie rosnie, główka itd. Dostała skierowanie na jakieś badania do Poznania, ale nie wiem dokladnie jakie, ona w ogóle całą ciąże na polu pracowała, jeżdziła traktorem w 6 m-cubo jej mama, czyli moja teściowa uważa że jak się kobieta w ciąży dobrze czuje, to nie musi się oszczędzać
no comment i robiła dużo rzeczy w gospodarstwie ciężkich.
Podobno była na jakiś badaniach i wyszło, ze dziecko jest zdrowe, tylko nie rośnie, czy wiecie coś o tym, ona się zamartwia, bardzo mi jej żal,
Miłej nocki i spokojnej :-):-)
Moze chodzi o hipotrofie??? U nas bylo podejrzenie hipotrofii, bo Lenie rozjechaly sie bradzo pomiary tzn. zatrzymal sie przyrost obwodu brzuszka i waga byla mala. Na szczescie byl to blad pomiaru (kazdemu z usg wychodzily inne, tylko ten brzuszke caly czas byl duzo za maly) W szpitalu na patologii jak bylam tez podejrzewali hipotrofie. W koncu mala urodzila sie z normie.
Pewnie zrobia twojej szwagierce badania (ja musialm zrobic kilka usg ,zeby zobaczyc czy fakycznie dziekco nie rosnie i koniecznie sprawdzic lozysko i jego dojrzalosc) O innych badanaich to nie wiem :-( Moze jeszcze na cos chca jej zrobic. Jak faktycznie bedzie hipotrofia to powinni jej jak najszybciej ciaze rozwiazac, bo lozysko moze juznie funkcjonowac i nie dostarczany dziekcu jest pokarm. Chyba,ze jescze cos innego u niej podejrzewaja??????
Mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie dobrze, ze to tylko i wylacznie blad pomiaru!!!!!!! Trzmam kciuki.