reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Dziękuję za życzenia:tak:
Juliuszka, to jak się już sprowadzisz to może jakieś spotkanie na dobrej kawce albo ciachu??:happy2:
pani_hela witamy:-)
A ja mam pytanko czy któraś posiada godną polecenia elektroniczną nianię, bo chyba muszę się w coś takiego zaopatrzyć. Karolka całymi dniami w wózku na podwórku a ja co chwilę biegam sprawdzić czy wszystko ok. I chyba taka niania pomocna w takim przypadku:confused::happy2:

Ja niani nie mam, ale mam monitor oddechu angelcare. Jestem z niego bardzo zadowolona. Chyba tej firmy tez sa nianie elektorniczne.

tytyryty :))))
Mam dyplomik :-D:-D:-D:-D:-D:-DOd 5 min jestem technikiem administracji...to nic wielkiego...ale studia rozpocznę za rok..jak na razie ciesze się z tego co mam :tak::-D:-D:-D:-D:-D
:-D

Dobranoc kochaniutkie...
aha...
pani_hela...witamy :)))))

Ostatnia edycja:
Witamy się i my po małej nieobecności :-):-):-)
Stopi dziękujemy za spacerek milusio było Was poznać :-) Leneczka śliczna i grzeczna dziewunia :-) Buziaczki dla niuni od naszej gromadki :-):-):-)
Widzę że sporo nadrukowałyście więc niełatwo będzie to nadrobić :szok: Postaram się narazie podgonić Was na bierząco, a w wolnych chwilach ponadrabiać zaległości
pani_hela SERDECZNIE WITAMY :-):-):-)
Gustlicek GRATULECZKI :-):-):-) Pani TECHNIK :-) Przypowieść o "mamusi i bogu" piękna :-):-):-)
Dziękuję za życzenia:tak:
Juliuszka, to jak się już sprowadzisz to może jakieś spotkanie na dobrej kawce albo ciachu??:happy2:
A ja mam pytanko czy któraś posiada godną polecenia elektroniczną nianię, bo chyba muszę się w coś takiego zaopatrzyć. Karolka całymi dniami w wózku na podwórku a ja co chwilę biegam sprawdzić czy wszystko ok. I chyba taka niania pomocna w takim przypadku:confused::happy2:
gabiaz WSZYSTKIEGO NAJ NAJ I POCIECHY Z KAROLINKI KOCHANA :-):-):-) Co do niań elektronicznych ja tak jak Stopi zdecydowałam się na ANGELCARE tylko że cały zestaw niania + monitor oddechu . Łatwiej ogarnąć z taką pomocą Roksankę i psiaki :-)
slonce1 Ty samiutka z dwoma niuniami :-) oj masz wesoło ;-):-):-):-)
adddaaa zdrówka dla niunia :-) no i powodzonka :-):-):-)

No cóż koniec balu panno lalu :-) czas obrobić Roksankę lecę szykować mleczko i pieluszki :-) potem szybki prysznic i spać :-) Słodkich snów kochane i milusiego poranka :-):-):-)

Gustliczek - GRATULACJE!!! Jestes dzielna kobitka :)

Gabi - ja mam angelcare z monitorem i bardzo polecam! Niania bardzo czula, kazde kwekniecie slychac a to ze np. muzyka gra w pokoju w zupelnosci nie przeszkadza bo niania sie uczy dzwiekow stalych i reaguje tylko na te nagle np. kwekniecie :) Reaguje czyli jest w stanie uspienia a jak jest kwek to sie wlacza :) Zasieg ma super - ostatnio malz zostal z malym, ja wzielam nianie i poszlam na spacer z psami i zasieg mnie powalil, kilkadziesiat mietrow :)

Melduję się w piątkowy poranek :-D
Jak na razie humorek dopisuje...i mi i Adusi :-D Obiadu dzis nie robię i zaraz szykuję się na spacerek i zakupy dla Bartolinka do zerówki...kapcie,dresy,szczoteczka do zębów,pasta...itd. Akurat mój Bartuś jest już duży i jesienno-wiosenną porą nie chce biegać po przedszkolu w rajstopach ale uwielbiam widok zaspanych rano maluchów w samych rajstopkach i przytulankach pod pachą co rodzice je prowadzą za łapkę do sali w przedszkolu:-D:-D:-D:-D:-DJuż się nie moge doczekać kiedy zobaczę pierwszego takiego brzdąca:-D
!!!!
Czytam wasze posty o nianiach...powiem Wam,że dla mnie to abstrakcja...tzn nigdy sie tym nie interesowałam...mieszkam w niecałych 36m2, Ada łóżeczko ma u nas w pokoju...a ja nawet słyszę jak sąsiad ziewa za ścianą...albo robi bardzo fajne rzeczy ze swoją (albo i nie swoją) dziewczyną...WIĘC NIANIA U MNIE NIE POTRZEBNA:tak:!!!Marzy mi się wieksze "m"...ale to może kiedyś...za jakieś 3-4 lata;-)
:szok:Właśnie spojrzałam na Adusię...i chyba pierwszy raz świadomie się do mnie uśmiechnęła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok:Słodki szczerbaty usmiech...tak jak Bartolinka...bo jest na etapie tracenia mleczaków:-D!!!!!!!!

witam z rana:-)
gustlicek gratuluje zdanego egzaminu:tak::-)! Ale z drugiej strony przeraziłas mnie tą wiadomością, bo to oznacza, że i ja się muszę pofatygować po wyniki (a hasło do netu zgubiłam, więc muszę iść osobiście:zawstydzona/y:)

co do niań to ja mam... jakąś Doro, czy coś takiego z dwoma "słuchawkami", więc działa tez na zasadzie CBradia;-)

Witam.
Gustlicek ogromne gratulację.
Ja trzy lata temu zdawałam i co? Oblałam bo jak inaczej. Mam skończone studium ale bez dyplomu a najgorsze, że nie zdałam teorii. Zabrakło mi 2 albo 4 % wiem, że gdybym odpowiedziała dobrze na jedno pytanie więcej to bym zdała.
A tam mam jeszcze 2 lata na poprawę:-D:-D
Ja gotuję obiadek.
Miłego dnia.

reklama
witam
Mala ma dzis zly dzien:( ciagle marudzi, jesc i jesc, potem jej sie ulewa i znow chce od nowa, biore ja na wstrzymanie ale ona nie chce czekac, robi sie purpurowa i tak szybo macha glowa z otwarta buzka za cycem ze boje sie ze jej kiedys ta sliczna glowka odpadnie:-D ciezko ja utrzymac, ja to nazywam faza zolwika bo tak wyciaga szyjke otwiera swe usteczka w dziubek i wyglada niczym zolwik, taki slodziak moj:-)
narazie usnela z tego przemeczenia, ciekawe na jak dlugo.
Jak to dobrze ze weekend sie zaczal, u nas wolne w poniedzialek wiec maz bedzie mial dluzszy weekend niz normalnie.planujemy wybrac sie na zakupy dalej niz u nas w miescie bo mama nie ma w co sie ubrac:wściekła/y: biodra mam teraz tak szerokie ze w moje spodnie z przed ciazy sie nie mieszcze a na dodatek zawsze nosilam krotkie bluzki a teraz z moim brzusiem to juz sie nie da,wiec trzeba zaopatrzyc sie w nowe...
chcemy kupic rezerwowe mleko i jak cos to dac ale tylko tak jednorazowo, pewnie i tak nie wypali bo mala bedzie chciala tylko cyca, no zobaczymy. u nas pogoda do bani, chlodno, wietrznie i pada , tak od 3 dni. nie wychodze z Mariska bo cos ostatnio pokaszluje i nie wiem czy tylko cos tak odchrzakuje czy to normalny kaszel. wasze maluchy tez tak czesto kichaja? na dodatek mamy plesniawki...dostalam zel dla malej, mam smarowac 2 razy dziennie ale nie wiem kiedy zacznie dzialac...
ale sie rozpisalam...
milego dnia wszystkim....witam pania hele
Gabi ja mam monitor oddechu z niania firmy tommee tippee, jest super, polecam. a i bardzo spoznione zyczenia urodzinowe:)
Gustlicek gratulacje zdanego egzaminu

Do góry