reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam wszystkich
dawno mnie tu nie było, trochę czasu mi na wszystko brakuje, no ale udało mi się was nadrobić, co prawda nie pamiętam już co miałam napisać, więc tylko ogólnie wszystkich pozdrawiam i miłego dnia życzę,
u nas jakoś po mału do przodu, czas szybciutko ucieka, nasza Monika dwa dni temu skończyła pierwszy miesiąc, rośnie ładnie, w nocy też raczej śpi całkiem nieźle, za to w dzień nadrabia, robi sobie może ze dwie drzemki po ok 1-2h, a reszte czasu zajmuje mamusi, dziś mam sporo sprzątania w domu bo w weekend robimy malutkiej chrzciny, zaczynam już dziś żeby się wyrobić, bo jakis leń mnie dopadł,
oki teraz już uciekam bo córcia chyba już się wyspała i jest głodna,
pewnie przez weekend ie będe miała czasu się odezwać a więc udanego weekendu życzę no i czywiście pięknej pogody aby można było gdzieś z domku ruszyć :)

reklama
witam sie kobitki,
dawno mnie tu nie bylo, no ale coz... brak czasu a jak jest to sie robi milion innych rzeczy:tak::tak:
o i juz koniec mlody cyca chyba juz chce:sorry2::sorry2:

czesc dziewczyny!
tez dawno sie tu nie odzywałam... zagladam jednak czesciej tylko po nadrobieniu tego co napisałyście nieraz czasu na napisanie nie zostaje, bo mały juz cyca sie domaga...

u nas jaklos leci i w niedziele skończymy pierwszy miesiąc... jak ten czas szybko leci MASAKRA

mały w nocy śpi ładnie w dzien różnie, raz długo a nieraz prawie w ogole... czasami jak zasypia przy cycu na kanapie w salponie to zeby go nie rozbudzac i miec czas na robienie czegokolwiek zostawia go tak na tej kanapie... wczoraj tak 3 godziny spał, owiniety w pieluche flanelową, przy otwartym balkonie, w rezultacie zrobiłam zaległe prasowanie i kilka innych rzeczy

w przysżłym tygodniu przeprowadzamy sie do Olsztyna... juz mnie strach ogarnia bo trzeba do jutra prawie wszystko spakować, b mąż rzeczy wiezie juz w ten weekend busem. Kartonów jak na złości nie moge skombinować, moze jutro sie uda.

Najgorzej,ze jak mały nie spi to rzadko kiedy polezy z otwartymi oczkami spokojnie, trzeba go miec gdzies blisko na kolanach czy na rekach, bo cyca od 3 dni strama sie dawac nie czescxiej jak 2-2,5 h bo te co godzinne wiszenia musza sie skonczyc, bo i moje piersi sa biedne i jego brzuch póxniej cierpi, tak nam pediatra mówiła,ze pokarm sie miesza w brzuszku taki przetrawiony, nadtrawiony i swiezy i potem dziecko moze miec przez to sensacje...

no i teraz własnie lezy w łożeczku i juz sie denerwuje, a odkładałam spiącego, trzeba było zostawić na kanapie w salonie, ale boje sie ze moze sie od łozeczka odzwyczaić....

a co dolisty zakupowej , ja niby pamieć mam ok, ale zeby zakupy sprawniej szły i zeby nie kupowac niepootrzebnych rzeczy w sklepie ostatnio robie liste i nie uważam, ze przez to moge okreslic seibie jako osobe roztargnioną :)

dobra uciekam do Stasia, bo zaraz sie rozkreci na dobre i tylko cyc wtedy pomoze

nie miałam na myśli roztargnienia, raczej to, że przy małym dzieciątku mysli się o tysiącu rzeczach na raz i czasem coś z głowy wypadnie... dlatego taka lista przydaje sie i to bardzo :)

szczególnie że nie jest to kartka papieru tylko telefon, który mam zawsze przy sobie :) lecę, mała wzywa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Ja z córkami 2 dzień bez żadnej pomocy popołudniu bo mąż ma 2 zmianę a moja mama pojechała na wesele nad pomorze ale już starsza córka wykąpana i śpi a teraz trzeba się wziąść za młodszą córkę:-):-):-):-)

cóż, jakoś tak temat mnie porwał.. bo ja niestety jestem roztrzepana :) Mała, czyli Lenka ma 4 miesiące i jest najsłodszym słodziakiem, kochaniem, małym niedobruszkiem, zawadiacką panienką i wszystkim co najcudowniejsze. to moje pierwsze dziecko ale mam nadzieję, że wkrótce pojawi się drugie.. nie wiem właściwie co miałabym pisać... nie jestem doświadczoną forumowiczką a to forum poleciła mi znajoma... fajnie że ktoś się interesuje kim jestem :)

Dziękuję za życzenia:tak:
Juliuszka, to jak się już sprowadzisz to może jakieś spotkanie na dobrej kawce albo ciachu??:happy2:
pani_hela witamy:-)
A ja mam pytanko czy któraś posiada godną polecenia elektroniczną nianię, bo chyba muszę się w coś takiego zaopatrzyć. Karolka całymi dniami w wózku na podwórku a ja co chwilę biegam sprawdzić czy wszystko ok. I chyba taka niania pomocna w takim przypadku:confused::happy2:

reklama
Gabi niestety nie pomogę w temacie. Sama nie używam... :-(
Spróbuj zapytać na innych wątkach. ;-)
Pani Hela witam.:-) Dużą tą córeczkę już masz. :tak:My tu dopiero cieszymy się swoimi maleństwami mniej więcej od kilku tygodni dopiero.:-)

Do góry