reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Chcę juz pofarbowac włosy bo mam potworne odrosty i zeby ich nie było widac chodzę ciągle w opasce-chustce:baffled:
Moja fryzjerka jak ostatnio robiła mi włosy powiedziała,że lepiej farbować włosy w ciąży bo jesteśmy nabuzowane hormonami i włosy są mocniejsze a po porodzie jest raptowny spadek i po farbowaniu mogą wypaść...dodała jeszcze ze jak przyjde po porodzie to sie nie podejmie farbowania...tylko nie zapytałam kiedy mam przyjsc:dry:ale myślę że chodzi o ten okres połogu zanim wszystko wróci do normy:confused:
Daisy ja tez mam jednego cyca wiekszego-prawego :))))

reklama
Witam.
Kubuś chwilowo śpi ale dzisiaj ma jakiś zły dzień:zawstydzona/y: Może to ta paskudna pogoda za oknem. I ze spacerku pewnie też przyjdzie zrezygnować.:no:

Mam pytanie odnośnie becikowego. Jaką kwotę dostaje się na ręke?? Ja wczoraj dostałam przelew z UM na 500 zł i jestem w szoku. Na decyzji jest 1000 nawet po odcięciu podatku (chociaż wydawało mi się że becikowe nie jest niczym obciążone ) wydaje mi się że za mało :sorry2:

Witam:-)
Iza chyba coś nie tak wyszło z tym becikowym:szok:. Moja siora dostała 1000 a ja czekam na pesel, bo bez tego nic nie zalatwię w ym cholernym olsztynie:baffled:
Gustlicek ja nic nie słyszałam o niefarbowaniu. Może są słabsze jak często rozjaśniasz:confused:
Daisy udanej zabawy:-)
A moja mała też dziś humorzasta i pewnie przez pogodę. i biedulka musi spać w domku, bo pada. Na szczęście rano trochę pobyła na podwórku:tak:

Dzięki Gabiaz w poniedziałek pójdę do urzędu.
Miejmy nadzieję że pogoda jutro się poprawi bo my bardzo lubimy spacerkować

Ja też dostałam 1000 zł i tyle ty także powinnaś otrzymać bez żadnego gadania niezależnie od dochodu. Dodatkowo jeśli dochód nie przekracza określonej kwoty (coś kolo 550 zl) możesz ubiegać się o drugi 1000zł i zasiłek na dziecko (chyba 48zł miesięcznie na każde dziecko).

Witam sie w ta syfna pogode. Maly z rana pieknie spal ale o 9 obudzilo mnie do drzwui walenie.. Jehowych. Grzecznie podziekowalam ale wiazanke nietega mialam na koncu jezyka - sobota rano, żabami z nieba nawali i grzmi a ci chca ze mna pogadac o misji pisma swietego - trzeba miec niezle nawalone w glowie :(

Gustlicek - ja 5 tygodni po cesarce normalnie farbowalam i wyszlo super plus super sie trzyma. Fryzjerka nie robila zadnej akcji :) Ja na szczescie cycki mam ok ale brzuch (rozstepy) to masakra. Na razie peeling, odzywanie a za miesiac zaczynam akcje mikrodermbrazja i wszystko inne po kolei z katalogu az do skutku :) Na cellulit na razie sama sie samruje i masuje ale za miesiac ruszam z bankami chinskimi, zdam relacje jak dziala ale laski sobie chwala :)

Iza - z tego co wiem to przysługuje 1000 zl plus w niektorych miastach (np. Krakow) dodatkowe 1000 zl od prezydenta miasta. Ja niestety oficjalnie podlegam pod Niepolomice wiec tylko 1000 zl dostalam :)

Ja też dostałam 1000 zł i tyle ty także powinnaś otrzymać bez żadnego gadania niezależnie od dochodu. Dodatkowo jeśli dochód nie przekracza określonej kwoty (coś kolo 550 zl) możesz ubiegać się o drugi 1000zł i zasiłek na dziecko (chyba 48zł miesięcznie na każde dziecko).

jeden 1000 od panstwa jest staly i bez gadania:-D a drugi (od miasta) może niekoniecznie być 1000, bo jak się pobiera jakies inne dodatki na dziecko i mozna by je stracic jak sie dostanie 1000 to można wpisac mniejszą kwotę. A zasiłek teraz już nie 48 a 69zł!:-)

Kwota 69zł jest chyba dopiero od listopada... do końca października wypłacają jeszcze po 48 zł miesięcznie na każde dziecko... Ja wniosek złożyłam jeszcze w lipcu więc już za lipiec dostałam 96zł na chłopaków.
A co do tego kto wypłaca czy państwo czy miasto to nie wiem... wszystkie wnioski składał mój mąż w tym samym ośrodku pomocy społecznej i decyzje o przyznaniu zasiłku podejmowała ta sama pani. Nie orientuję się jak to jest :sorry2:

Kwota 48zł (wkrótce 69zł) miesięcznie faktycznie wygląda śmiesznie... ale jakby nie było zawsze coś... choćby i na tę jedną paczkę pieluch... ;-)

reklama
Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku
mam nadzieję, że to wyjaśni sprawę.:-)
A Olsztyn w takim razie jest państwem w państwie i rządzi się własnymi prawami, bo baba powiedziała mi żeby do becikowego muszę mieć pesel dziecka i mam na to 2mies. W ustawie jest pesel lub skrócony akt urodzenia i 12mies na złożenie wniosku..... I właśnie za to nienawidzę tego miasta. Bo nic normalnie nie można załatwić w urzędach...:baffled:

Do góry