reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie też ostatnio coraz częstsze twardnienia i czuć że ten brzuch tak już "ciąży". Zwykle mija po odpoczynku na leżąco. Raz w nocy też czułam pobolewanie podbrzusza. Już chyba ten etap ciąży, że ciągle coś się będzie działo :)
Chyba masz rację coraz częściej będziemy czuć twardnienie brzucha. Mi często zmiana pozycji pomaga

reklama
Hej dziewczyny 😊 Moja córa też daje popis swoich sił, strasznie się dwnerwuje, gdy kładę się na prawym boku 😅
Byłam dziś na ostatnim manicure hybrydowym, mam tak opuchnięte palce, że powychodziły mi siniaki... a kosmetyczka była mega delikatna, bo widziała, że mam napompowane dłonie.

@marika222 ja mam fazę na truskawki całą ciążę, ale teraz szczególnie. Mamy swoje truskawki w ogródku i codziennie koktajl albo jogurt naturalny + truskawki i muesli 🥰 Tylko jak mam myć siedem razy te truskawki pod gorącą wodą to trochę mi się odechciewa 😄

Ja myję odrazu 2 kg bo wiem że będę ciągle podjadać😂😂 .A na obiadek mam dzisiaj kalafiorem z bułeczka tartą i jajeczko plus mizeria oraz rosołek z ładnymi kluseczkami tak mi się zachciało . Wcześniej nie miałam zachcianek a teraz na finiszu co dzień coś nowego wczoraj prasie mleczko mąż leciał kupić o 21 🙈😁😁

Ja myję odrazu 2 kg bo wiem że będę ciągle podjadać😂😂 .A na obiadek mam dzisiaj kalafiorem z bułeczka tartą i jajeczko plus mizeria oraz rosołek z ładnymi kluseczkami tak mi się zachciało . Wcześniej nie miałam zachcianek a teraz na finiszu co dzień coś nowego wczoraj prasie mleczko mąż leciał kupić o 21 🙈😁😁

Ale pyszności u ciebie, aż mi ślinka leci 😊 a ja miałam robiony cukier, lekarz który obserwował małego zalecił ponowne badanie i wczoraj dowiedziałam się że mam bardzo wysoki cukier. Dostanę skierowanie do diabetyka, a do tego czasu mam całkowicie odstawić wszystko co z cukrem, owoce i ograniczać węglowodany, a na samą myśl o truskawkach, brzoskwiniach i nektarynkach to złości dostaje od początku ciąży wszystko co brzoskwiniowe jadałam, a teraz stop😭🤤

Ale pyszności u ciebie, aż mi ślinka leci 😊 a ja miałam robiony cukier, lekarz który obserwował małego zalecił ponowne badanie i wczoraj dowiedziałam się że mam bardzo wysoki cukier. Dostanę skierowanie do diabetyka, a do tego czasu mam całkowicie odstawić wszystko co z cukrem, owoce i ograniczać węglowodany, a na samą myśl o truskawkach, brzoskwiniach i nektarynkach to złości dostaje od początku ciąży wszystko co brzoskwiniowe jadałam, a teraz stop😭🤤
Ojej to rzeczywiście ciężko, ale byle do wizyty to wtedy dostaniesz jakieś wytyczne

Brałam w poprzedniej ciąży i musiałam zwiekszać dawkę codziennie 🙈.Teraz nie ale idę na wizyty za tydzień więc napewno będę musiała brać bo znowu mi się podnosi.

reklama
Do góry