Chyba masz rację coraz częściej będziemy czuć twardnienie brzucha. Mi często zmiana pozycji pomagaU mnie też ostatnio coraz częstsze twardnienia i czuć że ten brzuch tak już "ciąży". Zwykle mija po odpoczynku na leżąco. Raz w nocy też czułam pobolewanie podbrzusza. Już chyba ten etap ciąży, że ciągle coś się będzie działo
reklama
Hej dziewczyny Moja córa też daje popis swoich sił, strasznie się dwnerwuje, gdy kładę się na prawym boku
Byłam dziś na ostatnim manicure hybrydowym, mam tak opuchnięte palce, że powychodziły mi siniaki... a kosmetyczka była mega delikatna, bo widziała, że mam napompowane dłonie.
@marika222 ja mam fazę na truskawki całą ciążę, ale teraz szczególnie. Mamy swoje truskawki w ogródku i codziennie koktajl albo jogurt naturalny + truskawki i muesli Tylko jak mam myć siedem razy te truskawki pod gorącą wodą to trochę mi się odechciewa
Byłam dziś na ostatnim manicure hybrydowym, mam tak opuchnięte palce, że powychodziły mi siniaki... a kosmetyczka była mega delikatna, bo widziała, że mam napompowane dłonie.
@marika222 ja mam fazę na truskawki całą ciążę, ale teraz szczególnie. Mamy swoje truskawki w ogródku i codziennie koktajl albo jogurt naturalny + truskawki i muesli Tylko jak mam myć siedem razy te truskawki pod gorącą wodą to trochę mi się odechciewa
Ja myję odrazu 2 kg bo wiem że będę ciągle podjadać .A na obiadek mam dzisiaj kalafiorem z bułeczka tartą i jajeczko plus mizeria oraz rosołek z ładnymi kluseczkami tak mi się zachciało . Wcześniej nie miałam zachcianek a teraz na finiszu co dzień coś nowego wczoraj prasie mleczko mąż leciał kupić o 21
Ja myję odrazu 2 kg bo wiem że będę ciągle podjadać .A na obiadek mam dzisiaj kalafiorem z bułeczka tartą i jajeczko plus mizeria oraz rosołek z ładnymi kluseczkami tak mi się zachciało . Wcześniej nie miałam zachcianek a teraz na finiszu co dzień coś nowego wczoraj prasie mleczko mąż leciał kupić o 21
Ale pyszności u ciebie, aż mi ślinka leci a ja miałam robiony cukier, lekarz który obserwował małego zalecił ponowne badanie i wczoraj dowiedziałam się że mam bardzo wysoki cukier. Dostanę skierowanie do diabetyka, a do tego czasu mam całkowicie odstawić wszystko co z cukrem, owoce i ograniczać węglowodany, a na samą myśl o truskawkach, brzoskwiniach i nektarynkach to złości dostaje od początku ciąży wszystko co brzoskwiniowe jadałam, a teraz stop
Ojej to rzeczywiście ciężko, ale byle do wizyty to wtedy dostaniesz jakieś wytyczneAle pyszności u ciebie, aż mi ślinka leci a ja miałam robiony cukier, lekarz który obserwował małego zalecił ponowne badanie i wczoraj dowiedziałam się że mam bardzo wysoki cukier. Dostanę skierowanie do diabetyka, a do tego czasu mam całkowicie odstawić wszystko co z cukrem, owoce i ograniczać węglowodany, a na samą myśl o truskawkach, brzoskwiniach i nektarynkach to złości dostaje od początku ciąży wszystko co brzoskwiniowe jadałam, a teraz stop
U mnie identycznie . Bierzesz insulinę nocną?Ja też mam cukrzycę ale się nie przejmuje to moja już trzecia.Ja po posiłku mam w normie cukier nawet jak jej słodycze .Tylko po nocy mam wysoki.Takze w sumie jem co chcę
U mnie identycznie . Bierzesz insulinę nocn
reklama
Ja biorę od 6 tyg. Ale w poprzedniej miałam już ok 40j a teraz 20jBrałam w poprzedniej ciąży i musiałam zwiekszać dawkę codziennie .Teraz nie ale idę na wizyty za tydzień więc napewno będę musiała brać bo znowu mi się podnosi.