Ja mam 43Prawie 10, 5 i 2latka. Ja mam 40 a słyszałam że w tym wieku to się już nazywa "ciąża geriatryczna" Luuudzie
reklama
Moja koleżanka usłyszała, że jest w ciąży geriatrycznej jak miała 35latPrawie 10, 5 i 2latka. Ja mam 40 a słyszałam że w tym wieku to się już nazywa "ciąża geriatryczna" Luuudzie
Izulka35
Początkująca w BB
Ja skończyłam 35 w tym roku MIESZKAM W de i tu nikt mi wieku nie wytyka wręcz przeciwnie jestem bardzo dobrze traktowana. Majac 20 lat i będąc w ciąży miałam stan przedrzucawkowy kończący się cc a wcześniej w 3 ms. Ciąży leżałam miesiąc na podtrzymaniu szprycowana duphastonem i bolącymi zastrzykami kaprogest więc chyba do końca wiek nie ma reguły a i zaszłam od razu w 1 ciąży o ile pamiętam w 3 msc starań a w drugiej w 2 cykluMoja koleżanka usłyszała, że jest w ciąży geriatrycznej jak miała 35lat
Ostatnia edycja:
kartuszka87
Początkująca w BB
Rozpoznanie płeć w 15 tygodniu to nie trochę za wcześnie?
Izulka35
Początkująca w BB
Mi w pierwszej ciąży córeczkę lekarz zobaczył dopiero w 7 msc boo i pokazać się nie chciała za to w drugiej ciąży bardO szybko bo w 13 tyg ciąży i teraz 3 ciaza synek w 16 tygodniuRozpoznanie płeć w 15 tygodniu to nie trochę za wcześnie?
W Polsce nie trudno jakąkolwiek stygmatyzację, jak zaszłam w ciążę miałam skończone 27 lat, bez żadnych chorób, nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej, no lekarz nie mial się do czego przyczepić a mimo to od samego początku słyszałam jakieś "ale".Ja skończyłam 35 w tym roku MIESZKAM W de i tu nikt mi wieku nie wytyka wręcz przeciwnie jestem bardzo dobrze traktowana. Majac 20 lat i będąc w ciąży miałam stan przedrzucawkowy kończący się cc a wcześniej w 3 ms. Ciąży leżałam miesiąc na podtrzymaniu szprycowana duphastonem i bolącymi zastrzykami kaprogest więc chyba do końca wiek nie ma reguły a i zaszłam od razu w 1 ciąży o ile pamiętam w 3 msc starań a w drugiej w 2 cyklu
Raczej nie u mnie lekarz widział płeć na usg w 12tc ale nie chciał powiedzieć, żeby sie nie pomylić. Potwierdził nam w 16tc choć z usg wyglądało że to już 17tcRozpoznanie płeć w 15 tygodniu to nie trochę za wcześnie?
kartuszka87
Początkująca w BB
Będzie chłopiec czy dziewczynka?W Polsce nie trudno jakąkolwiek stygmatyzację, jak zaszłam w ciążę miałam skończone 27 lat, bez żadnych chorób, nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej, no lekarz nie mial się do czego przyczepić a mimo to od samego początku słyszałam jakieś "ale".
Raczej nie u mnie lekarz widział płeć na usg w 12tc ale nie chciał powiedzieć, żeby sie nie pomylić. Potwierdził nam w 16tc choć z usg wyglądało że to już 17tc
DziewczynkaBędzie chłopiec czy dziewczynka?
reklama