reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Moja koleżanka usłyszała, że jest w ciąży geriatrycznej jak miała 35lat 😬😬😬
Ja skończyłam 35 w tym roku MIESZKAM W de i tu nikt mi wieku nie wytyka wręcz przeciwnie jestem bardzo dobrze traktowana. Majac 20 lat i będąc w ciąży miałam stan przedrzucawkowy kończący się cc a wcześniej w 3 ms. Ciąży leżałam miesiąc na podtrzymaniu szprycowana duphastonem i bolącymi zastrzykami kaprogest więc chyba do końca wiek nie ma reguły a i zaszłam od razu w 1 ciąży o ile pamiętam w 3 msc starań a w drugiej w 2 cyklu

Ostatnia edycja:
Ja skończyłam 35 w tym roku MIESZKAM W de i tu nikt mi wieku nie wytyka wręcz przeciwnie jestem bardzo dobrze traktowana. Majac 20 lat i będąc w ciąży miałam stan przedrzucawkowy kończący się cc a wcześniej w 3 ms. Ciąży leżałam miesiąc na podtrzymaniu szprycowana duphastonem i bolącymi zastrzykami kaprogest więc chyba do końca wiek nie ma reguły a i zaszłam od razu w 1 ciąży o ile pamiętam w 3 msc starań a w drugiej w 2 cyklu
W Polsce nie trudno jakąkolwiek stygmatyzację, jak zaszłam w ciążę miałam skończone 27 lat, bez żadnych chorób, nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej, no lekarz nie mial się do czego przyczepić a mimo to od samego początku słyszałam jakieś "ale".
Rozpoznanie płeć w 15 tygodniu to nie trochę za wcześnie?
Raczej nie :) u mnie lekarz widział płeć na usg w 12tc ale nie chciał powiedzieć, żeby sie nie pomylić. Potwierdził nam w 16tc choć z usg wyglądało że to już 17tc :)

W Polsce nie trudno jakąkolwiek stygmatyzację, jak zaszłam w ciążę miałam skończone 27 lat, bez żadnych chorób, nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej, no lekarz nie mial się do czego przyczepić a mimo to od samego początku słyszałam jakieś "ale".

Raczej nie :) u mnie lekarz widział płeć na usg w 12tc ale nie chciał powiedzieć, żeby sie nie pomylić. Potwierdził nam w 16tc choć z usg wyglądało że to już 17tc :)
Będzie chłopiec czy dziewczynka?

reklama
Do góry