reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja też noc nie kupuje w ciąży z synkiem robiłam zakupy koło 7 miesiąca to teraz pewnie też tak będzie
Aaa bo już doświadczona jesteś u nas to pierwsze dzieciątko więc lepiej trochę wcześniej jednak zacząć ale myślę że za ok miesiąc, na razie przygotowujemy pokoje kończyny remont który miał być już dawno skończony 😅 przynajmniej mamy motywację do działań 😁

Jak to rozpoznać? U mnie 16+2 i dziś jedząc słodkie ciasto poczułam takie jakby pulsowanie z lewej strony podbrzusza. Najpierw się wystraszyłam, że to bol, ale szybko minęło No u nie bolało mimo wszystko 😅 za jakieś pół godziny znowu to poczułam, potem jeszcze raz i jeszcze... myślałam że może mięsień mi drży albo się przeciążyłam, wieczorem brałam prysznic i jak tylko zmoczylam ciało ciepłą wodą to znowu poczułam takie pulsowanie, ale trwało chwilę dłużej 😃 zastanawiam się czy to już to, czy jeszcze nie :) trudno mi opisać dokładnie to uczucie, ale dziś pojawiło się wielokrotnie a wcześniej nigdy
Myślę, ze to jest to 🥰

Czy któraś z Was miała albo w obecnej ciąży ma łożysko przodujące ? Czy Wam się przesunęło w późniejszych tygodniach?

Czy któraś z Was miała albo w obecnej ciąży ma łożysko przodujące ? Czy Wam się przesunęło w późniejszych tygodniach?
Ja mam z tyłu, moja kuzynka całą ciążę miała przodujące łożysko i nic się nie zmieniło w tej kwestii.... ale rozwiązanie przebiegło pomyślnie

Dziewczyny, a teraz pytanie z innej beczki. Mam strasznie sucha skóra na twarzy masakra. Do tej pory miałam mieszaną teraz normalnie pył. Smaruje emolientem i trochę pomaga może macie jakieś kremy do twarzy do polecenia?

I jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was ma przepukline w odcinku ledzwiowym? Ja ma 1cm i zastanawiam się jak to będzie z porodem czy cc czy naturalnie. Pierwszy miałam cc 8.5 roku temu wsazaniem byla waga syna 4530g ale wtedy jeszcze nie miałam żadnych dolegliwości kręgosłupowych dopiero 4 lata temu miałam atak rwy i wyszła przepuklina.

reklama
Do góry