reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Może teraz 🙂

Załączniki

• IMG_20230127_144156.jpg
    IMG_20230127_144156.jpg
    191,4 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Zaznaczyłam gdzie nóżki są to jest USG od tyłu.Ja robiłam to USG w 13 tyg.Teraz jestem w 15.

Załączniki

• IMG_20230127_144834.jpg
    IMG_20230127_144834.jpg
    262 KB · Wyświetleń: 62
Cześć dziewczyny 😃
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami 🙈 Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?

Cześć dziewczyny 😃
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami 🙈 Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?
U mnie brzuszek jest minimalny:) Znam dziewczyny w 1 ciazy, które już mają ładne brzuszki w tym czasie. Mój jest raczej taki jakbym była na weselu o 22 i podają bogracz albo barszcz.

🍀
Mam pytanie odnośnie częstości wizyt u lekarza.. Ostatnio byłam 18 stycznia na usg prenatalnym, wszystko wyszło ok, poza wysokim ryzykiem stanu przedrzucawkowego przed 37tc, a kolejna wizyta dopiero 15 lutego. Takie miesięczne przerwy to norma? Prowadzę ciążę prywatnie, na kolejną wizytę mam zrobić standardowo morfologię i mocz. Nie wiem czy to już będą badania połówkowe... chyba nie, bo to wypadnie 17tc. :)
Hej, też chodzę prywatnie i ogólnie na wizytę do lekarza zapisuje mnie położna, ostatnio po wizycie chciała mnie zapisać aż na za 5 tygodni ! Bo stwierdziła że jak wszytsko Ok z dzidzia to po co mam wydawać pieniążki częściej 🤣
Ale tak normalnie to faktycznie 1x na miesiąc ide :) plus w między czasie u innego miałam prenatalne robione i połówkowe przede mną :)
U Ciebie to zapewne wizyta kontrolna i albo następna zapisze Cię już na połówkowe, chyba że Twój lekarz ich nie wykonuje to będzie kazał Ci szukać terminu do innego lekarza tak jak w moim przypadku ;)
Ja biorę acard 150 codziennie na noc, bo mam wysokie ryzyko preklamsji przed 37tc. Czytałam, że dawka 150 jest bardziej skuteczna niż 75 i najskuteczniej brać ją na noc. Ale to w moim przypadku. Nie wiem z jakich innych powodów przepisują acard. :)
Również u mnie taka historia z Acardem 150 biorę codziennie, od niedawna na noc bo nie wiedziałam i dopiero doczytałam tutaj na forum że najlepiej jednak na noc :)
Czy wiecie co w brzuszku nosicie?
Córcia 💗

@kulka1983 my robiliśmy Nifty, bo wyszło nam kiepskie PAPP'a duże ryzyko trisomii 21 i wskazanie do amniopunkcji.
Na szczęście wszytsko wyszło Ok, czekam na zdrową córeczke💓
Ale ten stres który przeszlam przed wynikiem Nifty jest nie do opisania. I wiem, że jeżeli jeszcze kiedyś będzie mi dane być w ciąży, przed badaniami prenatalnym, najpierw zrobię Nifty- do siebie !
Cześć,w tym roku kończę 40 lat, jestem mamą prawie 9 letniego chłopca. To jest moja 3 ciąża, aktualnie skończony 15 tydzień. Termin z usg 18.07. Test pappa wyszedł w porządku, jednak zastanawiam się nad zrobieniem nifty.

reklama
Ja mam troszkę zaokrąglony 🙂.Czuję się coraz lepiej ale do 13 tygodnia miałam mdłości i mega osłabienie nie mogłam nic robić ale to przez TSH niskie i przez hormony teraz już coraz lepiej w końcu odżywak.

Do góry