reklama
Ja jeszcze nie wiem, może na środowej wizycie coś się uda ustalićCzy wiecie co w brzuszku nosicie?
P86
Fanka BB :)
Wyglada na dziewczynkęZaznaczyłam gdzie nóżki są to jest USG od tyłu.Ja robiłam to USG w 13 tyg.Teraz jestem w 15.
Też mi się tak wydaje doktor już woli nie mówićWyglada na dziewczynkę
mamahelenki92
Ja jeszcze nie wiem wizyta 20 .02.
Ja jestem pewna , ze kolejna dziewczynka
Ja jestem pewna , ze kolejna dziewczynka
Inna_ale_taka_sama
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?
P86
U mnie brzuszek jest minimalny Znam dziewczyny w 1 ciazy, które już mają ładne brzuszki w tym czasie. Mój jest raczej taki jakbym była na weselu o 22 i podają bogracz albo barszcz.Cześć dziewczyny
Violk4
Hej, też chodzę prywatnie i ogólnie na wizytę do lekarza zapisuje mnie położna, ostatnio po wizycie chciała mnie zapisać aż na za 5 tygodni ! Bo stwierdziła że jak wszytsko Ok z dzidzia to po co mam wydawać pieniążki częściej
Mam pytanie odnośnie częstości wizyt u lekarza.. Ostatnio byłam 18 stycznia na usg prenatalnym, wszystko wyszło ok, poza wysokim ryzykiem stanu przedrzucawkowego przed 37tc, a kolejna wizyta dopiero 15 lutego. Takie miesięczne przerwy to norma? Prowadzę ciążę prywatnie, na kolejną wizytę mam zrobić standardowo morfologię i mocz. Nie wiem czy to już będą badania połówkowe... chyba nie, bo to wypadnie 17tc.
Ale tak normalnie to faktycznie 1x na miesiąc ide plus w między czasie u innego miałam prenatalne robione i połówkowe przede mną
U Ciebie to zapewne wizyta kontrolna i albo następna zapisze Cię już na połówkowe, chyba że Twój lekarz ich nie wykonuje to będzie kazał Ci szukać terminu do innego lekarza tak jak w moim przypadku
Również u mnie taka historia z Acardem 150 biorę codziennie, od niedawna na noc bo nie wiedziałam i dopiero doczytałam tutaj na forum że najlepiej jednak na nocJa biorę acard 150 codziennie na noc, bo mam wysokie ryzyko preklamsji przed 37tc. Czytałam, że dawka 150 jest bardziej skuteczna niż 75 i najskuteczniej brać ją na noc. Ale to w moim przypadku. Nie wiem z jakich innych powodów przepisują acard.
CórciaCzy wiecie co w brzuszku nosicie?
@kulka1983 my robiliśmy Nifty, bo wyszło nam kiepskie PAPP'a duże ryzyko trisomii 21 i wskazanie do amniopunkcji.
Na szczęście wszytsko wyszło Ok, czekam na zdrową córeczke
Ale ten stres który przeszlam przed wynikiem Nifty jest nie do opisania. I wiem, że jeżeli jeszcze kiedyś będzie mi dane być w ciąży, przed badaniami prenatalnym, najpierw zrobię Nifty- do siebie !
Cześć,w tym roku kończę 40 lat, jestem mamą prawie 9 letniego chłopca. To jest moja 3 ciąża, aktualnie skończony 15 tydzień. Termin z usg 18.07. Test pappa wyszedł w porządku, jednak zastanawiam się nad zrobieniem nifty.
reklama