reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Może teraz 🙂

Załączniki

• IMG_20230127_144156.jpg
    IMG_20230127_144156.jpg
    191,4 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Zaznaczyłam gdzie nóżki są to jest USG od tyłu.Ja robiłam to USG w 13 tyg.Teraz jestem w 15.

Załączniki

• IMG_20230127_144834.jpg
    IMG_20230127_144834.jpg
    262 KB · Wyświetleń: 66
Cześć dziewczyny 😃
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami 🙈 Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?

Cześć dziewczyny 😃
Jestem tutaj nowa a na forum trafiłam całkiem przypadkiem szukając zdjęć z brzuszkami 🙈 Termin mam na 6.07.2023 i obecnie jestem w 17 tygodniu i 1 dniu. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich wątków ale obiecuje to nadrobić. Przyszłe mamusie jak się czujecie i jak wyglądają wasze brzuszki w 17 tygodniu ?
U mnie brzuszek jest minimalny:) Znam dziewczyny w 1 ciazy, które już mają ładne brzuszki w tym czasie. Mój jest raczej taki jakbym była na weselu o 22 i podają bogracz albo barszcz.

🍀
Mam pytanie odnośnie częstości wizyt u lekarza.. Ostatnio byłam 18 stycznia na usg prenatalnym, wszystko wyszło ok, poza wysokim ryzykiem stanu przedrzucawkowego przed 37tc, a kolejna wizyta dopiero 15 lutego. Takie miesięczne przerwy to norma? Prowadzę ciążę prywatnie, na kolejną wizytę mam zrobić standardowo morfologię i mocz. Nie wiem czy to już będą badania połówkowe... chyba nie, bo to wypadnie 17tc. :)
Hej, też chodzę prywatnie i ogólnie na wizytę do lekarza zapisuje mnie położna, ostatnio po wizycie chciała mnie zapisać aż na za 5 tygodni ! Bo stwierdziła że jak wszytsko Ok z dzidzia to po co mam wydawać pieniążki częściej 🤣
Ale tak normalnie to faktycznie 1x na miesiąc ide :) plus w między czasie u innego miałam prenatalne robione i połówkowe przede mną :)
U Ciebie to zapewne wizyta kontrolna i albo następna zapisze Cię już na połówkowe, chyba że Twój lekarz ich nie wykonuje to będzie kazał Ci szukać terminu do innego lekarza tak jak w moim przypadku ;)
Ja biorę acard 150 codziennie na noc, bo mam wysokie ryzyko preklamsji przed 37tc. Czytałam, że dawka 150 jest bardziej skuteczna niż 75 i najskuteczniej brać ją na noc. Ale to w moim przypadku. Nie wiem z jakich innych powodów przepisują acard. :)
Również u mnie taka historia z Acardem 150 biorę codziennie, od niedawna na noc bo nie wiedziałam i dopiero doczytałam tutaj na forum że najlepiej jednak na noc :)
Czy wiecie co w brzuszku nosicie?
Córcia 💗

@kulka1983 my robiliśmy Nifty, bo wyszło nam kiepskie PAPP'a duże ryzyko trisomii 21 i wskazanie do amniopunkcji.
Na szczęście wszytsko wyszło Ok, czekam na zdrową córeczke💓
Ale ten stres który przeszlam przed wynikiem Nifty jest nie do opisania. I wiem, że jeżeli jeszcze kiedyś będzie mi dane być w ciąży, przed badaniami prenatalnym, najpierw zrobię Nifty- do siebie !
Cześć,w tym roku kończę 40 lat, jestem mamą prawie 9 letniego chłopca. To jest moja 3 ciąża, aktualnie skończony 15 tydzień. Termin z usg 18.07. Test pappa wyszedł w porządku, jednak zastanawiam się nad zrobieniem nifty.

reklama
Ja mam troszkę zaokrąglony 🙂.Czuję się coraz lepiej ale do 13 tygodnia miałam mdłości i mega osłabienie nie mogłam nic robić ale to przez TSH niskie i przez hormony teraz już coraz lepiej w końcu odżywak.

Do góry