Ja też w karcie ciąży mam komplet informacji. Nawet to że córkę urodziłam i że po porodzie dostałam immunoglobuline bo my z mężem mamy konflikt serologiczny. Jak by nie było to karta ciąży to najważniejszy dokument i powinien być rzetelnie prowadzonyooo dokładnie jeżdżą jak ofiary losu jeszcze żeby to dali ludziom pole manewru to ok ale jadą za jakimś truchłem jeden za drugim tak że nie ma opcji żeby wyprzedzić ich pięciu na raz zero jakiegokolwiek odstępu no szlak mnie od razu trafia w takich sytuacjach
Laurka95 też mam dzień lenia a nawet tydzień na sobotę mam tort do odpioru a ja oprócz dekoracji nie mam jeszcze nic i co robię? Leżę sobie i odpoczywam
Konwalia to dziwnie bo ja w karcie ciąży mam dosłownie wszystko ilość ciąż, porodów, operacji, każde badania, wyniki dziecka , leki jakie biorę
reklama
Ja też w karcie ciąży mam komplet informacji. Nawet to że córkę urodziłam i że po porodzie dostałam immunoglobuline bo my z mężem mamy konflikt serologiczny. Jak by nie było to karta ciąży to najważniejszy dokument i powinien być rzetelnie prowadzony
Jak wyglądają Wasze karty ciąży? Mi na pierwszej wizycie lekarz dał taka jakby teczkę (a4) i po każdej wizycie dostaje nową kartkę z opisem i zdjęciem, tam są wszystkie dane odnośnie który tydzień, dane dzidziusia z usg, lekarz dopisuje wyniki ostatnich badań, jakie mu dostarczyłam, moja waga i ciśnienie, zalecenia itp.
W tej teczce tez trzymam wszystkie wydrukowane wyniki z laboratorium włącznie z grupa krwi (która potwierdziłam już, bo jakiś czas temu o to Was pytałam )
Jak to wyglada u Was?
Gość Marta
Fanka BB :)
Mi się wydaje że wędzonych ryb ogolnie nie powinno się jesc w ciazy.Tutaj mówią żeby makrele, łososia czy śledzi (tłustych ryb) nie jeść więcej niż 2 razy w tygodniu ponieważ kumulują więcej substancji toksycznych niż chude ryby. Tuńczyka max 4 puszki w tygodniu bo ma w sobie dużo rtęci.
Agat97
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny chciałam się zapytać jak wygląda u Was sprawa z l4, planujecie kiedy przejść?. Mnie szef pyta kiedy przejdę na l4 bardzo chce wiedzieć , a ja nie wiem co mu powiedzieć... w sumie nie czuje się najgorzej, ale szybko się męczę i ostatnio mam sporo stresu w pracy.
Tak!! Mniam! Wczoraj zjadłam całą choć planowałąm tylko obrać dla reszty domowników i spróbować kawałka Nawet nie wiedziałąm, że jest nierekomendowana.. W 2 ciązy pozwalam sobie na grzeszki, wędzonego łososia, sushi z łososiem surowym, camembert też zjem jak dają..
A o czym mówisz? Bo ja mówię o boczku wędzonym, a Ty piszesz „nierekomendowanA”
Karolina_st
Ja pracuję jak najdłużej mi się uda, szef narazie poinformowany że jak dam radę to do czerwca, pozdrawiam z Home office z kupionym PRZEZ WAS arbuzem który jest mega pysznyCześć dziewczyny chciałam się zapytać jak wygląda u Was sprawa z l4, planujecie kiedy przejść?. Mnie szef pyta kiedy przejdę na l4 bardzo chce wiedzieć , a ja nie wiem co mu powiedzieć... w sumie nie czuje się najgorzej, ale szybko się męczę i ostatnio mam sporo stresu w pracy.
Załączniki
Mkd92
Ale żadnych?Mi się wydaje że wędzonych ryb ogolnie nie powinno się jesc w ciazy.
Słyszałam że wędzone na gorąco można ale też właśnie do dwóch razy w tygodniu
Ja korzystałam i nadal korzystam z ziajki. Kupilam zestaw 6 produktow i sprawdził sie. Puder alantan. Bephanten i sudocrem w razie odparzeń. W pierwszych tyg do kąpieli dodawałam tylko olejek migdałowyU nas podobnie. Oilatum. A potem przeszliśmy na serię z Ziajki. Do pupy linoeparol. Sudokrem się nie sprawdził. Pogarszał sprawę. Zwykła oliwka z bambino i zasypka tzw puder. Nie wiem od jakiego to wieku ale jak mała dostała dziwnych krostek w pachwinach w aptece pani poleciła mi VITELLA ICTAMO.
Morskawoda32
tylko jeśli nie są całkowicie poddane obróbce termicznej. Czyli np łosoś wędzony kanapkowy, ze względu na ryzyko listeriozy (chociaż ja zgrzeszyłam w zeszłym tygodniu, narazie żyje ). Taka makrela wędzona wydaje mi się ze nie jest surowym mięsemMi się wydaje że wędzonych ryb ogolnie nie powinno się jesc w ciazy.
reklama
Cześć dziewczyny chciałam się zapytać jak wygląda u Was sprawa z l4, planujecie kiedy przejść?. Mnie szef pyta kiedy przejdę na l4 bardzo chce wiedzieć , a ja nie wiem co mu powiedzieć... w sumie nie czuje się najgorzej, ale szybko się męczę i ostatnio mam sporo stresu w pracy.
Ja jestem od połowy listopada z moimi Mdłościami jakie miałam nie dałabym rady robić nic prócz leżenia pod kołdra serio..