reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Mi wróciło ssanie jak z początku ciąży jem za chwile jestem głodna 🙈 czuje głód,popijam wodę żeby nie jeść cały czas i pilnować 4 posiłków. Wczoraj u mnie też były pierogi i ogórkowa, bardzo mam ochotę na zupy od dwóch tygodni a nawet 3 jem co drugi dzień zupe😄 a przed bardzo rzadko jadłam 😃🙈
A u mnie dziś pierogasy. Takie z patelni podsmażone mmm. Ale zjadłam o 13:30 i do teraz ledwo oddycham 😂

reklama
Chyba jeszcze 5 dni i koniec wizyt 😁😍😍😍 ja po mału robię kalendarz z połówkowymi
@Anuszka272 mam nadzieję że nie masz mi tego za źle ... Ale zapisałam żeby wiedzieć za koło trzymać codziennie kciuki 🙈🙈❤️
Na razie i tak 5 osób ma ich termin ...
Ja chyba teraz połówkowe będę robic u mojego lekarza w gabinecie na następnej wizycie bo to będzie kolo 20 tygodnia 🤔

poprzednia ciazr zaczynałam od 48 🙃a karmiąc mala jak miala 3 / 4 miesiące ważyłam 45.5 kg 🙊 jedząc sporo ale mala ode mnie ściągała wszytsko- po cichu liczę że tersz będzie tak samo 🤣jednak mam te 30 w tym roku poprzednia ciaza była 4 lata temu wiec myślę że wiek , metabolizm robią swoje ...fakt przed pierwszą ciaza bylam dość aktywna- siłownia itd ...a przed kolejna ciaza właśnie olałam....zad znowu wróciłam na siłownię alr dostałam zakaz od fizjo na treningi siłowe i tak przestałam a za chwilę ciaza..
Nic straconego u ciebie. Młoda jesteś.
Ja 1 ciąża 28 lat i do 45 wróciłam, teraz 38 lat i pewnie też wrócę. Ja jestem aktywna (procz ostatnich 3 miesiecy, bo śpię tylko. Właśnie się obudziłam z drzemki) i lubie się ruszać.

Ja właśnie zamówiłam pizzę 😋😋
Ja właśnie ostatnio byłam w pizzerii w kilka osób. Taka prawdziwa włoska pizzeria z jakąś dobrą opinią także trzeba było poczekać w kolejce do wejścia. Ale muszę powiedzieć, że byłam mocno zawiedziona... Zawsze brałam jakąś bardziej wymyślą, ale tym razem nie mogłam żadnej poza margeritą! Albo gorgonzola, której nie można w ciąży, albo jakieś mięso które nie jest poddane obróbce termicznej... Było mi bardzo żal patrząc jak wszyscy się zajadą innymi smakami. Ale ostatecznie i moja margarita okazała się bardzo smaczna... Teraz jednak wolę domowe pizze, tak żeby można było odpowiednio skomponować składniki pod siebie ;p.

Ja Dalej z tym apetytem to słabo, na nic nie mam ochoty, jem przez rozum, gotuje bardziej dla reszty domu niż dla siebie, coś tam dziubne ale szału nie ma.... Mówiłam o tym nawet lekarce, ale nawet tym się jakoś nie przejela 🤷‍♀️ fakt też mi lepiej wchodzą zupy, w sumie jak pisałyście dziś o kinie to sobie pomyślałam, że mogłabym iść tylko po to, żeby zjeść popcorn 🤣

Załączniki

• received_568615024803697.jpeg
    received_568615024803697.jpeg
    122,2 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry