reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

O kurcze!
Ja mam np guzy które od lat są takiej samej wielkości i nikt nie robił biopsji bo "przy takich nie trzeba". Mam nadzieje że u Ciebie nie zmienią się jednak w nowotworowe, a biosji nie można zrobić?
Miałam robiona rok temu ... W ciągu roku z 0.5 do 1,5 mi urósł. A drugi , 0.7 do 2 jeśli dobrze pamiętam ... N pewno dużo urosły 😔

reklama
Nie, nie, nie.. nawet tak nie myśl i nie mów, nie bierz takiej opcji teraz w ogóle do głowy. Zmiany łagodne, do obserwacji i usunięcia po ciąży. tego się trzymaj 🍀
Nawet jak już przekształciły się w złośliwe to do momentu jak nie zaatakują węzłów chłonnych nie ruszamy ... Chyba że już będę po karmieniu... Tak mi wczoraj powiedział lekarz . Najważniejsze że pierwsze dni , tygodnie i miesiące spędzę z maleństwem ❤️ to jest dla mnie najważniejsze ... Później mogę iść pod nóż ... Byle by takiego niemowlaczka nie zostawiać bez mamusi 😍😍

Nawet jak już przekształciły się w złośliwe to do momentu jak nie zaatakują węzłów chłonnych nie ruszamy ... Chyba że już będę po karmieniu... Tak mi wczoraj powiedział lekarz . Najważniejsze że pierwsze dni , tygodnie i miesiące spędzę z maleństwem ❤️ to jest dla mnie najważniejsze ... Później mogę iść pod nóż ... Byle by takiego niemowlaczka nie zostawiać bez mamusi 😍😍
Mam nadzieje ze wszystko się ułoży i będzie tak jak na to liczysz ❤️

Piłam nie pomaga 😒

Mi wapno nigdy nie pomagało na jakieś swędzące wysypki, a mam tendencje do nich bo jestem alergiczką, latem położyłam się na działce na trawie i skończyło się na pgotowowiu bo miałam cały brzuch i plecy jakby pokłute, swedzialo jak ch.. nic nie pomagało, wapno piłam nawet potrójne, smarowałam różnymi maściami . Na pogotowiu dostałam zastrzyk

Oo nareszcie udało mi się nadrobić posty cały dzień w pracy w wolnej chwili czytałam już byłam bliżej końca a zachwile kolejne strony 😅

@Pszczolka38 tak bardzo mi przykro 😪 trzymaj się mocno ! Jeszcze wszystko będzie dobrze i zostaniesz najlepsza mama na świecie 😘😘

@Lili03 spróbuj do mycia żelu mediderm jak miałam alergie bo lekarstwie na tarczycę to bardzo mi pomógł i złagodził wysypkę

Na prenatalnych lekarz Nam powiedział, że to będzie na 90% chłopak 🤣 a wczoraj mój prowadzący, że na 90% to dziewczynka.
Nawet się śmiał, że widział w życiu chyba więcej USG niż tamten i mogą się założyć że to będzie dziewczyna jednak 🤪 i zostawia sobie tylko te 10%na chłopaka 🤣🤣

Więc u mnie to jeszcze nic nie wiadomo.

Jutro idę oddać krew na Nifty i dopiero zacznie się czekanie.
Za 2 tyg mam wizytę u swojego, mam powtórzyć glukozę na czczo i przynieść dzienniczek pomiaru ciśnienia. 😒
Mam pytanko, NIFTY robisz bo miałaś takie zalecenie, coś źle wyszło w badaniach czy sama z siebie?

Prenatalne już prawie za za nami ... Już praktycznie większość jest po .... Więc tu nasuwa mi się pytanie czy macie termin połówkowych ???

Ja się już zapisałam tydzień temu 😍😍😍 już się nie mogę doczekać 🙈🙈🙈 wtedy na pewno zacznę kompletować wyprawkę . Co prawda trochę ciuszkow już mam , jakieś tetrowe pieluszki kupiłam, z trzy pary body i skarpetki takie małe , ręcznik do kąpieli i kocyk 😍😍😍😍 ahhh już się doczekać nie mogę 😍😍😍
Ja jestem umówiona na prenatalne na 6.02, będzie wtedy 19+1, szok 😃 jestem pewna ze to mega zleci !

reklama
Już się cieszyłam że miłości minęły od tygodnia super się czułam wszystko mogłam jeść a dziś od rana od nowa modliłam się nad kibelkiem mało co znajdlam przez cały dzień o obiedzie nawet myśleć nie mogłam. Jak tylko wstałam z łóżka i chciałam coś zrobić odrazu mi się słabo robiło i musiałam się położyć. Do pracy się zebrałam dopiero popołudniu. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej:)

Do góry