reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja wczoraj wieczorem mężowi powiedziałam, że na obiad dzisiaj będzie zupa, a że on ich nie jada, to żeby poszedł sobie do sklepu i kupił coś gotowego. 😅 dopiero dzisiaj zobaczyłam co kupił . Bułki do hot dogów i parówki 🙈 nienawidzę parówek! Ale tak się nie mogłam oprzeć, że na śniadanie zjadłam dwa hot dogi 🙈 w paczce były cztery, więc mam nadzieję, że mnie mąż nie udusi 😅

A propos mycia zębów, żaliłam się tu kiedyś, ze nie moge być zębów, bo tak mnie ciągnie na wymioty…. Poradzilyscie mi pastę dziecięca i taka tez kupiłam…. Ale niestety u mnie działa jakiś inny mechanizm i jak tylko coś mam dłużej w buzi czego nie połykam (np sama szczoteczkę do zębów) to już mam zryw na wymioty :-/ masakrę z tym mam, więcej płuczę zeby teraz płynem, a mycie zębów to próby po 10 sek 🤦‍♀️🤦‍♀️ Nie chce wiedzieć co porobi mi się z zębami
Ja mam od początku ciąży tak przy myciu nie jest bardzo uciążliwe ale jednak czasie mnie szarpnie i przy połykaniu tabletek tez 🙈
Wyskoczę teraz jak Filip z konopii,ale powiedzcie mi,czy jecie może pasztet? 😅 Straszna mam ochotę na pasztety ostatnio, takie pieczone z foremki (z miarę dobrego sklepu mięsnego.. ). Ale z necie różnie piszą z tym pasztetem w ciąży. 🙄
Pytałam mojego lekarza czy mogę jeść wątróbkę powiedział że tak w pasztetach jest triche wątróbki wiec pewnie o to chodzi, ja już nic nie czytam na temat jedzenia w ciazy I jem sobie wszystko nawet te sery pasteryzowane bo można zwariować od tego a moje koleżanki wszystko jadły i dzieci żyją 😄 _____________________________________________________Jestem po wizycie! Ktoś tu kiedyś zażartował że mój gin chyba czyta forum 🙈😄😄😄 dzis mi zrobił cytologie i szyjkę sprawdził 😄 łożysko i przebadał od środka odbrzucha. Mały ma ponad 100g i już nie mierzy się tylko w gramach podaję, wiercił się bardzo. Wszystko dobrze teraz miesiąc czekania 🙈🙈🙈

Ja mam wyrzuty sumienia bo nie ciągnie mnie ani do warzyw ani do owoców. Wcikam w siebie na siłę. Za to na spacerze z córką kupiła sobie cole 🤦‍♀️. Też mam problem z myciem zębów ale więczorem. Wczoraj tez był prawie 🤮 i duże tabletki to zło

reklama
Czasem nie można się powstrzymać,a już zwłaszcza w ciąży 🤷 😃
Ale już nie będę jadła tego pasztetu, naczytałam się,że chodzi o listeriozę no i ewentualnie o obecność wątróbki. 😑 Ehh co tu jeść.. Ja też uwielbiam łososia wędzonego, wędzone ryby, serki pleśniowe, fetę, wspomniany pasztet 😃.. Nie polecają też jeść zimą ogórków, sałaty czy pomidorów.. a ja tak kocham takie lekkie sałatki.
No i tak, tego co lubię nie mogę teraz jeść a to co mogę to mi nie bardzo smakuje lub nie mam na to ochoty (np na mięso, jogurty,serki..). 🙄
Nie ma powodu aby sobie odmawiać troche jaka masz ochotę, na prawdę nic się nie stanie może uważałabym na pasztet z samej wątróbki ale zwykly raz na jakis czas osobiście jem i nikt mnie nie powstrzyma 😄 to samo z łososiem wędzonym skubnę od męża czasem😛
Dzięki, pocieszyłyście mnie :D
Człowiek wie, że wszystko jest ok, ale i tak sobie coś musi wkręcać ;p

Nie byłybyśmy sobą jakbyśmy sobie czegos nie wkręcały 🙈 taka już nasza natura chyba haha
mój gin dzis się śmiał że jeśli coś będzie go niepokoić to mi to powie 😄 bo na każdej wizycie jestem zdenerwowana

Do góry