reklama
Nigdzie nie idz bo później nie nadrobisz postówDziewczyny, ide właśnie po pomidory do sklepu... ale narobiłyście mi ochoty. I oczywiście kupie pewnie lody
Światełko0
Zaangażowana w BB
Ja wczoraj wieczorem mężowi powiedziałam, że na obiad dzisiaj będzie zupa, a że on ich nie jada, to żeby poszedł sobie do sklepu i kupił coś gotowego. dopiero dzisiaj zobaczyłam co kupił . Bułki do hot dogów i parówki nienawidzę parówek! Ale tak się nie mogłam oprzeć, że na śniadanie zjadłam dwa hot dogi w paczce były cztery, więc mam nadzieję, że mnie mąż nie udusi
Dziewczyny, ide właśnie po pomidory do sklepu... ale narobiłyście mi ochoty. I oczywiście kupie pewnie lody
Mam do oddania wiaderko pomidorków
dirtycriminal
Fanka BB :)
Ja mam od początku ciąży tak przy myciu nie jest bardzo uciążliwe ale jednak czasie mnie szarpnie i przy połykaniu tabletek tezA propos mycia zębów, żaliłam się tu kiedyś, ze nie moge być zębów, bo tak mnie ciągnie na wymioty…. Poradzilyscie mi pastę dziecięca i taka tez kupiłam…. Ale niestety u mnie działa jakiś inny mechanizm i jak tylko coś mam dłużej w buzi czego nie połykam (np sama szczoteczkę do zębów) to już mam zryw na wymioty :-/ masakrę z tym mam, więcej płuczę zeby teraz płynem, a mycie zębów to próby po 10 sek Nie chce wiedzieć co porobi mi się z zębami
Pytałam mojego lekarza czy mogę jeść wątróbkę powiedział że tak w pasztetach jest triche wątróbki wiec pewnie o to chodzi, ja już nic nie czytam na temat jedzenia w ciazy I jem sobie wszystko nawet te sery pasteryzowane bo można zwariować od tego a moje koleżanki wszystko jadły i dzieci żyją _____________________________________________________Jestem po wizycie! Ktoś tu kiedyś zażartował że mój gin chyba czyta forum dzis mi zrobił cytologie i szyjkę sprawdził łożysko i przebadał od środka odbrzucha. Mały ma ponad 100g i już nie mierzy się tylko w gramach podaję, wiercił się bardzo. Wszystko dobrze teraz miesiąc czekaniaWyskoczę teraz jak Filip z konopii,ale powiedzcie mi,czy jecie może pasztet? Straszna mam ochotę na pasztety ostatnio, takie pieczone z foremki (z miarę dobrego sklepu mięsnego.. ). Ale z necie różnie piszą z tym pasztetem w ciąży.
JestemMama!
U mnie też a miałam nadzieję że w drugim trymestrze to minieA u mnie odrzucenia od mięsa ciąg dalszy
Miętusek
Moderator
Byłam teraz na krótkim spacerze do paczkomatu, wracam a tu trzeba znowu nadrabiaćNigdzie nie idz bo później nie nadrobisz postów
Idę teraz na dłuższy spacer do lasu (mam obok), proszę się nie rozpisywać za bardzo
Mama 88
Ja mam wyrzuty sumienia bo nie ciągnie mnie ani do warzyw ani do owoców. Wcikam w siebie na siłę. Za to na spacerze z córką kupiła sobie cole . Też mam problem z myciem zębów ale więczorem. Wczoraj tez był prawie i duże tabletki to zło
reklama
dirtycriminal
Nie ma powodu aby sobie odmawiać troche jaka masz ochotę, na prawdę nic się nie stanie może uważałabym na pasztet z samej wątróbki ale zwykly raz na jakis czas osobiście jem i nikt mnie nie powstrzyma to samo z łososiem wędzonym skubnę od męża czasemCzasem nie można się powstrzymać,a już zwłaszcza w ciąży
Ale już nie będę jadła tego pasztetu, naczytałam się,że chodzi o listeriozę no i ewentualnie o obecność wątróbki. Ehh co tu jeść.. Ja też uwielbiam łososia wędzonego, wędzone ryby, serki pleśniowe, fetę, wspomniany pasztet .. Nie polecają też jeść zimą ogórków, sałaty czy pomidorów.. a ja tak kocham takie lekkie sałatki.
No i tak, tego co lubię nie mogę teraz jeść a to co mogę to mi nie bardzo smakuje lub nie mam na to ochoty (np na mięso, jogurty,serki..).
Dzięki, pocieszyłyście mnie
Człowiek wie, że wszystko jest ok, ale i tak sobie coś musi wkręcać ;p
mój gin dzis się śmiał że jeśli coś będzie go niepokoić to mi to powie bo na każdej wizycie jestem zdenerwowanaNie byłybyśmy sobą jakbyśmy sobie czegos nie wkręcały taka już nasza natura chyba haha