reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny jeszcze jedno info dla Was :)
Wiele razy przez forum przewijał się wątek tętna płodu 😃
Dziś mój bobo miał tętno 180 i powiedział ze to jest prawidłowo. W momencie porodu będzie miał około 140, a do 80-90 podobno (jeśli dobrze pamietam) spada dopiero w wieku dwóch lat.
Wiele z Was się martwiło , ze tętno jest za wysokie na badaniu, wiec uspokajam Was ze mój lekarz ma takie zdanie i twierdzi ze 180 w 16 tc jest Ok 😃
To ja mam teraz rozkimnę czy u mnie tętno nie było za niskie.. Lekarz mówił, że wszystko ok, ale do samego tętna się nie odniósł. A wpisał do książeczki 150 w 12+4.
Chyba większość z Was miało wyższe na prenatalnych.

reklama
To mnie też mężu swego czasu robił foty, jak śpię, bo wyglądałam jak w trumnie: na plecach, płasko i ręce złożone na piersi, jak do modlitwy😂😂😂 I zawsze się nachylal, czy oddycham, bo nie było widać uniesione klatki 😂😂😋

No widzisz, u mnie tak samo 😂
hehe mój mąż tak często spi i jak wstaje siku to zawsze ze śmiechem że wygląda jak w trumnie 🤦🤣

To ja mam teraz rozkimnę czy u mnie tętno nie było za niskie.. Lekarz mówił, że wszystko ok, ale do samego tętna się nie odniósł. A wpisał do książeczki 150 w 12+4.

Chyba trzeba zaufać swojemu lekarzowi… bo jak kiedyś szukałam w internecie informacji o tym, to na każdej stronie pisali coś innego i było to dość rozbieżne. Jak lekarz tak zbadał, wpisal i nie miał zastrzeżeń to znaczy ze musi to być również prawidłowy wynik :) u mnie w 13+2 tętno 162. Lekarz tez nic nie mówił. Zapisał, ze tętno miarowe i 162.

Czasem nie można się powstrzymać,a już zwłaszcza w ciąży 🤷 😃
Ale już nie będę jadła tego pasztetu, naczytałam się,że chodzi o listeriozę no i ewentualnie o obecność wątróbki. 😑 Ehh co tu jeść.. Ja też uwielbiam łososia wędzonego, wędzone ryby, serki pleśniowe, fetę, wspomniany pasztet 😃.. Nie polecają też jeść zimą ogórków, sałaty czy pomidorów.. a ja tak kocham takie lekkie sałatki.
No i tak, tego co lubię nie mogę teraz jeść a to co mogę to mi nie bardzo smakuje lub nie mam na to ochoty (np na mięso, jogurty,serki..). 🙄
Ja przed ciąża pomidory jadłam codziennie, nawet sama uprawiałam w ogródku latem, generalnie moje warzywo nr 1. Od ciąży w ogóle nie mam na nie ochoty. O ogórkach nie słyszałam a jem często 😳

ja byłam w 13tc i u mnie było 154 dokładnie i tak jak pisałam kiedyś na detektorze też zazwyczaj mam w granicach 150-155

Ja przed ciąża pomidory jadłam codziennie, nawet sama uprawiałam w ogródku latem, generalnie moje warzywo nr 1. Od ciąży w ogóle nie mam na nie ochoty. O ogórkach nie słyszałam a jem często 😳

Ja mogłabym mieć na drugie pomidor 😅😅😅 w teraz mogą nie istnieć póki co, chyba ze koktajlowe, te papryczkowe pomidorki z biedronki są dobre w smaku. Ale i tak bardziej ciągnie mnie do owoców. Miałam moment na te pomidorki i przeszło, wiaderko pomidorków stoi już kilka dni i boje się ze zaraz splesnieja i nie wiem co z nim zrobić, bo nie mam na nie ochoty 😬

Ostatnio też jem czesto pomidory, a wcześniej było to bardzo rzadko 😀.
Ogólnie staram się zdrowo jeść, ale czasami słabo mi to wychodzi. Pare dni jest ok, jem racjonalnie. A potem wpada pomysl maca i tak w kółko 😀

reklama
To mnie też mężu swego czasu robił foty, jak śpię, bo wyglądałam jak w trumnie: na plecach, płasko i ręce złożone na piersi, jak do modlitwy😂😂😂 I zawsze się nachylal, czy oddycham, bo nie było widać uniesione klatki 😂😂😋

No widzisz, u mnie tak samo 😂
Hahah to ja już myślałam, że tylko moj taki freek, już zaczelam mu mówić, że to już tracą jakim zachowaniem psychoo.. z jego strony 🤣🤣
hehe mój mąż tak często spi i jak wstaje siku to zawsze ze śmiechem że wygląda jak w trumnie 🤦🤣
A swoją drogą dziewczyny, to mój tez tak spi, ale nie boję się czy żyje, bo tak "piłuje" w nocy, że chyba też sąsiedzi słyszą 😅😅. Aż czasem się zastanawiam jak ja zasypiam obok takiego chrapolca😆

Do góry