reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja kupię w aptece glukozę cytrynową podobno dużo lepsza niż zwykła.
Tutaj bym się dopytała lekarza, ogólnie zdania ns temat glukozy cytrynowej są podzielone. Ja miałam już 3 razy krzywą, zlecaną przez diabetologa, ginekologa-endokrynologa i jedna przez ginekologa i zdecydowanie zabronili cytrynowa bo wpływa na wyniki. Za to miałam pozwolenie skropić kroplą cytryny język w ostateczności ;)

reklama
Ja czułam się w miarę ok, ale im dalej po tym bardziej byłam senna i było mi nie dobrze. Ostatecznie też mąż po mnie przyjechał i bardzo to sobie doceniłam mimo że chciałem wracać sama, bo jednak człowiek jest głodny, rozbity glukozą i bolą żyły. Jak masz możliwość to zaangażuj męża:)
ja dzisiaj robiłam krzywa . Któryś raz już w życiu i za każdym razem jest tragedia po 2 godzinach cukier bardzo mi spada ,mam hipoglikemię ręce mi się trzęsą,pocę się ogólnie słabo.

Tutaj bym się dopytała lekarza, ogólnie zdania ns temat glukozy cytrynowej są podzielone. Ja miałam już 3 razy krzywą, zlecaną przez diabetologa, ginekologa-endokrynologa i jedna przez ginekologa i zdecydowanie zabronili cytrynowa bo wpływa na wyniki. Za to miałam pozwolenie skropić kroplą cytryny język w ostateczności ;)
Z kolei ja jak robiłam, to wcześniej pytałam babek z labo i zabroniły przynosić swoją cytrynę, bo niby na jakimś szkoleniu Towarzystwa diabetologicznego im mówili, że to zaburza wynik... ale do smakowej nic nie mieli i normalnie pozwolili pić. Pewnie co labo to inne praktyki i lepiej dopytać niż być zaskoczonym 🤷‍♀️

Mi nie pozwoliła popijać niczym prócz tego łyka wody 🙈 ale nie miała nic do glukozy smakowej, a z kolei dodawanie cytryny absolutnie 😂😂 ile labow tyle metod - sugeruje zadzwonić do swojego i zapytać o zasady, ja np nie mogłam skorzystać ze swojej glukozy bo ta ich lepsza 😂

ja dzisiaj robiłam krzywa . Któryś raz już w życiu i za każdym razem jest tragedia po 2 godzinach cukier bardzo mi spada ,mam hipoglikemię ręce mi się trzęsą,pocę się ogólnie słabo.
Mam to samo, to jest okropne. Po latach potrafię już wyczuć kiedy zaczynam się słabiej czuć i reaguje szybko. Niestety dietka jak w przypadku cukrzycy

reklama
Do góry