reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A co do wcześniejszego pobierania krwi ja na jednej grupie wyczytałam że nie powinno być właśnie pappa pobierana wcześniej niż tydzień przed USG ale nie wiem ile w tym prawdy więc się nie wypowiadam

Może coś w tym jest, ja chciałam zrobić przed wizytą jakiś czas, żeby już z wynikiem przyjść do lekarza. I tak bym zrobiła (najmądrzejsza 😅) gdyby nie to, ze jednak zadzwoniłam na rejestracje i Pani powiedziała, ze po usg lekarz daje skierowanie do laboratorium i dopiero wtedy robię krew.

A na kiedy masz prenatalne ?

I który jesteś tydzień?
Bo zastanawiam się czy powtórzyć swoje😪
Wg ostatniego usg teraz zaczynam 12 tc, a prenatalne mam 11 stycznia. 😉 Ale u Ciebie chyba było wszystko super na badaniach? 🤔
edit. A okej widzę, że to ryzyko miałaś wyliczone po pappie i to ona namieszała 🙆‍♀️ Dlatego też mnie stresuje to badanie 😡
Najwcześniej w przyszły poniedziałek najpóźniej w środę popołudniu
Bardzo się cieszę ❤️ Super, że usłyszałaś optymistyczniejsze wieści. To czekamy z Tobą na wyniki, oby było wszystko dobrze 🙏🙏
Może coś w tym jest, ja chciałam zrobić przed wizytą jakiś czas, żeby już z wynikiem przyjść do lekarza. I tak bym zrobiła (najmądrzejsza 😅) gdyby nie to, ze jednak zadzwoniłam na rejestracje i Pani powiedziała, ze po usg lekarz daje skierowanie do laboratorium i dopiero wtedy robię krew.
Podejrzewam, że u mnie też tak będzie, bo mam nie pobierać wcześniej krwi, więc chyba zaraz po usg będę musiała iść na pobranie. 😎

Boże laski obzarlam się tymi plackami jak 🐷🐷🐷 nawet mężowi żadnego nie zostawiłam 🤦 a co tam powiem że nie gotowałam i zupę ma z wczoraj 😂 a za dwie godzinki jadę z córką bo ma zaproszenie do koleżanki na urodziny więc teraz sobie poleżę 🙈 nie wiem czy ten wiatr tak na mnie wpływa czy co ale nic zupełnie mi się nie chce 🤣

Wg ostatniego usg teraz zaczynam 12 tc, a prenatalne mam 11 stycznia. 😉 Ale u Ciebie chyba było wszystko super na badaniach? 🤔
edit. A okej widzę, że to ryzyko miałaś wyliczone po pappie i to ona namieszała 🙆‍♀️ Dlatego też mnie stresuje to badanie 😡

Tak dokładnie i dlatego zastanawiam się czy nie powtórzyć tylko samego USG prenatalnego, ale w sumie idę do swojego lekarza w poniedziałek i zrobi mi zwykle USG i wtedy moze mnie uspokoi ?
Sama nie wiem już co robić.
Ale zdecydowaliśmy że amniopunkcji napewno nie zrobimy, tylko Nifty.
Mam nadzieję, że poprostu nie mamy aż takiego pecha, że to będziemy ci 1 na 212. 🥺

reklama
Boże laski obzarlam się tymi plackami jak 🐷🐷🐷 nawet mężowi żadnego nie zostawiłam 🤦 a co tam powiem że nie gotowałam i zupę ma z wczoraj 😂 a za dwie godzinki jadę z córką bo ma zaproszenie do koleżanki na urodziny więc teraz sobie poleżę 🙈 nie wiem czy ten wiatr tak na mnie wpływa czy co ale nic zupełnie mi się nie chce 🤣
Ja wczoraj miałam placki i ta sama sytuacja.
Dziś 🍝 spaghetti mój ukochany gotuje.
Mimo choroby i tego, że nie bardzo czuję smaki i zapachy (co akurat na plus) to czuję ciągły głód 😂

Do góry