Jestem już po wizycie .Zaraz po wejściu do gabinetu lekarz zapytał czy jestem już po badaniu prenatalnym więc mój dylemat czy mówić wcześniej sam się rozwiązał .Doktor zetknął na opis badania prenatalnego i pierwsze pytanie które zadał "kiedy była pobierana krew do badania pappa a kiedy USG ?"u mnie było to dwa tygodnie różnicy krew 15.12 a USG 29 .12 .powiedział ,że on jest zwolennikiem żeby robić to w ten sam dzień bo według niego taki długi odstęp czasu jest bez sensu. Generalnie odniosłam wrażenie ,że cyferki z pappa nie zrobiły na nim wrażenia (zespół Edwardsa 1:4) ,opowiadał ,że często ma przypadki gdzie statystyka wychodzi tragicznie a Nifty temu zaprzecza .Troszeczkę też sugerował, że dzięki badaniu pappa lekarze "robią kapustę " to cytat na Nifty .Co do USG potwierdził obecność przepukliny pępowiny i uspokajał mnie ,że to wada w pełni operacyjna i do ogarnięcia co do reszty parametrów nie miał zastrzeżeń .Podsumowując powiedział ,że wiadomo trzeba czekać na wynik Nifty ale mam być dobrej myśli bo już nie takie widywał przypadki które miały szczęśliwy koniec .W gabinecie siedziałam prawie godzinę lekarz naprawdę poświęcił dużo czasu na badanie i jeszcze więcej na rozmowę (wizyta NFZ ) trochę podniósł mnie na duchu i chociaż na ta chwile z trochę większa nadzieja czekam na wyniki .
Super super super
Najważniejsze usłyszeć dobre wieści i ze się uspokoilas
Wiadomo kiedy wyniki Nifty mniej więcej?