reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A co do wcześniejszego pobierania krwi ja na jednej grupie wyczytałam że nie powinno być właśnie pappa pobierana wcześniej niż tydzień przed USG ale nie wiem ile w tym prawdy więc się nie wypowiadam

Może coś w tym jest, ja chciałam zrobić przed wizytą jakiś czas, żeby już z wynikiem przyjść do lekarza. I tak bym zrobiła (najmądrzejsza 😅) gdyby nie to, ze jednak zadzwoniłam na rejestracje i Pani powiedziała, ze po usg lekarz daje skierowanie do laboratorium i dopiero wtedy robię krew.

A na kiedy masz prenatalne ?

I który jesteś tydzień?
Bo zastanawiam się czy powtórzyć swoje😪
Wg ostatniego usg teraz zaczynam 12 tc, a prenatalne mam 11 stycznia. 😉 Ale u Ciebie chyba było wszystko super na badaniach? 🤔
edit. A okej widzę, że to ryzyko miałaś wyliczone po pappie i to ona namieszała 🙆‍♀️ Dlatego też mnie stresuje to badanie 😡
Najwcześniej w przyszły poniedziałek najpóźniej w środę popołudniu
Bardzo się cieszę ❤️ Super, że usłyszałaś optymistyczniejsze wieści. To czekamy z Tobą na wyniki, oby było wszystko dobrze 🙏🙏
Może coś w tym jest, ja chciałam zrobić przed wizytą jakiś czas, żeby już z wynikiem przyjść do lekarza. I tak bym zrobiła (najmądrzejsza 😅) gdyby nie to, ze jednak zadzwoniłam na rejestracje i Pani powiedziała, ze po usg lekarz daje skierowanie do laboratorium i dopiero wtedy robię krew.
Podejrzewam, że u mnie też tak będzie, bo mam nie pobierać wcześniej krwi, więc chyba zaraz po usg będę musiała iść na pobranie. 😎

Boże laski obzarlam się tymi plackami jak 🐷🐷🐷 nawet mężowi żadnego nie zostawiłam 🤦 a co tam powiem że nie gotowałam i zupę ma z wczoraj 😂 a za dwie godzinki jadę z córką bo ma zaproszenie do koleżanki na urodziny więc teraz sobie poleżę 🙈 nie wiem czy ten wiatr tak na mnie wpływa czy co ale nic zupełnie mi się nie chce 🤣

Wg ostatniego usg teraz zaczynam 12 tc, a prenatalne mam 11 stycznia. 😉 Ale u Ciebie chyba było wszystko super na badaniach? 🤔
edit. A okej widzę, że to ryzyko miałaś wyliczone po pappie i to ona namieszała 🙆‍♀️ Dlatego też mnie stresuje to badanie 😡

Tak dokładnie i dlatego zastanawiam się czy nie powtórzyć tylko samego USG prenatalnego, ale w sumie idę do swojego lekarza w poniedziałek i zrobi mi zwykle USG i wtedy moze mnie uspokoi ?
Sama nie wiem już co robić.
Ale zdecydowaliśmy że amniopunkcji napewno nie zrobimy, tylko Nifty.
Mam nadzieję, że poprostu nie mamy aż takiego pecha, że to będziemy ci 1 na 212. 🥺

reklama
Boże laski obzarlam się tymi plackami jak 🐷🐷🐷 nawet mężowi żadnego nie zostawiłam 🤦 a co tam powiem że nie gotowałam i zupę ma z wczoraj 😂 a za dwie godzinki jadę z córką bo ma zaproszenie do koleżanki na urodziny więc teraz sobie poleżę 🙈 nie wiem czy ten wiatr tak na mnie wpływa czy co ale nic zupełnie mi się nie chce 🤣
Ja wczoraj miałam placki i ta sama sytuacja.
Dziś 🍝 spaghetti mój ukochany gotuje.
Mimo choroby i tego, że nie bardzo czuję smaki i zapachy (co akurat na plus) to czuję ciągły głód 😂

Do góry