reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Spokojnie nie dajmy się zwariować... Powtórzę jeszcze raz co mi powiedział lekarz który pracuje w klinice genetycznej... Badanie USG, pappa oraz dna płodu nie dają żadnej gwarancji na chore lub zdrowe dziecko... Na USG zawsze może dojść do pomyłki a pappa i dna płodu to tak naprawdę statystki... Najbardziej miarodajnym badaniem jeśli nas coś niepokoi jest inwazyjna amniopunkcja... Ale jeśli USG wychodzi ok a pappa ma podwyższone ryzyko to należy uwzględnić głównie usg i to samo jest z dna płodu... USG i amnio jest najwygodniejsze bo to pierwsze jest źle tylko przez błąd lekarza a to drugie jeśli naprawdę dziecko jest chore 🤷 dlatego ja mimo iż mam córkę obciążona genetycznie i ja sama też to nie decyduje się na amniopunkcję (bo tej choroby i tak nie wykryje) ani na dna płodu 🤦 żebym nie musiała robić pappy na NFZ bo takie wymogi to też bym jej nie robiła 🤷
Dlaczego pappa miałaś na NFZ? Nic nie wiem o wymogach...

Ej dziewczyny muszę Wam się do czegoś przyznać, niezły ze mnie głąb 🤣🤣 dopiero teraz i to po poście xoxo. Bo napisała, że jej się apka zawiesiła i ja sobie myślę "jaka apka?🧐🤔". Ja dopiero teraz odkrylam, że jest ta aplikacja na telefon 🤣🤣 do tej pory cały czas wchodziłam przez przeglądarkę na telefonie i w kółko odświeżalam stronę 🤣🤣
No nie gadaj ja też korzystam z przeglądarki ale co się dziwić człowiek chyba z tych nerwów głupieje.Opowiem wam co ja dziś odwaliłam .....Jako, że samopoczucie kiepskie i ogólny leń postanowiłam zrobić partnerowi na kolację makaron z piersią z kurczaka i sos gotowiec ze słoika .Wszystko gotowe ,chłop wraca z pracy i mówię mu żeby sobie odgrzał makaron z sosem .Po chwili słyszę z kuchni "a co to za sos ?"no to mówię ,że pieczarkowy na co odpowiedź że smakuje jak dżem 😁😁😁.Oczywiście pomyliłam słoiki ,wlałam na patelnię dżem od teściowej który był w słoiku po sosie a właściwy sos stał sobie w lodówce .No cóż Gesslerowej ze mnie nie będzie .🤭🤭🤭

A kiedy zakładamy ten prywatny wątek? Kiedyś mi mignęło, że po prenatalnych? To tak w połowie stycznia, czy ma ktoś jeszcze później prenatalne? Chyba któraś miała 13? Ale przełożone na 11? Dobrze kojarzę? 🤔🤔
Ja mam też 13.01 i poki co ta data zostaje, ale jak czytam już wasze informacje "po" to coraz bardziej nie moge się doczekać i tak mi się dluuuzyyy 🙄🙄

Witajcie🌹przycupne nieśmiało ☺️
Termin mam na 6.07 już jestem po prenatalnym USG+pappa wszystko ok, niskie ryzyko. Nie wiem czy uda mi się w pełni cieszyć tą ciąża,mimo,że bardzo pragnęliśmy z mężem dziecka to Strach jest ogromny,bo pierwsze dzieciątko urodziłam martwe.

Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego 😉 zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką 🤣 oczywiście to tylko moje zdanie 😉 prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo ❤️ kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów 🤷 wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście
U mnie usg i om tak samo 19.07

reklama
Właśnie dzisiaj czytałam artykuły o tym w co noworodka ubierać latem, i co ze spaniem. Tutaj bardzo duży nacisk kładą na to żeby dziecka nie przegrzewać (ryzyko śmierci łóżeczkowej). Wychodzi na to ze jak będzie upalnie to życie w pieluszce 😂
Ja kiedyś słyszałam taka opinie ze dziecko powinno się ubierać odpowiednio do pogody skory my ubieramy krótki rękawek bo jest taka pogoda to dzieciątko nie potrzebuje swetra No ale tez z drugiej strony mi zawsze jest zimno i mam coś więcej ubrane bo wole zdjąć i nie marznąć a partner cały grudzień chodzi bez kurtki i mu jest akurat

Do góry