reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A kiedy masz wizytę? A ten lekarz z prenatalnych mówił o ryzyku, ze widzi coś na usg?
W poniedziałek mam wizytę. U swojego ginekologa prowadzącego.

Na USG nic mi nie powiedział, że coś złego widzi.

Dopiero jak doszły wyniki z testu PAPP'a, wysłał mi cały opis badań prenatalnych z zaleceniem zrobienia amniopunkcji..

reklama
Ale razem z usg? Czy z samego pappa? Jaką miałaś przezierność bo u mnie w drugiej ciąży było ryzyko ale amniopunkcji nie robiłam bo u drugiego lekarza USG wyszło prawidłowo a pappa też podwyższyły trisomie na 1:200 bodajżt

Ale razem z usg? Czy z samego pappa? Jaką miałaś przezierność bo u mnie w drugiej ciąży było ryzyko ale amniopunkcji nie robiłam bo u drugiego lekarza USG wyszło prawidłowo a pappa też podwyższyły trisomie na 1:200 bodajże
Na samym USG nic nie mówił, żeby coś złego widział. Wręcz przeciwnie zapewniał jest wszystko w porządku, dopiero jak doszły wyniki PAPP'a to dostałam od niego cały opis badań, ze wskazaniem do amniopunkcji

Moje dziecko w czwartek miało 6.94cm a dziś 8,2 cm także w ciągu 5 dni też ponad 1 cm. Rosną jak na drożdżach 🙂
To mnie właśnie mega zaskoczyło jak one szybko rosną... 23.12 bobas miał u mnie 5,4 cm a rowno tydzien później 2 cm wiecej... niesamowite ❤️ chociaz ja obstawiam ze objadł się krokietów i jarzynowej i stąd taki przyrost 😅

Jak będziesz w Londynie to wpadaj na kawę 😁
Mam mieszane uczucia jak wszyscy chyba.. jest to moja pierwsza ciąża i tak na prawdę gdyby nie bóle w 5tygodniu to do tej pory nie miałabym zrobionego USG 😅 to był pierwszy i ostatni raz kiedy widziałam fasolke 😅 więc tak naprawdę żyje w dużej niepewności co tam się dzieje na dole ale mam nadzieję że w piątek dostanę pozytywne wiadomości od 'technika'
Wydaje mi się że gdybym miała historię poronień to byłoby troszke inaczej, dlatego że i mój GP i szpital i położna bardzo pytali o wcześniejsze ciąże/poronienia nawet takie w rodzinie.
Wlasnie byłam w konsulacie w ostatnim tygodniu!
Ja podziwiam dziewczyny które mogą doczekać do 12tc na usg. My poszliśmy prywatnie w 8 tygodniu.
Chyba największym szokiem było to ze nikt w żaden sposób tutaj tej ciąży nie potwierdza. Pierwsze badanie krwi miałam w 8tc z położna ale z tego nawet hcg nie sprawdzili!

Na samym USG nic nie mówił, żeby coś złego widział. Wręcz przeciwnie zapewniał jest wszystko w porządku, dopiero jak doszły wyniki PAPP'a to dostałam od niego cały opis badań, ze wskazaniem do amniopunkcji
Na pewno wszystko będzie dobrze, skoro na USG wszystko wygląda w porządku, to nie ma się czym martwić :) To są tylko liczby, spokojnie...
U mnie jeśli na prenatalnym USG wyjdzie wszystko ok, to może nawet nie zdecyduje się na PAPPA, szkoda stresu, stres tez nie jest dobry 😌

Na pewno wszystko będzie dobrze, skoro na USG wszystko wygląda w porządku, to nie ma się czym martwić :) To są tylko liczby, spokojnie...
U mnie jeśli na prenatalnym USG wyjdzie wszystko ok, to może nawet nie zdecyduje się na PAPPA, szkoda stresu, stres tez nie jest dobry 😌
Chyba też niepotrzebnie zrobiłam te PAPP'a 😵
Teraz tylko stres

Chyba też niepotrzebnie zrobiłam te PAPP'a 😵
Teraz tylko stres

Wlasnie dziewczyny z tego co czytam to już kolejny przypadek, gdzie usg prawidłowe a PAPPA podwyższa jakieś ryzyko 😞 Nic z tego nie rozumiem. Ja już zrobiłam także pozostaje mi tylko czekać

A Ty @Violk4 spokojnie, w poniedziałek mówisz masz wizytę tak? Wszystko będzie dobrze. Obraz usg mówi sam za siebie ze wszystko prawidłowo 🤞

Wlasnie dziewczyny z tego co czytam to już kolejny przypadek, gdzie usg prawidłowe a PAPPA podwyższa jakieś ryzyko 😞 Nic z tego nie rozumiem. Ja już zrobiłam także pozostaje mi tylko czekać

A Ty @Violk4 spokojnie, w poniedziałek mówisz masz wizytę tak? Wszystko będzie dobrze. Obraz usg mówi sam za siebie ze wszystko prawidłowo 🤞
Ja też nic nie rozumiem...
Oby u Ciebie obeszło się bez tego stresu ..🤞

❤️❤️

reklama
Do góry