reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Obrzęk jeżeli nie ma podstawy imunologicznej to jest duża szansa aby się wchłoną, a jeśli nie to już w drugim trymestrze można podać leki wewnątrz maciczne tu są duże szansę 😊 zależy jaką wadę ma serduszko o tym mało czytałam i nie szukałam informacji, ale moją kuzynkę wystraszyli na prenatalnych że dziecko ma wadę serduszka na cito szukała lekarzy robiła badania prywatnie i okazało się że żadnej wady nie ma. Mam dużą nadzieję że będzie dobrze, a obrzęk wchłonie się sam✊
A jakie są podstawy immunologiczne?

Jestem załamana
Wyszło mi ryzyko zd 1:212
Lekarz zalecil amniopunkcję
Ale razem z usg? Czy z samego pappa? Jaką miałaś przezierność bo u mnie w drugiej ciąży było ryzyko ale amniopunkcji nie robiłam bo u drugiego lekarza USG wyszło prawidłowo a pappa też podwyższyły trisomie na 1:200 bodajże

Mój narzeczony to mnie dziś zaskoczył, jak zobaczył opis po badaniu 13t2d to mówi: „ooo to akurat na styk, bo to badanie tylko można robić do 14tygodnia”
Ja takie oczy cooo? Mówię skąd Ty to wiesz 😅
A on mówi „a bo czytałem wczoraj o tym”
Super heh
Mój to założył sobie aplikacje preglife i śledzi etapy ciazyi co tydzień czyta mi co i jak się dzieję ze mną i z dzieckiem heh

Południowy wschód, mieszkam w East Sussex nad morzem. Właśnie od tygodnia mamy ciągły sztorm wiec jest okropnie!

Jakie masz wrażenia co do opieki nad kobietami w ciąży tutaj?
Jak będziesz w Londynie to wpadaj na kawę 😁
Mam mieszane uczucia jak wszyscy chyba.. jest to moja pierwsza ciąża i tak na prawdę gdyby nie bóle w 5tygodniu to do tej pory nie miałabym zrobionego USG 😅 to był pierwszy i ostatni raz kiedy widziałam fasolke 😅 więc tak naprawdę żyje w dużej niepewności co tam się dzieje na dole ale mam nadzieję że w piątek dostanę pozytywne wiadomości od 'technika'
Wydaje mi się że gdybym miała historię poronień to byłoby troszke inaczej, dlatego że i mój GP i szpital i położna bardzo pytali o wcześniejsze ciąże/poronienia nawet takie w rodzinie.

A jakie są podstawy immunologiczne?

Nie mam już dostępu do portalu dla lekarzy, aby podesłać artykuł. Ale imunologiczny związany jest z konfliktem krwi matka dziecko. Jest wiele rodzajów konfliktów serologicznych lekarze zazwyczaj kierują się grupą krwi matki jak jest rh- a to nie do końca jest tak. Ja czytałam wiele o nieimmunologicznym bo owy wtedy mnie dotyczył.

Jestem załamana
Wyszło mi ryzyko zd 1:212
Lekarz zalecil amniopunkcję
Nie chcę wprowadzać w błąd bo nie znam się na tym, ale myślę że ryzyko się zwiększyło przez wynik papa i puls dziecka. Tak mi mniej więcej lekarz tłumaczył. Z tego co widzę USG wyszło bardzo dobrze takze nie martw się na zapas choć wiem że to bardzo trudne. Trzymam kciuki. 🤞🤞🤞

Jaka masz Rh grupy krwi i jaki ma mąż. Właśnie u mojej kuzynki było tak że miała rh+ a mąż rh- okazało się że mają rodzaj konfliktu jak zrobiła test Coombsa wyszło. prenatalne wyszły tragicznie i z krwi i właśnie z USG urodziła zdrową dziewczynkę, ale odrazy brała leki jak tylko się dowiedziała.
Ja mam Rh- a mąż Rh+ Combasa robiłam przed zabiegiem nie wykryto przeciwciał. Po zabiegu dostałam immunoglobulinę.

Ja też już po badaniach, wszystko jest w porządku, @Anuszka272 wg dzisiejszego USG człowieczek ma 6,69 cm więc data z USG jest na 11.07. Badanie trwało ok. 20 min Pan doktor wskazywał i dokładnie o wszystkim opowiadał. Jak na razie wychodzi, że będzie Klara 😀🌸 ale wiadomo na tą chwilę to tylko przypuszczenia. Zobacz załącznik 1481044
Super wiadomość ❤️ gratulacje.

reklama
Jestem po wizycie ...wszystko w porzadku , kazal brac nospe i magnez na te spiecia brzucha..mowil ze jesli nir ma przy tym bolu i plamien to nie mam sie zamatwiac , kazal odpoczywac i nie dzwigac , ale ja odpoczywam juz od 2 miesięcy 🤣 ale zaznaczyl ze na tym etapie nie powinno to sie zdarzac zbyt czesto...ale powiem wam dziewczyny ze bobo rosnie jak na drozdzach w piatek mialo 6.2cm a dzis 7.2 cm - 4 dni a roznica 1 cm 😮😮 i z dzisiejszego usg 13+3 termin na 8 07 😅 kolejna wizyta ma 31.01 , nie wiem jak to wytrzymam i wtedy dopytam którevo terminu sir trzymać 😄 dzis zasugerowal mi plec , ale to tylko sugestia wiec narazie zachowam to dla siebie 😛😛
Moje dziecko w czwartek miało 6.94cm a dziś 8,2 cm także w ciągu 5 dni też ponad 1 cm. Rosną jak na drożdżach 🙂

Do góry