@Anuszka272 u mnie będzie chłopczyk i termin z usg mam na 4 lipca
reklama
Salamatka
Fanka BB :)
Ja mam dość skomplikowaną historię położniczą, w tym mięśniak do którego miałam cesarskie cięcie. Lekarz nie chce ryzykować pęknięcia macicy więc niestety wszystkie ciąże będą CCJej, a zdradzisz, z jakiego powodu cesarka? Dwie moje znajome miały planowe cięcia ok. tydzień przed planowanym terminem.
Dzwoniłam do mojej przychodni z prenatalnych. Pani w rejestracji wgl nie wiedziała nawet że takie coś można wyliczać i zapytała lekarza. Okazało się że do tego potrzeba jeszcze jakiegoś badania PLGF i kosztuje 200 zł i oni tego nie rekomendują i nie robią ta daaan
@Anuszka272 u mnie z usg 19.07Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką oczywiście to tylko moje zdanie prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście
laurka95
Właśnie kilka lat temu, w upalnym czerwcu, gdzie temp sięgały nawet 35 stopni, u jednej mojej znajomej dziecko w samej pieluszce leżało w tym koszu Mojżesza. Pamiętam, że jej mama była przerażona i za wszelką cenę chciała ja przykrywać Ale młodej było mega dobrze. Ja też się boję komentarzy mojej rodziny, bo oni latem w największe temp. włożyliby dziecku ocieplaną czapeczkę i skarpetki To chyba takie pokolenie.Ja niestety córkę tak przegrzewalam teraz widzę po zdjęciach czemu to dziecko tak płakało urodziła się pod koniec sierpnia ale wtedy jeszcze cały wrzesień był upalny a ja kombinezon nie ocieplany jej zakładałam
Morskawoda32
Doskonale rozumiem, u nas sypialnie tez są strasznie gorące i stosunkowo nieduże. Już zaczynam myśleć ze w razie upałów się do salonu może przeniesiemy, jest ciemny i chłodniejszy.@Anuszka272 USG termin 11.07
Ale lekarz już wspominał że będę miała cesarkę i mam się szykować na koniec czerwca tak btw, planowanych cesarek nie robi się w terminie?
Mnie też rzucił się w oczy taki artykuł już. U nas będzie ten problem że mieszkanie jest aż do przesady ciepłe i nie da się schłodzić latem, temperetura ok 28-29 stopni była w t roku w mieszkaniu cały czas. Musiałam do szafek z lekami wkładać zamrożone wkłady z lodówki bo np neoparin musi być w temp do 25 stopni. A noworodek też nie najlepiej jak leży w takim gorącu, właśnie z tego powodu zagrożenia śmiercią łóżeczkową. Także jak przyjdzie już ten czas to będziemy myśleć co by tu zrobić.
Na początku się cieszyłam ze tak fajnie jak latem urodzę, spacery z noworodkiem i te sprawy. A teraz myśle ze ten pierwszy miesiąc w upale kiedy ja się będę jeszcze goić wcale nie musi być taki super…
Mkd92
A ja chciałam tak nieśmiało zapytać, czy dobrze widzę, że mnie nie ma na liście?Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką oczywiście to tylko moje zdanie prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście
Rozumiem jeśli uznacie, że udzielałam się za mało.
@Anuszka272 ja mam termin om 23.07.2023 I tak wiem że mało się udzielam, staram się w ogóle nadążać czytać, nie jestem też na L4 a was naprawdę podziwiam za aktywność. To moje pierwsze forum na jakim jestem, pierwsza ciąża i liczę na wyniesienie stąd od was jakiegoś doświadczenia, co i kiedy robić jeśli chodzi o badania itp. Badania prenatalne mam 10.01 czekam bardzo niecierpliwie.
Salamatka
No coś Ty, nie uciekaj to forum ciągle zostajeWidzę że nie ma mnie na liście ale faktycznie nje udzielałam się zbyt często. Uciekam w takim razie i życzę wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań
reklama
u mnie z om 12.07Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką oczywiście to tylko moje zdanie prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście