reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Z tymi niepraktycznymi to jest hit 🙈 ja miałam np z 15000 czapeczek dla niemowlaka. Używałam jednej i to od święta. Miałam te takie śpiochy i do tego takie góry jakby sweterki czy coś, Boże jak ja tego nie lubiłam, moja kuzynka tylko w to ubierała niemowlaka a ja nie mogłam znieść (u mnie leciał bodziak+spodenki i koniecznie skarpetki, miałam fioła na punkcie małych uroczych skarpetek), bucików niemowlaka nie ubrałam ani razu a kupiłam że 3 pary, w ogóle nie przemyślałam pory roku i nakupilam body z krótkim rękawem (rodziłam jesienią więc zakupki szły w lecie) itd itp 🙈🙈🙈 najlepsze że teraz rodzę w lecie więc pewnie wszystkie moje "przyzwyczajenia" mogę sobie wsadzić. 😂😂😂
Właśnie dzisiaj czytałam artykuły o tym w co noworodka ubierać latem, i co ze spaniem. Tutaj bardzo duży nacisk kładą na to żeby dziecka nie przegrzewać (ryzyko śmierci łóżeczkowej). Wychodzi na to ze jak będzie upalnie to życie w pieluszce 😂

reklama
Nie wlicza się ale podwyżki nas obowiązują. Po prostu jak wrócisz z macierzyńskiego to z wyższą pensja.

Ostatnio czytałam artykuł, poszukam i podeślę 🙂
Tak, tak, jasne że obowiązują :) co nie zmienis faktu że ponad rok jesteśmy "w plecy". Zwłaszcza w tych czasach wysokiej inflacji to będzie dotkliwe ;)

Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego 😉 zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką 🤣 oczywiście to tylko moje zdanie 😉 prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo ❤️ kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów 🤷 wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście
Czytelnie 😀
Wszystko się zgadza 😀

Laseczki spisałam nas na kartkę (sorki za nieczytelne pismo) żeby w miarę chronologicznie zrobić listę już do wątku prywatnego 😉 zrobiłam duże czystki i powiem szczerze że jestem już za zamknięciem listy bo tak naprawdę było wystarczająco dużo czasu żeby znaleźć forum (z tego co widziałam to tworzą się już wrzesniowki) a każdej nowej osobie będzie ciężko się otworzyć i dorównać weteranką 🤣 oczywiście to tylko moje zdanie 😉 prosiła bym o oznaczenie mnie (@Anuszka272) i uzupełnienie danych tam gdzie ich brakuje żeby było ideollo ❤️ kilka mam jest jeszcze na moim celowniku względem frekwencji bo jak większość z nas ustaliła chcemy aktywnego forum prywatnego a nie samych obserwatorów 🤷 wstawiam listę na zdjęciu a jak będę miała chwilę wrzucę ją w tekście

@Anuszka272 USG termin 11.07 :)
Ale lekarz już wspominał że będę miała cesarkę i mam się szykować na koniec czerwca 😱 tak btw, planowanych cesarek nie robi się w terminie?
Właśnie dzisiaj czytałam artykuły o tym w co noworodka ubierać latem, i co ze spaniem. Tutaj bardzo duży nacisk kładą na to żeby dziecka nie przegrzewać (ryzyko śmierci łóżeczkowej). Wychodzi na to ze jak będzie upalnie to życie w pieluszce 😂
Mnie też rzucił się w oczy taki artykuł już. U nas będzie ten problem że mieszkanie jest aż do przesady ciepłe i nie da się schłodzić latem, temperetura ok 28-29 stopni była w t roku w mieszkaniu cały czas. Musiałam do szafek z lekami wkładać zamrożone wkłady z lodówki bo np neoparin musi być w temp do 25 stopni. A noworodek też nie najlepiej jak leży w takim gorącu, właśnie z tego powodu zagrożenia śmiercią łóżeczkową. Także jak przyjdzie już ten czas to będziemy myśleć co by tu zrobić.

No ja się złapałam na podwyżkę latem, a teraz nic u mnie nie planują, więc akurat trafiłam z bejbikiem 😎

Jeju, jak tak piszecie o tych ciuszkach, to ja bym już tak bardzo chciała, żeby się to dziecko urodziło 😂 Wiem, że potem o 2 w nocy z dzieckiem przy piersi będę myśleć, jaka głupia byłam, że nie korzystałam z tego stanu, kiedy jako bezdzietna, jeszcze na l4, mogłam sobie spać do oporu i jeść bezkarnie (bo po ciąży to już nie będę miała wymówki, że dziecko chce) 😂 Ale przeglądając fb, widzę teraz wysyp noworodków u znajomych i już sobie wyobrażam takie własne maleństwo ❤️ Poza tym fajnie trafiłyśmy z okresem letnim. Może i będą upały, ale jakie spacerki wieczorem można zaliczyć 😎❤️

@Anuszka272 USG termin 11.07 :)
Ale lekarz już wspominał że będę miała cesarkę i mam się szykować na koniec czerwca 😱 tak btw, planowanych cesarek nie robi się w terminie?

Mnie też rzucił się w oczy taki artykuł już. U nas będzie ten problem że mieszkanie jest aż do przesady ciepłe i nie da się schłodzić latem, temperetura ok 28-29 stopni była w t roku w mieszkaniu cały czas. Musiałam do szafek z lekami wkładać zamrożone wkłady z lodówki bo np neoparin musi być w temp do 25 stopni. A noworodek też nie najlepiej jak leży w takim gorącu, właśnie z tego powodu zagrożenia śmiercią łóżeczkową. Także jak przyjdzie już ten czas to będziemy myśleć co by tu zrobić.
Jej, a zdradzisz, z jakiego powodu cesarka? Dwie moje znajome miały planowe cięcia ok. tydzień przed planowanym terminem. 😊

Ja niestety córkę tak przegrzewalam 🤦 teraz widzę po zdjęciach czemu to dziecko tak płakało 🙈 urodziła się pod koniec sierpnia ale wtedy jeszcze cały wrzesień był upalny a ja kombinezon nie ocieplany jej zakładałam 😱

reklama
Do góry