reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie było podobnie, młoda wpadła w histerie miałam jej powiedzieć ze to żart, teraz już czeka, rodzina tez w szoku zreszta pisałam już, 13 lat temu radość była na każdym kroku. Teraz czuje się jak okropnie, nikt nie wyczekuje tego dziecka
Bardzo to przykre 😢 u nas raczej zawsze jest radość z nowego dziecka także zupełnie nie rozumiem takiego podejścia 🤦

reklama
A mnie kichający Mąż w końcu zaraził, tak jak się tego obawiałam 😄😄 Dziewczyny, płuczę gardło wodą z solą, piję herbatki z cytrynką i imbirkiem, jem kanapki z cebulą albo nasmarowane czosnkiem.. I co mogę jeszcze? 🙄 Był taki temat przeziębień, ale teraz nie mogę go znaleźć 🤷🏻‍♀️ Mam tylko ból gardła i chyba niedługo zacznie mi się katar. 🤷🏻‍♀️

A z menu jadłam wszystko, mniam 😻

Przyjemnie spędzonych pozostałych dni Wam życzę ❤️
Ktoś tu wrzucał przepis na antygrypine (napój głównie z grejpfruta, czosnku, cytryny i miodu), nie miałam siły tego wrzucać wieczorem do thermomixa i po prostu zjadłam grejpfruta z miodem (imbir i cytrynę jeszcze w herbatce) i na następny dzień objawy czyli ból gardła i rozbicie minęło 😯😯😯 niewiem czy to zbieg okoliczności ale polecam spróbować. 😁

My już powiedzielismy rodzicom, jutro jedziemy do rodziny męża i powiemy całej reszcie czyli siostrom męża i ich małżonkom, chociaż na 100% wszyscy się już dawno domyślili bo ja też z tych co nie odmawiają lampki wina 😂 szczególnie jak skończyłam karmić syna po 2,5 roku to chociaż trochę sobie odbijalam 😂 chociaż przy dziecku "odbijalam" to 2 piwka 🙆

Wesołych świąt Dziewczyny!Oby wszystkie marzenia się spełniły, a ciąże były bezproblemowe😊
Ja wczoraj miałam jakiś gorszy dzień z jedzeniem i tylko podziubalam co nieco. Chyba za dużo zapachów i mnie mdliło. U nas wiedzą rodzice, mój brat i przyjaciółka. Ja mam wizytę 3.01 a prenatalne 09.01 - dla mnie prenatalne to też koszmar bo w 1 ciazy na nich dowiedziałam się że ciaza obumarła ( 2tyg szybciej)..dlatego też wizytę mam szybciej żeby sprawdzić czy wszystko ok. Za każdym razem obumierala w 9-10 tyg także jeszcze 2 dni i zacznie się 11 tydzień.

Ja mam zaraz po swietach prenetalne i to jest mój największy koszmar że serce nie będzie biło. Dzisiaj jeszcze bez nerowow ale jutro wieczorem pewnie będzie stres max
Mam dokładnie tak samo ,prenatalne 29.12 a stres okropny tymbardziej ,że czuje się normalnie zupełnie nie jak w ciąży .

Mam dokładnie tak samo ,prenatalne 29.12 a stres okropny tymbardziej ,że czuje się normalnie zupełnie nie jak w ciąży .
Oj, też tak mam, ale jestem przeziębiona😆 Wszystko zjadłam, bez mdłości, gdzie wcześniej jak się ruszałam, to mnie naciągało. Jedynie piersi bolą niezmiennie. Ale do wizyty już niedaleko, bo we wtorek, więc wytrwam.. Wy też wytrwacie dziewczyny! 👍

reklama
Nie jesteście same... Ja wizytę mam 28.12 i też w stresie bo nie czuję objawów (znowu). Moze to przez przeziębienie ale to jest mega stresujące.
Też jak byłam przeziębiona to nie czułam objawów, mdłości zupełnie ustały. Dopiero jak się wykurowałam, to wszystko wróciło. Także beż obaw 😘

Do góry