reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A mnie kichający Mąż w końcu zaraził, tak jak się tego obawiałam 😄😄 Dziewczyny, płuczę gardło wodą z solą, piję herbatki z cytrynką i imbirkiem, jem kanapki z cebulą albo nasmarowane czosnkiem.. I co mogę jeszcze? 🙄 Był taki temat przeziębień, ale teraz nie mogę go znaleźć 🤷🏻‍♀️ Mam tylko ból gardła i chyba niedługo zacznie mi się katar. 🤷🏻‍♀️

A z menu jadłam wszystko, mniam 😻

Przyjemnie spędzonych pozostałych dni Wam życzę ❤️
Ja niestety jestem chora😔 stosuje inhalacje, herbata z miodem i imbirem, syrop z cytryny, woda morska na katar i antygrypina.

Załączniki

• Screenshot_20221222_195307_Chrome.jpg
    Screenshot_20221222_195307_Chrome.jpg
    287,4 KB · Wyświetleń: 31
  • Screenshot_20221222_195321_Chrome.jpg
    Screenshot_20221222_195321_Chrome.jpg
    121,3 KB · Wyświetleń: 31
  • Screenshot_20221222_195334_Chrome.jpg
    Screenshot_20221222_195334_Chrome.jpg
    130,2 KB · Wyświetleń: 29
Jak tam dziewczyny? Obzarte jesteście? 😁 Ja bardzo 🙈 powiem Wam że nie spodziewałam się takiej reakcji córki 🙊 jak jej powiedziałam to zaczęła płakać ze napewno kłame 😱 później stwierdziła że ona tylko żartowała i nie chce żadnego rodzeństwa bo już nie będę miała czasu dla niej ☹️ a teraz mówi że nie może się doczekać kiedy pozna płeć bo ona chce brata 🤷 rodzice na początku nie uwierzyli a później się ucieszyli bardzo ❤️
U mnie było podobnie, młoda wpadła w histerie miałam jej powiedzieć ze to żart, teraz już czeka, rodzina tez w szoku zreszta pisałam już, 13 lat temu radość była na każdym kroku. Teraz czuje się jak okropnie, nikt nie wyczekuje tego dziecka

Mi drugą noc z rzędu śnią sie rzeczy związane z badaniami prenatalnymi. A to że się na nie spóźniłam i nie chcieli mi już zrobić. A to że źle wyszły i ryczalam do utraty tchu aż się obudziłam i mi serce waliło jak oszalałe. Też że lekarz zaczął badanie USG i serduszko już nie biło. No normalnie masakra jakaś niby w dzień w ogóle o tym nie myślę a jednak podczas snu głowa płata figle.
Ja mam zaraz po swietach prenetalne i to jest mój największy koszmar że serce nie będzie biło. Dzisiaj jeszcze bez nerowow ale jutro wieczorem pewnie będzie stres max

Ja mam zaraz po swietach prenetalne i to jest mój największy koszmar że serce nie będzie biło. Dzisiaj jeszcze bez nerowow ale jutro wieczorem pewnie będzie stres max
Do mnie wciąż mój kot przychodzi także wiem że serce bije, bo któraś nawet pisała tutaj że kot uciekł i wrócił po 2 tyg jak była po

Ja mam taki problem ze zawsze piłam alkohol u partnera na spotkaniach rodzinnych , co roku w pierwszy dzień świat jest taka impreza z alkoholem dla całej rodziny idziemy dzisiaj tam i co ja mam powiedzieć ze dlaczego nie pije już w listopadzie mówiłam na urodzinach ze biorę antybiotyk i nie mogę wypić, partner mówi ze powiemy prawdę ale wczoraj się pytałam czy mówimy to mówi ze nie wie sam już ( wigilie spędzaliśmy z moim tata we 3ke) wydaje mi się ze się trochę boi powiedzieć ja tez bym narazie nie mówiła ale czasem mam problem ukryć czemu nie chce węgla sama wrzucić do podajnika czemu nie wypije z drinka w piątek wieczorem a co ja dzisiaj powiem ???
Coś poradzicie
Powiedz, że kierowca jestes
Jak bym powiedziała i tak się dowiedzą, poza tym zaraz sylwester i co powiesz

reklama
Oj to jak ma 6 lat to taka reakcja jest całkiem normalna - skrajność emocji :-) Ważne, żeby córkę we wszystko angażować, wybieranie imienia, ciuszków itp. A po urodzeniu na pewno się będzie cieszyć, bo dziewczynki jednak takie małe, już jakiś instynkt macierzyński maja ;-) Ja miałam 9 lat jak urodziła się moja siostra i w ogóle nie pamietam jak mi to rodzice powiedzieli, co ciekawe oni tez nie pamiętają 😂 ale pamietam, ze jeździłam wózkiem i była to dla mnie frajda ;-) potem miałam 16 lat jak dowiedziałam się ze będę mieć brata 😂 i wtedy byłam wściekła, ale nie dlatego ze byłam zazdrosna o rodziców, a wiedziałam po prostu ze cześć opieki nad bratem spadnie na mnie, bo wówczas moi rodzice bardzo duzo pracowali… do dziś pamietam jak chodziłam z wózkiem po osiedlu, a ludzie na mój widok „Do czego to doszło, ze dzieci maja dzieci”
O tak ona jest mega opiekuńcza i uwielbia małe dzieci więc o to się nie martwię jednak jest strasznym mami cyckiem i rozpieszczana przez nas do granic możliwości więc podejrzewam że tu może okazać bunt jak faktycznie będę musiała maluchowi poświęcić trochę więcej czasu 🙈 tak imię już wybiera a i wszystkim opowiada że będzie mieć brata 🤣 choć jej tłumacze że jak będzie dziewczynka to też fajnie ale jakby nie chce przyjąć tego do wiadomości 🤦

Do góry