reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

A mnie kichający Mąż w końcu zaraził, tak jak się tego obawiałam 😄😄 Dziewczyny, płuczę gardło wodą z solą, piję herbatki z cytrynką i imbirkiem, jem kanapki z cebulą albo nasmarowane czosnkiem.. I co mogę jeszcze? 🙄 Był taki temat przeziębień, ale teraz nie mogę go znaleźć 🤷🏻‍♀️ Mam tylko ból gardła i chyba niedługo zacznie mi się katar. 🤷🏻‍♀️

A z menu jadłam wszystko, mniam 😻

Przyjemnie spędzonych pozostałych dni Wam życzę ❤️

reklama
A mnie kichający Mąż w końcu zaraził, tak jak się tego obawiałam 😄😄 Dziewczyny, płuczę gardło wodą z solą, piję herbatki z cytrynką i imbirkiem, jem kanapki z cebulą albo nasmarowane czosnkiem.. I co mogę jeszcze? 🙄 Był taki temat przeziębień, ale teraz nie mogę go znaleźć 🤷🏻‍♀️ Mam tylko ból gardła i chyba niedługo zacznie mi się katar. 🤷🏻‍♀️

Zdrówka dla Was 😘

Ma 6 lat 🙈 wracając z pasterki zapytała czy na pewno nie umrze jak poprzednio 💔 mały mądruś z niej ale reakcja jest ciekawa 🤣
Oj to jak ma 6 lat to taka reakcja jest całkiem normalna - skrajność emocji :-) Ważne, żeby córkę we wszystko angażować, wybieranie imienia, ciuszków itp. A po urodzeniu na pewno się będzie cieszyć, bo dziewczynki jednak takie małe, już jakiś instynkt macierzyński maja ;-) Ja miałam 9 lat jak urodziła się moja siostra i w ogóle nie pamietam jak mi to rodzice powiedzieli, co ciekawe oni tez nie pamiętają 😂 ale pamietam, ze jeździłam wózkiem i była to dla mnie frajda ;-) potem miałam 16 lat jak dowiedziałam się ze będę mieć brata 😂 i wtedy byłam wściekła, ale nie dlatego ze byłam zazdrosna o rodziców, a wiedziałam po prostu ze cześć opieki nad bratem spadnie na mnie, bo wówczas moi rodzice bardzo duzo pracowali… do dziś pamietam jak chodziłam z wózkiem po osiedlu, a ludzie na mój widok „Do czego to doszło, ze dzieci maja dzieci” 😂😂😂

My wczoraj powiedzieliśy rodzinie od strony narzeczonego, większość się domyślała że coś jest na rzeczy ❤️

Powiem Wam, że to moje najpiękniejsze do tej pory święta, a kolejne będą już tylko lepsze ❤️

Wszystkiego dobrego dziewczyny ☺️
My też wczoraj powiedzieliśmy mojemu rodzeństwu i ich rodzinom... Zaskoczenia nie było 🤣 powiedzieli, że tylko zastanawiali się kiedy ogłosimy tą nowinę. Ja też jestem z tych nie odmawiających winka, stąd te domysły. W listopadzie już się domyślili.
Ale nie ukrywam, że było wzruszająco ;)

Jadłam wszystko, ale w mniejszych ilościach niż zwykle. Mimo wszystko byłam obżarta i już w pewnym momencie byłam pewna, że będą problemy żołądkowe, ale jednak obyło się bez tego :D

Oprócz tego polecam też syrop z cebuli i miodu lub z czosnku i miodu ;) witamina C oczywiście, soczki z malin. Zdrowiej szybko!

Milego dalszego świętowania w gronie najbliższych 🎄🎅😍

Ja jadłam tez prawie wszystko to co zwykle jem na wigilię. Ale ryba po grecku, której nie jadłam całe życie i dopiero od paru lat mi smakuje - niestety nie podeszła mi w ogóle. Śmierdziała podobnie jak masło 😅 mimo ze ani grama masła w niej nie było ani w farszu. I sałatka wjechała i pierogi z pieczarkami i smażona cebulka i ryba w occie , mniam 😍 za to później mdłości 🤢po takim wybryku 😂 na noc herbatka mietowa i rano Ok. W nocy tylko się obudziłam i bolał mnie brzuch mocno, ale nie żołądek tylko pewnie rozciągająca się macica itp

Mi drugą noc z rzędu śnią sie rzeczy związane z badaniami prenatalnymi. A to że się na nie spóźniłam i nie chcieli mi już zrobić. A to że źle wyszły i ryczalam do utraty tchu aż się obudziłam i mi serce waliło jak oszalałe. Też że lekarz zaczął badanie USG i serduszko już nie biło. No normalnie masakra jakaś niby w dzień w ogóle o tym nie myślę a jednak podczas snu głowa płata figle.

Mi drugą noc z rzędu śnią sie rzeczy związane z badaniami prenatalnymi. A to że się na nie spóźniłam i nie chcieli mi już zrobić. A to że źle wyszły i ryczalam do utraty tchu aż się obudziłam i mi serce waliło jak oszalałe. Też że lekarz zaczął badanie USG i serduszko już nie biło. No normalnie masakra jakaś niby w dzień w ogóle o tym nie myślę a jednak podczas snu głowa płata figle.

To prawda. Ja dziś miałam taki koszmar, ze aż nie chce opowiadać. Nawet narzeczonemu mówiłam rano jak mi sie przypomniało, ze miałam straszny sen, pytał co mi sie śniło, ale ten sen był tak straszny, ze powiedziałam ze nawet nie chce mówić 😩

reklama
Do góry