reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja polecam ibuvit d3, zawsze bezpieczniej jest stosować lek, nie suplement. :)
Niekoniecznie, to że produkt ma status leku nie znaczy, że jest bezpieczny niestety.
Ja zostanę przy moich sprawdzonych suplementach, bo wiem że mają dobry skład i tym producentom ufam ;)

Mogę się mylić, ale chyba ten ibuvit ma w składzie olej krokoszowy, który nie jest polecany w okresie ciąży. Kiedyś czytałam, że może powodować skurcze macicy. Ale Info jest do sprawdzenia.

reklama
Ej laski, powiem wam ze właśnie wyszlam spod prysznica i zauważyłam, że od pępka w dół pojawią mi się ciemna linia.. 🙄🙄 to moja pierwsza ciąża i triche mnie to wybiło.. Czy to możliwe zeby była ona tak wcześnie? Dzisiaj mam 10+ 2

Ja polecam Vigantol. Swojego czasu miałam duże niedobory i lekarka mi przepisała właśnie te kropelki. Były wtedy na receptę, ale teraz już można kupować bez. Generalnie to jest lek i dobrze mi podniosło. Od tamtej pory biorę regularnie cały rok. Pani mi powiedziała, że nawet w lecie, żeby brać szczególnie, że mam pracę biurową i jak się siedzi w murach to tego słońca aż tak dużo się nie złapie.
Mnie Vigantol niestety nie uzupełnił niedoboru mimo stosowania codziennie dawki między 2-4 tys. Dopiero zmiana na inna witaminę D (suplement) pomogło. Najlepiej badać po 3 miesiącach stosowania i sprawdzać czy się coś podniosło czy nie. Ja tez polecam witaminę D od Aliness.

Niekoniecznie, to że produkt ma status leku nie znaczy, że jest bezpieczny niestety.
Ja zostanę przy moich sprawdzonych suplementach, bo wiem że mają dobry skład i tym producentom ufam ;)

Mogę się mylić, ale chyba ten ibuvit ma w składzie olej krokoszowy, który nie jest polecany w okresie ciąży. Kiedyś czytałam, że może powodować skurcze macicy. Ale Info jest do sprawdzenia.
No właśnie lek jest dopuszczony do użytku dopiero wtedy, gdy jest w pełni przebadany, a suplement już nie.
I w leku wszystkie składniki są dokładnie opisane, przy vigantolete np nie ma sprecyzowane w ogóle jaki rodzaj oleju tan występuje.

Mnie Vigantol niestety nie uzupełnił niedoboru mimo stosowania codziennie dawki między 2-4 tys. Dopiero zmiana na inna witaminę D (suplement) pomogło. Najlepiej badać po 3 miesiącach stosowania i sprawdzać czy się coś podniosło czy nie. Ja tez polecam witaminę D od Aliness.
Pewnie dla każdego co innego 😉. Żelazo też jest różne dla różnych osób.

Dziewczyny... A szczypią Was czasem sutki? 😂😂 Wyszłam spod prysznica i teraz mam takie dziwne uczucie 😷
Mnie bardzo!! 🤭 i swędzą. Zauważyłam też że lekko schodziła mi z nich skóra, dlatego je natluscilam. Poki co jest ok. No i zakupiłam dzisiaj 2 rozmiary większy stanik, bo z moich starych juz mi wszystko wypływa 😆

reklama
Do góry