reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja zrobiłam już pappa, mam nawet wyniki, ale niestety bez wizyty u genetyka i usg człowiek sam nic nie wie z tych wyników :-/ a wizytę mam dopiero 28.12
Ja już też po teście pappa wyniku niestety nie mam będzie bezpośrednio u lekarza podobnie jak ty ja mam USG 29.12 .Daj znać po jak to wyglądało i co mówił lekarz ,będę wiedziała co mnie czeka i o co ewentualnie jeszcze zapytać lekarza .

Ja oprócz zwykłej morfologii, moczu, tarczycy, kiły, HIV nie miałam żadnych więcej badań zalecanych 😱 powiedźcie czy robić coś na własną rękę albo zasugerować lekarzowi? 🤔 Co do testów to ja pappa mam zalecene na skierowaniu więc pewnie zrobię ale cały czas rozważam nifty jednak cierpliwie czekam na USG prenetalne i wtedy zobaczę co na to lekarz... Dziewczyny jak po wizytach?
toxo , cytomegalia i rozyczka ;) robilas te ? Zapytaj lekarza , co do cmv moze cie zbywac ale najwyzej sobie zrob sama

Ja już też po teście pappa wyniku niestety nie mam będzie bezpośrednio u lekarza podobnie jak ty ja mam USG 29.12 .Daj znać po jak to wyglądało i co mówił lekarz ,będę wiedziała co mnie czeka i o co ewentualnie jeszcze zapytać lekarza .
I uwazam ze takie wyniki powinny byc tylko kierowanr do lekarza , po to by kobiety wlasnie sie nie zadreczaly wynikami zanim obejrzy je ktos lto sie na tym zna :)

Jakie Wy jesteście dziewczyny obcykane, ja wiem ze mam prenatalne 3 stycznia ale nic więcej. Lekarz nic o żadnym badaniu pappa mi nie mówił, myślałam że to będzie takie dokładniejsze usg. Ja jestem generalnie zielona w tych tematach 🙄

Jakie Wy jesteście dziewczyny obcykane, ja wiem ze mam prenatalne 3 stycznia ale nic więcej. Lekarz nic o żadnym badaniu pappa mi nie mówił, myślałam że to będzie takie dokładniejsze usg. Ja jestem generalnie zielona w tych tematach 🙄
A idziesz na nfz czy prywatnie? Jak na nfz to oni Ci po prostu zrobią pappa z krwi w dniu usg :-)

Być może w twoim przypadku nie jest konieczne u mnie było zalecane ze względu na wiek powyżej 35 lat i w tym przypadku jest też refundowane więc lekarz dał skierowanie .Jeśli chcesz wykonać badanie zadzwoń do swojej przychodni zapytać bo dobrze jest mieć wynik pappa na wizycie USG .

reklama
Jasne, dam wszystko znać :-)
U mnie też 11 tydzień ,mój ginekolog też jest zdania , że nie jest to zbyt dobre i niestety nie słyszałam jeszcze ani razu .
Ja mam puszczane na każdej wizycie przez 2 sekundy 🤷‍♀️ A wizyt miałam już chyba 3 ;-)

Do góry