reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

A mnie się marzy dziewczynka,bo mam już Pasierba w domu i brakuje mi takiej mojej dziewczyny, która by ze mną komedie romantyczne oglądała 🤣🤣🤣
Też mi się marzy dziewczynka ❤️ Przed ciążą myślałam o chłopcu, ale teraz jakoś bym się mocno ucieszyła na wieść o dziewczynce.. choć wiadomo, że najważniejsze, by dziecko było zdrowe ❤️

reklama
Hej ja już też po wizycie:) wszystko super dzidzia rośnie ma już prawie 4cm. Dziś 10+1
Kolejna wizyta to prenatalne 29.12 a u mojego gina dopiero 9 stycznia.

Cieszę się że dzisiejsze wszystkie wizyty udały się dobrze i trzymam kciuki za następne:)

Załączniki

• 20221215_214848.jpg
    20221215_214848.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 63
Jeszcze taka sprawa bo poszłam w ramach pakietu głównie po receptę na luteine a skoro już się umawiam to wybrałam opcje z usg .
Lekarka nieprzyjemna od początku jakaś taka sztywna , opinie miała podzielone tak ze połowa super połowa tragicznych ale chciałam sprawdzić sama i nie oceniać na tej podstawie.
Zapytałam czy partner może wejść , odmówiła ok rozumiem ale niech mi nie wmawia ze to wbrew regulaminowi bo 5 minut wcześniej położna mówiła ze to jej dobra wola czy facet może uczestniczyć w wizycie. Po wypisaniu recepty pyta czy to wszystko ? Ja jej mówię ze przyszłam na to usg a ona ze ja nie mam dzisiaj wizyty z usg ale z jej dobrej woli możemy sprawdzić czy w dzieckiem wszystko okej podczas badania zapytałam gdzie później będzie łożysko a ona zapytała czy przyszłam tutaj w celach edukacyjnych? Masakra
Po badaniu ubrałam się i czekam na kartkę z opisem wizyty taka zawsze dostawałam i zdjęcie a ona ze nie dostanę bo mam wizytę bez usg .
Zadzwoniłam na infolinie wszyscy twierdzą ze maja w systemie wizytę bez usg i dlatego nie dostałam tego zdjęcia , ale jakimś magicznym sposobem ja nadal mam w aplikacji wizytę z opcja usg . Ciekawe czemu nawet tej kartki z opisem wizyty nie otrzymałam gdzie inni lekarze zawsze dawali takie coś.
Nie polecam jakby ktoś chciał wiedzieć do kogo nie iść w Gdyni na wizytę to mogę odradzić

Jeszcze taka sprawa bo poszłam w ramach pakietu głównie po receptę na luteine a skoro już się umawiam to wybrałam opcje z usg .
Lekarka nieprzyjemna od początku jakaś taka sztywna , opinie miała podzielone tak ze połowa super połowa tragicznych ale chciałam sprawdzić sama i nie oceniać na tej podstawie.
Zapytałam czy partner może wejść , odmówiła ok rozumiem ale niech mi nie wmawia ze to wbrew regulaminowi bo 5 minut wcześniej położna mówiła ze to jej dobra wola czy facet może uczestniczyć w wizycie. Po wypisaniu recepty pyta czy to wszystko ? Ja jej mówię ze przyszłam na to usg a ona ze ja nie mam dzisiaj wizyty z usg ale z jej dobrej woli możemy sprawdzić czy w dzieckiem wszystko okej podczas badania zapytałam gdzie później będzie łożysko a ona zapytała czy przyszłam tutaj w celach edukacyjnych? Masakra
Po badaniu ubrałam się i czekam na kartkę z opisem wizyty taka zawsze dostawałam i zdjęcie a ona ze nie dostanę bo mam wizytę bez usg .
Zadzwoniłam na infolinie wszyscy twierdzą ze maja w systemie wizytę bez usg i dlatego nie dostałam tego zdjęcia , ale jakimś magicznym sposobem ja nadal mam w aplikacji wizytę z opcja usg . Ciekawe czemu nawet tej kartki z opisem wizyty nie otrzymałam gdzie inni lekarze zawsze dawali takie coś.
Nie polecam jakby ktoś chciał wiedzieć do kogo nie iść w Gdyni na wizytę to mogę odradzić
Sugerowałam się opiniami i chodzę do Pani M. Holke. Przyjmuje w Gdyni i w Rumi na NFZ oraz prywatnie. Chodzęco prawda prywatnie, ale póki co serdecznie polecam, bo Pani bardzo sympatyczna, wytlumaczy i z dużą empatią podchodzi.

Hej dziewczyny. W końcu się wyspałam 😂 Jeszcze zapomniałam napisać, że na zaparcia, gdybym miała dalej problem, dostałam czopki eva/qu, które nie są lekiem, tylko jak się rozpuszczają, to uwalniają takie gazy, które napierają na ścianki odbytu i fizjologicznie powodują wypróżnienie. Są więc bezpieczne. 👍 No i siemię lniane muszę kupić. 🤷🏻‍♀️

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia. Ponoć na zewnątrz jest masakra, mąż jechał godzinę do pracy 😬😬😬 Więc uważajcie na siebie ❤️

Hejka. Ja oczywiście najpierw wafle musiałam zjeść bo ledwo wstałam już mdłości. 😵‍💫Słabo wyspana jestem bo wszystko mnie wybudzało, wyjście córki do pracy, kot w kuwecie 🙈🙉 i każdy szmer 😵‍💫

reklama
Hej dziewczyny. W końcu się wyspałam 😂 Jeszcze zapomniałam napisać, że na zaparcia, gdybym miała dalej problem, dostałam czopki eva/qu, które nie są lekiem, tylko jak się rozpuszczają, to uwalniają takie gazy, które napierają na ścianki odbytu i fizjologicznie powodują wypróżnienie. Są więc bezpieczne. 👍 No i siemię lniane muszę kupić. 🤷🏻‍♀️

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia. Ponoć na zewnątrz jest masakra, mąż jechał godzinę do pracy 😬😬😬 Więc uważajcie na siebie ❤️
Dzień dobry 😉 u mnie zaparcia minęły tzn rano się zqlatwiam ale wieczorem za to ten ból żołądka 😢 dzisiaj już mnie nawet w dole brzucha boli ☹️ nie wiem jak ja wytrwam do wizyty... Mąż już mi wczoraj kazał dzwonić do dr czy mnie nie przyjmie ale wiem że nie przyjmuje w weekendy chyba że w szpitalu a to dla mnie ostateczność ☹️ no nic poczekam cierpliwie teraz jadę na badania i dobrze że mąż ma wolne bo śnieżyca u nas straszna 🙈 miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujace ✊

Do góry