reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A mnie się marzy dziewczynka,bo mam już Pasierba w domu i brakuje mi takiej mojej dziewczyny, która by ze mną komedie romantyczne oglądała 🤣🤣🤣
Też mi się marzy dziewczynka ❤️ Przed ciążą myślałam o chłopcu, ale teraz jakoś bym się mocno ucieszyła na wieść o dziewczynce.. choć wiadomo, że najważniejsze, by dziecko było zdrowe ❤️

reklama
Hej ja już też po wizycie:) wszystko super dzidzia rośnie ma już prawie 4cm. Dziś 10+1
Kolejna wizyta to prenatalne 29.12 a u mojego gina dopiero 9 stycznia.

Cieszę się że dzisiejsze wszystkie wizyty udały się dobrze i trzymam kciuki za następne:)

Załączniki

• 20221215_214848.jpg
    20221215_214848.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 70
Jeszcze taka sprawa bo poszłam w ramach pakietu głównie po receptę na luteine a skoro już się umawiam to wybrałam opcje z usg .
Lekarka nieprzyjemna od początku jakaś taka sztywna , opinie miała podzielone tak ze połowa super połowa tragicznych ale chciałam sprawdzić sama i nie oceniać na tej podstawie.
Zapytałam czy partner może wejść , odmówiła ok rozumiem ale niech mi nie wmawia ze to wbrew regulaminowi bo 5 minut wcześniej położna mówiła ze to jej dobra wola czy facet może uczestniczyć w wizycie. Po wypisaniu recepty pyta czy to wszystko ? Ja jej mówię ze przyszłam na to usg a ona ze ja nie mam dzisiaj wizyty z usg ale z jej dobrej woli możemy sprawdzić czy w dzieckiem wszystko okej podczas badania zapytałam gdzie później będzie łożysko a ona zapytała czy przyszłam tutaj w celach edukacyjnych? Masakra
Po badaniu ubrałam się i czekam na kartkę z opisem wizyty taka zawsze dostawałam i zdjęcie a ona ze nie dostanę bo mam wizytę bez usg .
Zadzwoniłam na infolinie wszyscy twierdzą ze maja w systemie wizytę bez usg i dlatego nie dostałam tego zdjęcia , ale jakimś magicznym sposobem ja nadal mam w aplikacji wizytę z opcja usg . Ciekawe czemu nawet tej kartki z opisem wizyty nie otrzymałam gdzie inni lekarze zawsze dawali takie coś.
Nie polecam jakby ktoś chciał wiedzieć do kogo nie iść w Gdyni na wizytę to mogę odradzić

Jeszcze taka sprawa bo poszłam w ramach pakietu głównie po receptę na luteine a skoro już się umawiam to wybrałam opcje z usg .
Lekarka nieprzyjemna od początku jakaś taka sztywna , opinie miała podzielone tak ze połowa super połowa tragicznych ale chciałam sprawdzić sama i nie oceniać na tej podstawie.
Zapytałam czy partner może wejść , odmówiła ok rozumiem ale niech mi nie wmawia ze to wbrew regulaminowi bo 5 minut wcześniej położna mówiła ze to jej dobra wola czy facet może uczestniczyć w wizycie. Po wypisaniu recepty pyta czy to wszystko ? Ja jej mówię ze przyszłam na to usg a ona ze ja nie mam dzisiaj wizyty z usg ale z jej dobrej woli możemy sprawdzić czy w dzieckiem wszystko okej podczas badania zapytałam gdzie później będzie łożysko a ona zapytała czy przyszłam tutaj w celach edukacyjnych? Masakra
Po badaniu ubrałam się i czekam na kartkę z opisem wizyty taka zawsze dostawałam i zdjęcie a ona ze nie dostanę bo mam wizytę bez usg .
Zadzwoniłam na infolinie wszyscy twierdzą ze maja w systemie wizytę bez usg i dlatego nie dostałam tego zdjęcia , ale jakimś magicznym sposobem ja nadal mam w aplikacji wizytę z opcja usg . Ciekawe czemu nawet tej kartki z opisem wizyty nie otrzymałam gdzie inni lekarze zawsze dawali takie coś.
Nie polecam jakby ktoś chciał wiedzieć do kogo nie iść w Gdyni na wizytę to mogę odradzić
Sugerowałam się opiniami i chodzę do Pani M. Holke. Przyjmuje w Gdyni i w Rumi na NFZ oraz prywatnie. Chodzęco prawda prywatnie, ale póki co serdecznie polecam, bo Pani bardzo sympatyczna, wytlumaczy i z dużą empatią podchodzi.

Hej dziewczyny. W końcu się wyspałam 😂 Jeszcze zapomniałam napisać, że na zaparcia, gdybym miała dalej problem, dostałam czopki eva/qu, które nie są lekiem, tylko jak się rozpuszczają, to uwalniają takie gazy, które napierają na ścianki odbytu i fizjologicznie powodują wypróżnienie. Są więc bezpieczne. 👍 No i siemię lniane muszę kupić. 🤷🏻‍♀️

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia. Ponoć na zewnątrz jest masakra, mąż jechał godzinę do pracy 😬😬😬 Więc uważajcie na siebie ❤️

Hejka. Ja oczywiście najpierw wafle musiałam zjeść bo ledwo wstałam już mdłości. 😵‍💫Słabo wyspana jestem bo wszystko mnie wybudzało, wyjście córki do pracy, kot w kuwecie 🙈🙉 i każdy szmer 😵‍💫

reklama
Hej dziewczyny. W końcu się wyspałam 😂 Jeszcze zapomniałam napisać, że na zaparcia, gdybym miała dalej problem, dostałam czopki eva/qu, które nie są lekiem, tylko jak się rozpuszczają, to uwalniają takie gazy, które napierają na ścianki odbytu i fizjologicznie powodują wypróżnienie. Są więc bezpieczne. 👍 No i siemię lniane muszę kupić. 🤷🏻‍♀️

Trzymam kciuki za wizytujące i życzę miłego dnia. Ponoć na zewnątrz jest masakra, mąż jechał godzinę do pracy 😬😬😬 Więc uważajcie na siebie ❤️
Dzień dobry 😉 u mnie zaparcia minęły tzn rano się zqlatwiam ale wieczorem za to ten ból żołądka 😢 dzisiaj już mnie nawet w dole brzucha boli ☹️ nie wiem jak ja wytrwam do wizyty... Mąż już mi wczoraj kazał dzwonić do dr czy mnie nie przyjmie ale wiem że nie przyjmuje w weekendy chyba że w szpitalu a to dla mnie ostateczność ☹️ no nic poczekam cierpliwie teraz jadę na badania i dobrze że mąż ma wolne bo śnieżyca u nas straszna 🙈 miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujace ✊

Do góry