reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Eh I oczywiście nie może być za dobrze zawsze coś się musi wydarzyć:/
Zrobiłam dziś badania tarczycy endokrynolog mi kazał robić co 2 tyg odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży. Jeszcze te 2 tyg temu były ok. Dzisiejsze właśnie przyszły a tam
Tsh 0,008 ( 0,27-4,2)
Ft3 6,07 ( 2,04-4,4 )
Ft4 2,55 ( 0,93-1,71)
Czyli ewidentnie nadczynnosc sporwortem. Jutro mam wizytę wieczorem u endokrynologa a do tego czasu chyba umrę z nerwów.
Czy któraś z was też ma nadczynnosc ?
Ja mam nadczynnosc tsh 0,005 za chodząc w ciazy brałam thyrozol A przez niego dziecko może nie mieć np pół głowy robiac test odstawiłam tydzień nie brałam nic a teraz thyrosan modlę się by wszystko było ok usg miałam w 6 tygkokejne bd w 11 dopiero

reklama
Tak tak , dokładnie tak jak mówisz . Ja teraz w poniedziałek zakładam i pewnie.dostane skierowanie na prenatalne , już mam wszystkie badania zrobione jutro odbieram wynik jeszcze wr. Dziś ponownie mocz zbadałam i bakterii już nie ma 🤦‍♀️ źle pobrany był 🙈🙈🙈 . Ale to nie ważne , ważne żeby było wszytko dobrze 🙏🙏🙏 nie dopuszczam do siebie innych myśli nawet 🙈 ja w poniedziałek mam 8+6 dokładnie 😉
Hmm to ja jakoś inaczej liczę, bo mi według transferu wyszedł chociażby termin na 13.07 a Tobie na 11.07, i Ty będziesz w pn 8+6 a ja "dopiero" w środę. Gdzie mi się ten dzień zgubił? 🙈

Hmm to ja jakoś inaczej liczę, bo mi według transferu wyszedł chociażby termin na 13.07 a Tobie na 11.07, i Ty będziesz w pn 8+6 a ja "dopiero" w środę. Gdzie mi się ten dzień zgubił? 🙈
Ja według kalendarza na internecie 🙈 zresztą okaże się w poniedziałek . Bo i tak biorą pod uwagę ten termin z USG a nie z om 🤷‍♀️

Dziewczyny które biorą zastrzyki z heparyny, też macie cały brzuch w krwiakach? Nie wiem czy ja jakoś nieumiejętnie robię te zastrzyki czy to normalne. Wypuszczanie kropelkę przed wstrzyknięciem?

Dziewczyny które biorą zastrzyki z heparyny, też macie cały brzuch w krwiakach? Nie wiem czy ja jakoś nieumiejętnie robię te zastrzyki czy to normalne. Wypuszczanie kropelkę przed wstrzyknięciem?
Tak to normalne też mam cały siwo-fioletowy brzuch :/ nie lekarz mi mówił żeby nie wypuszczać tego powietrza

Jestem już po konsultacji wszystko wporzatku serduszko biję dzidzius rośnie:) podobno ten brązowy śluz może być od progreteronu dopochwowo oby już do końca bez żadnych niespodzianek i stresu.
O 20 jeszcze wizyta u endokrynologa

Załączniki

• received_535214161783530.jpeg
    received_535214161783530.jpeg
    125 KB · Wyświetleń: 91
Dziewczyny mam wyniki... w porównaniu do wyników z 22.listopada
Progesteron spadł z 24.5 do 19.1
A beta urosla z 1384 na 24190...
Czekam na odpowiedź lekarza, ale może wy coś powiecie na ten temat... Czy jest się czego bać?
Ja niestety nie pomogę bo w każdej ciąży lekarz tylko raz kazał mi badać progesteron i później już tego nie robiłam 🤷 kiedy masz teraz wizytę?

Ja mam nadczynnosc tsh 0,005 za chodząc w ciazy brałam thyrozol A przez niego dziecko może nie mieć np pół głowy robiac test odstawiłam tydzień nie brałam nic a teraz thyrosan modlę się by wszystko było ok usg miałam w 6 tygkokejne bd w 11 dopiero
No ja się obawiam że po dzisiejszej wizycie u endokrynologa też się skończy na thyrosanie ( na thyrozol mam alergie i w ciąży i tak go nie dają).

reklama
Do góry