reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Jak którejś nie chce lekarz dać zwolnienia to powiedzcie, że dużo wymiotujecie i z tego względu ma Wam je wypisać. Normalnie w icd 10 to jest i nikt Wam nie może tego podważyć, ani nie sprawdzi.
Słabe tak kombinować, ale jak się nie da to sorry. Nasz komfort jest tu najważniejszy.

reklama
Ja jednak normalna nie jestem 🙈🤦‍♀️ wszystko przez 🤰 podejrzewam 🙈🙈🙈🙈 rano pisze że nie mam żadnych dolegliwości a teraz ledno do domu dotarłam 🙈🙈🙈🙈🙈 na dworze z psem prawie 🤮🤮🤮🤮 dzięki Bogu tego nie zrobiłam 🙈🙈 teraz mnie mdli więc leże i odpoczywam . Jeszcze brzuch zaczoł boleć ... Ale to akurat normalne teraz 🙈🙈 zwariuje do poniedziałku 🙈

Cześć dziewczyny czy któraś z was brała luteline jestem w 5 tygodniu ciąży beta jest okej ale od soboty miałam plamienia i poszłam wczoraj do lekarza i powiedziała ze tak się zdaza na początku ciąży przepisała mi luteline pod język 3 razy dzienie kazała już brać od wczoraj dziś zero plamień czy lutelina nie zaszkodzi dziecku ?

Cześć dziewczyny czy któraś z was brała luteline jestem w 5 tygodniu ciąży beta jest okej ale od soboty miałam plamienia i poszłam wczoraj do lekarza i powiedziała ze tak się zdaza na początku ciąży przepisała mi luteline pod język 3 razy dzienie kazała już brać od wczoraj dziś zero plamień czy lutelina nie zaszkodzi dziecku ?

Duzo kobiet z obecnych bierze luteinę :) wiec na pewno jest bezpieczna i pomocna

jeśli nie jesteś pewna opinii tego lekarza to idź do innego 😊
Ja też biorę jak wiele innych dziewczyn tutaj. Nie znam się ale usłyszałam słowa, że nie zaszkodzi a może pomoże.

Byłam teraz tydzień na zwolnieniu od rodzinnego, mówiłam mu ze to początek ciąży i że zwolnienie do dnia wizyty u gina. Jakoś mi głupio teraz zadzwonić do rodzinnego że ginekolog mi nie dał zwolnienia, a ja je chcę... no dojeżdżam sama autem 37km w jedną stronę. Najgorzej właśnie przy tych zawrotach głowy. Mówiłam o tym ginekologowi, ale był nieugięty. Dziś jak przyjechałam do pracy, weszłam do budynku to prawie zemdlalam... plus taki że mdlosci szybko minęły.
Dlaczego gin nie chce wypisać zwolnienia? Masz bardzo zle samopoczucie i powinien wziąć to pod uwagę, ja dostałam juz zwolnienie a nawet mogłam juz mieć od pierwszej wizyty co nic nie było widać tylko pęcherzyk... Większość lekarzy jak dziewczyny piszą sami chcą dać zwolnienie... Lepiej iść do rodzinnego i nie męczyć się :(

reklama
Dziwnie z tym L4 , to jak kobieta wymiotuje całe dnie np to tez by odmówił bo początek ? Dziwnie. Mnie tez co wizytę pani doktor pyta , ale tylko dlatego ze pracuje w domu to nie biorę. Jakbym miała jeździć do biura to bym wzięła od razu

Do góry