reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja podobnie, przez mdłości i brak apetytu schudłam 2 kg. Niby nie dużo, ale to w dwa tygodnie No i teraz i wieczorem brzuch jest taki zaokrąglony wlasnie 😛

W czwartek wizyta 8.12, ktoś jeszcze ma wtedy lekarza ? 😊
Ja też mam 8.12 wizytę na 15.40 ❤️
Cały czas mam wzdęty brzuch.. Przytyłam już z 3 kilogramy.. pomimo, ze nie jem wcale więcej, apetytu nie mam, jem bo trzeba.. A czuję się mega spuchnięta, a posa tym ociężała przez zaparcia ogromne..
Ale pocieszam się , że tak musi być :) .
Ja też już mam na plusie 3kg 😱 a jem tyle samo posiłków co zawsze i nawet mniej bym powiedziała 🤷

Ja 7+1 (jutro się potwierdzi lub zmieni 😅), rano zero brzucha, wieczorem jak 4 miesiąc poprzedniej ciąży 🙈 spodni nie dopinam bo źle się czuje ale używam triku z gumką do włosów na guzik i jest ok 😂
ja się dopinam, ale jelita mnie tak bolą, że wszystkie spodnie mnie ciśnie 🙄 też gumeczkami się ratuje 😛

Boże dziewczyny narobiłyście mi smaka tym niezdrowym żarciem i... Zamówiłam z knajpy: pierogi ruskie z cebulką i naleśniki z nutellą 🙈🤩😭. Pochłonęłam to chyba w 10 min a teraz boli mnie brzuch 🤢
Ale żal 🙈🙈 nie róbcie tego co ja.
Pilnujecie regularności posiłków? Ja np dzisiaj nie zjadłam prawie śniadania bo nie mogłam rano nic wcisnąć, a teraz pochłonęłam te 6 pierogów i 3 (tak, 3) naleśniki.

Boże dziewczyny narobiłyście mi smaka tym niezdrowym żarciem i... Zamówiłam z knajpy: pierogi ruskie z cebulką i naleśniki z nutellą 🙈🤩😭. Pochłonęłam to chyba w 10 min a teraz boli mnie brzuch 🤢
Ale żal 🙈🙈 nie róbcie tego co ja.
Pilnujecie regularności posiłków? Ja np dzisiaj nie zjadłam prawie śniadania bo nie mogłam rano nic wcisnąć, a teraz pochłonęłam te 6 pierogów i 3 (tak, 3) naleśniki.
Pierogi ruskie 🤤🤤🤤🤤 w sobotę byłam we Wrocławiu na jarmarku bożonarodzeniowym i wszędzie pierogów szukałam . W jednej budce znalazłam ale kupne ( kupiłam 🤮🤮) w drugiej były domowe 🤤🤤🤤🤤🤤 też kupiłam 🤤🤤😍😍 a na koniec ogórek kiszony 🤣🤣🤣🤣🤣🙈 dziś miałam jechać po pierogi do garmażerii ale zdecydowałam się na kluski śląskie z sosem 🤤🤤🤤🤤🤤 bo pierw płakałam o objawy a teraz się ruszyć nie mogę bo mi 🤮🤮🤮🤮 czuję jak mąż w kuchni podgrzewa kotleta na obiad i mam ochotę 🤮🤮🤮🤮🤮🙈 zwariować można ...
🤣🤣🤣🤣🤣

No tez mnie to dziwi ze już skończony 9 😂 ale najgorsze jest to, ze kolejna wizytę mam dopiero 13 grudnia, czyli już w skończonym 11 😃 boje się co zobaczę ;-) poza tym w pozycji siedzącej nie mam opcji już na zapięte jeansy i w pracy ukradkiem muszę rozpinać spodnie 😂😂
Aa ja też wizyta 13. 12, ale u mnie wtedy będzie 9 :D piąteczka 😁🖐

reklama
Ja na twoim miejscu jednak bym zagadała do lekarza nie ma co się męczyć:)
Mój lekarz na każdej wizycie pyta czy chce l4 i jak zmienię zdanie to mam mu napisać SMS i odrazu mi wypisze :)
A co do badań na NFZ to ja do gin chodzę prywatnie i jak zleci mi jakieś badania to idę do rodzinnego po skierowanie:)

Mój to samo. Uznał, że to ja mam zdecydować kiedy chce iść na zwolnienie i puścić mu tylko smsa:)
Z zaparciami nie mam problemów, ale ciągnie mnie do jabłek, śliwek, mandarynek, kapusty kiszonej i ogórków kiszonych, więc po różnych takich miksach rano jest gładko:) ale fakt- najpierw jest ochota a jak zjem, to potem mam mdłości i tak w kółko 😩

Do góry