reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja podobnie, przez mdłości i brak apetytu schudłam 2 kg. Niby nie dużo, ale to w dwa tygodnie No i teraz i wieczorem brzuch jest taki zaokrąglony wlasnie 😛

W czwartek wizyta 8.12, ktoś jeszcze ma wtedy lekarza ? 😊
Ja też mam 8.12 wizytę na 15.40 ❤️
Cały czas mam wzdęty brzuch.. Przytyłam już z 3 kilogramy.. pomimo, ze nie jem wcale więcej, apetytu nie mam, jem bo trzeba.. A czuję się mega spuchnięta, a posa tym ociężała przez zaparcia ogromne..
Ale pocieszam się , że tak musi być :) .
Ja też już mam na plusie 3kg 😱 a jem tyle samo posiłków co zawsze i nawet mniej bym powiedziała 🤷

Ja 7+1 (jutro się potwierdzi lub zmieni 😅), rano zero brzucha, wieczorem jak 4 miesiąc poprzedniej ciąży 🙈 spodni nie dopinam bo źle się czuje ale używam triku z gumką do włosów na guzik i jest ok 😂
ja się dopinam, ale jelita mnie tak bolą, że wszystkie spodnie mnie ciśnie 🙄 też gumeczkami się ratuje 😛

Boże dziewczyny narobiłyście mi smaka tym niezdrowym żarciem i... Zamówiłam z knajpy: pierogi ruskie z cebulką i naleśniki z nutellą 🙈🤩😭. Pochłonęłam to chyba w 10 min a teraz boli mnie brzuch 🤢
Ale żal 🙈🙈 nie róbcie tego co ja.
Pilnujecie regularności posiłków? Ja np dzisiaj nie zjadłam prawie śniadania bo nie mogłam rano nic wcisnąć, a teraz pochłonęłam te 6 pierogów i 3 (tak, 3) naleśniki.

Boże dziewczyny narobiłyście mi smaka tym niezdrowym żarciem i... Zamówiłam z knajpy: pierogi ruskie z cebulką i naleśniki z nutellą 🙈🤩😭. Pochłonęłam to chyba w 10 min a teraz boli mnie brzuch 🤢
Ale żal 🙈🙈 nie róbcie tego co ja.
Pilnujecie regularności posiłków? Ja np dzisiaj nie zjadłam prawie śniadania bo nie mogłam rano nic wcisnąć, a teraz pochłonęłam te 6 pierogów i 3 (tak, 3) naleśniki.
Pierogi ruskie 🤤🤤🤤🤤 w sobotę byłam we Wrocławiu na jarmarku bożonarodzeniowym i wszędzie pierogów szukałam . W jednej budce znalazłam ale kupne ( kupiłam 🤮🤮) w drugiej były domowe 🤤🤤🤤🤤🤤 też kupiłam 🤤🤤😍😍 a na koniec ogórek kiszony 🤣🤣🤣🤣🤣🙈 dziś miałam jechać po pierogi do garmażerii ale zdecydowałam się na kluski śląskie z sosem 🤤🤤🤤🤤🤤 bo pierw płakałam o objawy a teraz się ruszyć nie mogę bo mi 🤮🤮🤮🤮 czuję jak mąż w kuchni podgrzewa kotleta na obiad i mam ochotę 🤮🤮🤮🤮🤮🙈 zwariować można ...
🤣🤣🤣🤣🤣

No tez mnie to dziwi ze już skończony 9 😂 ale najgorsze jest to, ze kolejna wizytę mam dopiero 13 grudnia, czyli już w skończonym 11 😃 boje się co zobaczę ;-) poza tym w pozycji siedzącej nie mam opcji już na zapięte jeansy i w pracy ukradkiem muszę rozpinać spodnie 😂😂
Aa ja też wizyta 13. 12, ale u mnie wtedy będzie 9 :D piąteczka 😁🖐

reklama
Ja na twoim miejscu jednak bym zagadała do lekarza nie ma co się męczyć:)
Mój lekarz na każdej wizycie pyta czy chce l4 i jak zmienię zdanie to mam mu napisać SMS i odrazu mi wypisze :)
A co do badań na NFZ to ja do gin chodzę prywatnie i jak zleci mi jakieś badania to idę do rodzinnego po skierowanie:)

Mój to samo. Uznał, że to ja mam zdecydować kiedy chce iść na zwolnienie i puścić mu tylko smsa:)
Z zaparciami nie mam problemów, ale ciągnie mnie do jabłek, śliwek, mandarynek, kapusty kiszonej i ogórków kiszonych, więc po różnych takich miksach rano jest gładko:) ale fakt- najpierw jest ochota a jak zjem, to potem mam mdłości i tak w kółko 😩

Do góry