reklama
xoxo.
Fanka BB :)
Hej, postanowiłam do Was dołączyć To moja pierwsza ciąża, mimo żadnej przeszłości staram się do tego podejść „na luzie” z racji tego, ze wiem jakie zdarzają się sytuacje. Przynajmniej do kolejnego USG. Bo na pierwszym (10.11) było widać tylko pęcherzyk, jak stwierdził ginekolog to bardzo wczesna ciąża. Kolejna wizyta 8.12.
Według OM termin na 8.07
Pozdrawiam Was i mam nadzieje, ze przejdziemy przez to spokojnie
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam nieśmiało się przywitać i do Was dołączyć. Wczoraj zobaczyłam 2 kreski, poszłam na betę mam wynik 782. Jutro powtarzam - trzymajcie kciuki️ Wg OM termin na 22.07.
Gratuluję wszystkim
Hej dziewczyny
@xoxo. czytam, że też masz roczną córeczkę na pokładzie. Witaj w klubieHej dziewczyny
Ja dopiero się dowiedziałam o ciąży a już się martwię jak to będzie z dwójką
Będziesz oddawała starszą do żłobka albo będziesz miała jakąś pomoc?
xoxo.
tak właśnie kończy rok za kilka dni@xoxo. czytam, że też masz roczną córeczkę na pokładzie. Witaj w klubie
Ja dopiero się dowiedziałam o ciąży a już się martwię jak to będzie z dwójką
Będziesz oddawała starszą do żłobka albo będziesz miała jakąś pomoc?
Miała iść do żłobka od stycznia, a w zasadzie do klubiku. Tu gdzie mieszkam jest tragedia z opieką dla maluchów. Cena tego klubiku to 1800 zł+ dodatkowe zajęcia i wycieczki super płatne. Jeśli wszystko będzie teraz dobrze to tylko i wyłącznie ze względu na koszta zostawię ją w domu, a potem będę myśleć. Do pomocy nie mam nikogo. Z resztą lipiec/sierpień to najgorętszy czas w firmie mojego męża także z jego obecnością też będzie ciężko. Na pewno moja mama i siostra będą przyjeżdżać w wolnej chwili, ale wiadomo obie mają prace+ dojazd do mnie to jakaś godzina.
Jak sobie o tym teraz myśle to jestem przerażona
Skupiam się na tym co jest tu i teraz. Próbuje nie zwariować do poniedziałkowej wizyty.
aneta85aneta
Super, lepiej zapobiegać. Ja dostałam duphaston 2x1 i dodatkowo accard aby zabezpieczyć ciążę ze względu ze ostatnio straciłam w 7 tygodniu. Wizyta umówiona na 25.11dostałam luteinę. Może dać jeszcze duphaston bo wiem, ze dziewczyny czasem biorą to i to.
Najważniejsze, ze pęcherzyk jest w macicy, a ja nie krwawię. Nic więcej chyba nie można zrobić…
aneta85aneta
A który tydzień? Ja czekam aż mi zaczną się dolegliwości jedynie bolą mnie krzyże i odcinek lędźwiowyJa wlasnie mam straszne mdłości. Najpierw były tylko późnym popołudniem i aż do nocy. A od dwóch dni od rana to trwa z przerwami ale prawie cały dzień. W ogóle nie wymiotuje, jest mi po prostu w kółko niedobrze, jakbym miała gule w gardle wolałabym już zwymiotować a tu nic
xoxo.
Mnie co raz mniej boli w brzuchu za to dopadły mnie mdłości. Raz mocniejsze, raz słabsze. Wczoraj mnie tak w gardle ścisnęło, że już byłam w łazience.
W porównaniu do poprzednich ciąż, czuje się totalnie inaczej. Zawsze od razu mnie mdliło i dlatego robiłam już testy często przed spodziewaną @. Z resztą o każdą poprzednią się staraliśmy, a teraz to nawet nie wiem jak nazwać to mam nadzieje, że tak miało być i nie będę musiała nigdy przezywać starań i oczekiwań na kreski
W porównaniu do poprzednich ciąż, czuje się totalnie inaczej. Zawsze od razu mnie mdliło i dlatego robiłam już testy często przed spodziewaną @. Z resztą o każdą poprzednią się staraliśmy, a teraz to nawet nie wiem jak nazwać to mam nadzieje, że tak miało być i nie będę musiała nigdy przezywać starań i oczekiwań na kreski
Anuszka272
Moderator
Witam wszystkie nowe dziewczyny rozgośćcie się Mdk92 super wieści
Salamatka ja też dziś noc miałam ciężką takie głupoty mi się śniły przed wizytą że masakra jeszcze młodą mi rozłożyło i ciągle sprawdzałam czy nie ma gorączki mój mąż mówi że po dzisiejszej wizycie będziemy mogli trochę odetchnąć ale jak nie usłyszę serduszka to pewnie będę się zamartwiać no nic co ma być to bedzie
Salamatka ja też dziś noc miałam ciężką takie głupoty mi się śniły przed wizytą że masakra jeszcze młodą mi rozłożyło i ciągle sprawdzałam czy nie ma gorączki mój mąż mówi że po dzisiejszej wizycie będziemy mogli trochę odetchnąć ale jak nie usłyszę serduszka to pewnie będę się zamartwiać no nic co ma być to bedzie
licząc od ostatniej @ to wypada 6 tydzień.A który tydzień? Ja czekam aż mi zaczną się dolegliwości jedynie bolą mnie krzyże i odcinek lędźwiowy
reklama
przez pierwszy tydzień z kawałkiem ciagle bolał mnie brzuch, jak na @ raz z lewej raz z prawej, raz po środku. Teraz o wiele rzadziej czuje, za to mdłości po-two-rne . Od rana cały dzień trwająA który tydzień? Ja czekam aż mi zaczną się dolegliwości jedynie bolą mnie krzyże i odcinek lędźwiowy